Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saç Kırıkları

Deli333

Öne çıkan mesajlar

saçları düzenli olarak yıkamak (her gün, tercihen sabah ya da yatmadan 1-2 saat önce) ve yıkadıktan hemen sonra kurutmadan taramak ve kendiliğinden kurutmak kırık sayısını belirgin ölçüde azaltacaktır.

unutulmaması gereken püf nokta; kuaförlerde saçınızı güzel göstermek için kullanılan herşey saçınıza zararlıdır. saç kurutma makineleri ve fön kırık ve dökülen saç sayısını büyük oranda arttırır, fazla şampuan saça zarar verir, jöle, wax, dax kökü güçsüzleştirir.

konuya dönersek, yapılması gereken saçı düzenli olarak yıkamak ve temiz tutmaktır. mümkün olduğunca şapka bere takılmazsa saçlar sağlıklı uzayacaktır.

bayanlarda durum nasıldır bilemiyorum.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!

[Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 31 Ekim 2004 13:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben şu an saldım saçımı gidior. Yani Çeneme yaklaştı saçlar, ama sanki yavaş uzuo gibi gelio. Ve çok saçım dökülüo?

DOKTOR BEY NAAPMALIYIM?[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Sosyal ağlarda paylaş

hemen cevaplayayım yavrucum.

saç uzun olduğu için daha çok dökülmez, döküldüğü daha çok belli olur. fakat uzun saçın daha çok bakım gerektirdiği ve daha çabuk yıprandığı da bir gerçektir. yukarıda yazılanları uygularsan dökülme oranı azalacaktır.

Not: azalacaktır derken, günde 20-150 arasında saç teli dökülür. eğer sizde normalde 70 dökülüyorsa bunu 70'in altına düşüremezsiniz. hadi düşürseniz bitki bilmemneleriyle falan 50'ye kadar düşer. genetik bir mesele bu.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mavi, 31 Ekim 2004 13:36 tarihinde demiş ki:
kötü görünür sacların kırıkları aldırmassa ve arkadaşın dediği gibi uzama hızını etkiler.
aldırmamandaki neden nedir ki ?

abi 5 aydır doru dürüst uzamadı sanki sürekli aynı uzunlukta gibi. acaba diyorum kırık aldırıyorum ondan mı uzamıyor.[signature][hline]$aban matrix Revolutions
Deli333

[Bu mesaj Deli333 tarafından 31 Ekim 2004 13:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deli333, 31 Ekim 2004 13:37 tarihinde demiş ki:
Mum her gün yıkanmasıda zararlı diye birşey duydum dogrumudur.

hergun sampuan zararlı dıye duymustum ben valla bilemicem yani[signature][hline]sözlükte çiptek e entry girmek için tık!

özel ders olayı. bi sürü kisi var istediginizi seciyosunuz ayagınıza kadar geliyo. daha ne?:)
Sosyal ağlarda paylaş

çiptek haklı, şampuanın fazlası zararlı. sonuçta üreticiler ne derse desin, o güzel koksun diye konan zımbırtılar saçlarınıza zarar verir.

ama hergün yıkamanın bir zararı olmaz. fakat şöyle bir sorun doğar, her gün saçlarını yıkayan insanlar sıkışık zamanlarında da saç yıkadıkları için saç kurutma makinesi kullanırlar ya da saçlarını tam kurutmadan dışarı çıkarlar. dışarısı da toz toprak.. e gerisi malum.. yoksa saç yıkamadan zarar gelmez.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

Sosyal ağlarda paylaş

bu arada saç yıkama periyodunu değiştirmek kepek oluşumu gibi gözükebilir.

yani saçınızı daha sık yıkamaya başladığınızda 1 ay kadar bir süre saçınızdan küçük deri parçacıkları sağa sola uçabilir (hele ki ilk hafta). saç dipleriniz buna alıştıktan sonra devam etmez. panik olmayın :D[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

Sosyal ağlarda paylaş

Saçınızı 2 günde bir yıkayın ve çok şampuanlamayın çok şampuan (özellikle çok köpüren) saçı yıpratır!Ayriyetten saçınızdaki kırıkları aldırsanız hem daha güzel gözükür hemde daha hızı uzamasını sağlar...3 ayda bir saçlarınızın uclarını çook az kestirmek lasım[signature][hline]Eğer kişi, akıllı ve çalışkan ise takdir et
Akıllı değil ama çalışkan ise dikkat et
Akıllı olupta tembel ise ikaz et
Hem akılsız, hem de tembel ise imha et...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya oyle günde 2 kere falan yalan ya . ne bu saç mı ördekmi . Saçlarınızı ne kadar çok sık yıkarsanız kirlenme süresi okadar artacaktır . Saçları yıkamaktan çok haftada 3 yada 4 kere tamamen yıkarnırsanız daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum . Bu arada benim saçlarımda uzun :D kendi gözlediklerimi söylüyorum. Bu arada saçlarımı nerdeyse 1.5 yıldır hiç kesitirmedim . İlk başlarda kırık cok fazla oluyo sonra şaç kendi kendini düzeltiyo . İlla kestiricem dersende sen bilirsin.[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! | ©émååt

Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
| " 5 " Day T... | | Sahip olduğun gücü asla gösterme ! |
Sosyal ağlarda paylaş

saç kırıklarini aldirin hem kırıklar saçda kötü görünüyor hemde uzamasinda engel teskil edior 2 günde bir sacinizi yıkayin kuruyana kadar havluyu kafanizda sarirli tutun sonra az nemli iken saciniz 3dk kadar fon ile dusuk isida kurutun saclarinizi bisicik kalmaz bide yeni bisi cıktı
VICHY DECROS Technique die bir sampuan cıktı ampulleri ile beraber satilior biras pahali 140milyon civari bisi ama saç dokulmesini %100 engeliior kesinlikle dokulmuor saclar :) benimde sırtımda su an saclar kullanicam bugun ornek dagitiliorlardi aldim bitane deneme icin hadi bakalim :)[signature][hline].:Ragnarok Online:. Gorlog:[i]: 7x/4x [i]Grand|Cross|Crusader
|Gotham Radio Winamp|
[FinalFantasy-TR]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...