Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Arkadaşlar merhaba. bodrum+zemin+normal kat+çatı katından oluşan müstakil bir evimiz var. yaklaşık 320 m2. evde halihazirda 7 adet split klima, şömine, merkezi sistem kalorifer tesisatı, fuel-oil kazanı, boiler mevcut. Fakat evin eski sahibi mermer fabrikası sahibi olduğu için inanmış, azmetmiş evin dış cephesinin yarısını mermer kaplatmış, dış cephede mantolama da olmadığı için evimiz yazın sıcak, kışın soğuk neredeyse dış ortam sıcaklığında oluyor. Haliyle biz de klima mlima ne varsa abanıyoruz. Enerji verimsiz bir ev evimiz. Mantolama yapın demeyin. Ben xps yapmak istemediğim, taş yünü de çok pahalı olduğu için o işi bir türlü yapamadık. Şimdi sorum şu. Böyle bir evin iklimlendirmesini nasıl yapmak gerekir? Doğalgaz bizim bölgede yok, klimaların dış ünitelerini tek üniteden yapın gibi kolay çözümler yerine daha komplike ve mevcut sistemlerden de faydalanarak birşeyler yapmak istiyorum. Benim kendi birkaç fikrim var. Ama bu konuda bulabileceğim bütün alternatifleri incelemek istiyorum öncelikle. Eğer aklınıza birşey gelirse ve paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden sağolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Ev nerde? Annemlerin evi de o şekilde, duvarlara iç taraftan çok sağlam izolasyon yapıldı yazları soğuk hava deposu gibi oluyor ev kışın da görece rahat ısınıyor ve ev çok sert iklimli bir yerde. Doğalgaz yok diyorsun, izolasyon olmadığı sürece aylık 1 ton kömür getirip yaksan bile o evi ısıtamazsın muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 önce bi yalıtım yapın da sonra iklimlendirme kolay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 ev izmirde. ama içten izolasyon da mümkün değil. yerler hep mermer duvarlar yarım mermer kaplı. kaldı ki ben izolasyonu sadece taş yünü ile yapma taraftarı olduğum için o konuda bir türlü mütabık olamadık. ben izolasyon olmadan bir çözüm arıyorum. şöyle ki evde 2 klima evde günde 20 saat dinlenerek çalışırsa bütün evi ısıtmaya yetiyor ama herbiri 4kWh'lik olduğu için saatte 5TL elektrik yiyor. Günde de 100TL'ye tekabül ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 niye sadece taş yünü ? birsürü birsürü yalıtım seçeneklerinden bi haber misiniz yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 EKB uzmanıyım, İnşaat mühendisiyim, Enerji mühendisliği okuyorum, ts825 i de içeren bir konuda da tez yazıyorum abi o yüzden sadece taş yünü istiyorum. ısıl geçirgenlik katsayısı olsun, yoğuşma grafikleri olsun, yangın dayanımı olsun, bileşen özellikler olsun taş yününden başka bir malzeme yalıtım malzemesi kullanmam kendi evimde ben abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 yalıtım olmadan anca endüstriyel iklimlendirme işinizi görür sizin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 zaten onu soruyorum işte ben. ısı pompaları, hvaclar, dc besleme sistemleri, toprakaltı dolaşımlar bunlar ile ilgili varyasyonlar olabilir böyle şeyler olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 ben de inş. mühendisiyim ama o kadar taş yünü diye de tutturmaya gerek yok. %20 olan yalıtımı %60 a çeksen yeter az çok. aksi halde verdiğin elektrik+ yakıt parası 3-4 senede taş yünü yalıtım parasını aşar gider. ille ben yaptırmicam yalıtım diyorsan sanayi tipi bi klima koyacaksın bahçeye yaz için şunlardan kışında fuel oille artık alttan ısıtma falan döşettireceksin ayda 1.5 milyor fatura Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 abi xps, eps ciddi derecede kansorojen. sadece pasif buharlaşma ile yayılan kısmı bile sağlığa zararlı. eğer yanarsa ve belirli bir derişimin üzerinde solursan akciğer kanseri garantisi var akıl karı iş değil. o sıva şeklinde olanlar, anorganik esaslılar falan zaten dünyanın en büyük komedisi. mikroçatlaklardan oluşturkları ısı köprüleri 1 2 yıl içerisinde verimi %40lara kadar düşürtüyor. mantolama yapmayı ben de biliyorum ama ben alternatif bir sistem kurmak istiyorum evime çünkü burada heryer villa güzel birşey yaparsam tüm komşuların derdi bu hepsi isteyecek biliyorum biraz da bunun için arayışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 abi çözüm için önemli olan şu: ilk yatırım maliyetinden ziyade, işletme maliyeti düşük olsun yeter. 15k koydum ama 50tl gideri olsun baştacı. 30k koydum ayda 75tl gideri olsun düşünülür. 45k koydum ayda 20tl gideri var en süperi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 yalnız şunları okuduktan sonra villa tutmadığıma çok sevindim. adam bir de izmirde aynı senaryonun ankara versiyonunu düşünemiyorum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Ankara versiyonunda millet en baştan yapıyı dıştan-içten kaplattığı için problem olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 baktığım evler yalıtımlıydı aynen de yine 350m2 eve 600 - 700 yakıt verirdim her şekilde sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 şöyle söyliyim ankarada dıştan 6cm taş yünü yada xps kaplı bir villa, eğer pencerelerde ısı izolasyonlu ise, temel, zemin ve çatı izolasyonu da doğru yapılmış ise. 1 saat klima çalıştır, 6-8 saat arası 2 derece sıcaklık kaybeder. zırh gibi oturursun evde ZIRH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 doğru yalıtımı yapmıyor kimse. angıl dingil yalıtım yapıyorlar abi. Doğru yalıtımla evin ısıl geçirgenlik katsayısı çok düşer. ZIRH gibi evde oturursun. boşluk olmayacak ama ısı köprüsü olmayacak çelik gibi olur ev Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 senko said: baktığım evler yalıtımlıydı aynen de yine 350m2 eve 600 - 700 yakıt verirdim her şekilde sanırım. eğer doğalgaz varsa ve adam gibi izolasyonluysa daha az ödersin kesin olarak. eğer kömür yakıyorsan daha pahalıya gelir onu yaktırdığın adama verdiğinparayla, temizlikle vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Yap izoder'de evin modelini yalıtım sonuçlarına bak abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 bilmioyrumm abi o riski almadım gittim site içinden misler gibi tuttum, 200 vericem aidat+ısınma'ya ki o site için gayet makul geldi bana. istanbulda aynı özellikler için ısınma hariç 150 istiyorlar, benim istanbuldaki eve bile 100 veriyordum aidat. peki chaotic evin xps veya taş yünü mü olduğunu öğrenmenin yolu nedir? emlakçının bilemeyeceği bariz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 abicim izoder değil beptr kullanılıyor artık. yalıtım değil mevzu anlatamıyorum. başka alternatif istiyorum ben. ilklimlendirmek istiyorum ben evi. model ev olacak bu çünkü. ben arabayla gidicem diyorum siz otobüsle git ucuza gelir diyorsunuz. arabayla gidicem hangi araba olsun diye soruyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 yalıtım yap sonr arabayla gidersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 senko said: bilmioyrumm abi o riski almadım gittim site içinden misler gibi tuttum, 200 vericem aidat+ısınma'ya ki o site için gayet makul geldi bana. istanbulda aynı özellikler için ısınma hariç 150 istiyorlar, benim istanbuldaki eve bile 100 veriyordum aidat. peki chaotic evin xps veya taş yünü mü olduğunu öğrenmenin yolu nedir? emlakçının bilemeyeceği bariz :) taş yünü değildir. taş yünü yapmaz kimse xpstir o. taş yününü yapan zaten taş yünü yaptım der. m2si 65tl den başlıyor adamakıllı bir taşyününün anahtar teslim fiyatı. xpsler 30 falan. 65 veren adam da mutlaka söyler. anlamanın yolu da deleceksin bakacaksın abi. ama sonra kapat deldiğin yeri ya da belediyeden binanın mimari projesine bak belki orada yazıyordur. o da yoksa ısı yalıtım raporu vardır yine belediye arşiv dosyasında orada bulabilirsin. gerçi o pek gerçeği yansıtmaz. en sağlamı delmek bakmak. taş yününe benziyorsa taş yünüdür. köpük gibiyse xps yada epstir elini yıka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 ok gittiğimde bi deliyim ben duvarı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 söylencekler söylenmiş zaten daha ne diyelim? güneş enerjisi + rüzgar enerjisi kullan uranyum parçala vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 uranyum da kansorejen sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar