Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amazon Cloud (CDN)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba,

Amazon Cloud kullanan var mı? Varsa FTP servisine nasıl bağlabilirim manual olarak bir işlem yapamıyorum. Çünküsiteler üzerinden bir dosya eklendiği zaman FTP ile put etmem gerekiyor ama ne yaptıysam FTP servisine ait bilgilere ulaşamadım
Mesaj tarihi:
Buldum ya FTP diye bir olayı var mı tam bilemedim. Bir sistem kurup üzerine FTP kurulması felan gerekiyor değişik sistemleri var.

Ben zaten CDN olarak kullanacaktım. Amazon API buldum dosya transferi için onu kullanıyorum.
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Bir arkadaşım acil yardım istedi, amazon'dan aşağıdaki config'e sahip bir server istemişler bundan, ama adamın it bilgisi 0.

said:
PHP > 5.4 with MySQL > 5.4
PHP mail() function and Sendmail
Curl, GD2 library, XML, .htaccess support
fopen() and PHP sockets
safe_mode is OFF, file uploads are ON

Daha önce cloud server alıp kullanmışlığım yok, hiç anlamam ama server'ın üstüne gerekli şeyleri yükler ayağa kaldırabilirim. Nasıl oluyor süreç, yardım edebilecek var mıdır?
Mesaj tarihi:
Cloud olayinda genelde belli template'ler sunuyorlar, sen onlardan birini sectiginde cat diye kuruluyor.

Su durumda benim tavsiyem Ubuntu gibi bir OS secip package manager ile lazim olanlari tek tek kurman olur.

Normalde Debian derdim ama Debian repository'leri biraz daha yavas guncelleniyor, haliyle PHP 5.4.x bulamayabilirsin ek caba sarfetmeden. O yuzden Ubuntu ama yoksa Debian da is gorur.
Mesaj tarihi:
Vay anasını google cloud a başlıcam demişim zamanında ama başlamadık. Amazon dayız şu an.
di kesinlikle haklı bizim arkadaş da o şekilde yapıyor.
Mesaj tarihi:
ben s3 kullanmaya basladim, yalniz ftp diye bi olay yok (yada ben yetemedim dsfsdf)

Amazon API kullanarak filelari put yada get yapiyorum, api destegi cok iyi ve kolay yalniz yani kendi ftp ni yazman icten bile degil
  • Yeni Oluştur...