Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Bilim insanları daha önce eşine rastlanılmamış bir olayı gözlemledi. Dünya’dan 450 ışık yılı uzaklıktaki Güneş benzeri bir yıldızın çevresinde trilyonlarca kilometre alanı kaplayan ve içinde gezegenlerin de olduğu sanılan dev bir toz halkası, 2 buçuk yılda ortadan kayboldu. Halka, yaklaşık 10 milyon yıldır oradaydı. Nature dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, NASA teleskopları tarafından ilk kez 1983’te Erboğa Takımyıldızı’nda keşfedilen TYC 8241 2652 adlı yıldız, yeni oluşmakta olan ya da oluşumunu tamamlamış kayalık gezegenlerin de yer aldığı dev bir toz halkasıyla çevriliydi. Bu halkanın genişliği Güneş ve Merkür arasındaki mesafe kadardı. Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalarda toz ve kayalık halkası her zaman fotoğraflara yansıdı. Ancak 2010’dan itibaren sıradışı bir kayboluş dikkat çekmeye başladı. Şili’nin La Serena bölgesindeki Gemini Teleskopu’nun en son 1 Mayıs’ta çektiği görüntüde yıldızın etrafında artık hiçbir şey olmadığı, 10 milyon yaşındaki halkanın 3 yıldan kısa bir süre içinde gizemli bir şekilde yok olduğu tespit edildi. ABD’deki California Üniversitesi’nden araştırmaya katılan Carl Melis, “Sanki bir sihirbaz hareketi gibiydi. Az önce vardı, ancak şimdi yok. Astronomik mesafeler açısından bakılırsa, bu yok oluş göz açıp kapatmak ile aynı sürede gerçekleşti. Bir güneş sistemini doldurmaya yetecek kadar tozun aniden kaybolmasından bahsediyoruz. Ne olduğunu anlamaya çabalıyoruz” dedi. Verileri inceleyen gökbilimcilerden Ben Zuckerman, “Bu toz kütlesinin bu kadar çabuk nereye gittiğini kesinlikle bilmiyoruz. Keşif, güneş sistemlerinin ve gezegenlerin oluşumu sürecindeki fikirlerimizi yeniden elden geçirmemiz gerektiğini gösterebilir” açıklamasını yaptı. Haber link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 sistemin değilde, bizim gözlemimizi sağlayan yansımaların kaybolmadığına dair bir kesinlik varmı ortada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Chaotic said: Erboğa Takımyıldızı dafuq? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 baştan söyleyim bi fikrim yok boşuna beni çağırmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Cuce said: sistemin değilde, bizim gözlemimizi sağlayan yansımaların kaybolmadığına dair bir kesinlik varmı ortada? blmyrm cnm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 çok seksisin kaotik, tanışalım mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 blmm :P :P sn qmsn? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 hahah ardeth :p 10 milyon yıldır orda oldugunu nerden biliyoruz? bide ya önümüze başka bi galaksi falan girdiyse sdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 kesin CERN in basinin altindan cikmistir. koskoca uzayi nasil kaybedersin ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 BUNADA ALLAH YOK DEYİNDE GÖRELİM BAKALIM!!!!231 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 dr who'da bu bölüm vardı abi. izlemiştim ben. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1288942/Call-Doctor-Nasa-spots-Dr-Whos-crack-universe-middle-Milky-Way.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Chaotic said: blmm :P :P sn qmsn? adım tarkan 30yaşındayım doktorum. arkadaşlar çok yakışıklı ve sempatik olduğumu söylerler. aslında hiç arkadaşım yok, arada ben kendi kendime söylüyorum bunu. kartondan bi evde yaşıyorum. ama çok geniş bi karton! 3karton bi de karton daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 dasaaa said: Chaotic said: blmm :P :P sn qmsn? adım tarkan 30yaşındayım doktorum. arkadaşlar çok yakışıklı ve sempatik olduğumu söylerler. aslında hiç arkadaşım yok, arada ben kendi kendime söylüyorum bunu. kartondan bi evde yaşıyorum. ama çok geniş bi karton! 3karton bi de karton daha. bn brz çlgn delhi, snirli ama smpathik! ksacsı bmwsi oln brni aryrm. kntr vrsa yolla knşlm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 yol geçicektir ordan, temizlemişlerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Ardeth said: baştan söyleyim bi fikrim yok boşuna beni çağırmayın e arastır ogren fikir sun. ben arastıroyurm şimdi okuyom, sen neden okumuyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 algebraic topology çalışıyorum onun yerine ondan sorarsanız cevaplayabilirim sanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 dasaaa said: veya Uploaded with ImageShack.us Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Ardeth said: algebraic topology çalışıyorum onun yerine ondan sorarsanız cevaplayabilirim sanıyorum bırazda toplum için bilim yap arkadasım sende. toplum için yapmıyosan benım ıcın yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 sen de toplum sayılırsın söyle napayım? bunu mı araştırayım illa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 arkadaşlar gerçek ingilizce kaynaklardan araştırın. tatmin edici açıklamayı ingilizce kaynaktan, bilim ingilizcesiyle yazılmış bağımsız bilimsel kaynaklardan bulabileceğinizi tahmin ediyorum. şu anda şantiyede vinç kullanmasaydım ben de araştırırdım toefl skorum 7000 çünkü sorun değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Ardeth said: sen de toplum sayılırsın söyle napayım? bunu mı araştırayım illa? arastır lan, arastır öğren neden olmus gel söle bana. büyüğünüm ben senın bıkac ay. atana saygın olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 bilim ingilizcesi... içinde gerçek bilim parçacıkları var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iarwain Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 galaksi hakkındaki fikirleri hep varsayım oluşumunu tamamlamış olabilirmişmiş filan.güneş sandıkları şey o zamn supernova filandı.patladı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Abi bilmediginiz konularla ilgili bosuna element uydurmayin rica ediyorum. Zilyon tane yontem var astronomlarin ve fizikcilerin kullandigi. Diger yandan 450 isik yili otede demek, olan biten her neyse nerden baksan 450 yil once olmus bitmis, bizim yeni haberimiz oluyor demek. Dunyadan haberimiz yok -> Evrenden haberimiz yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar