Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Magic Find and its efficiency: A statistical insight.

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

abi her zaman öyleydi zaten. defalarca da söyledik. düşen item sayısı artmıyor, düşenlerin rare veya magical olma şansı artıyor. dolaylı olarak da daha fazla rare düşmüş oluyor bi yerde aslında. normal gear ile 10 itemdan 3 mavi 1 sarı düşecekse bu sefer 5 mavi 2 sarı düşmesini sağlıyor işte daha basit nasıl anlatılır bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@Aluriel

MF sadece sarı-legendery düşürme şansını arttırıyor ama onu unutmayalım, hani verdiğin örnekte mavi sayısıda artıyorda o bakımdan.

Yani biri sıfır bonus MF ile 100 item düşürdüğünde bunların 10 tanesi sarı ise, başkası +%100 mf ile 20 sarı, +%200 mf ile 30 sarı, +%300 mf ile 40 arı düşerecek demektir.

Bu sebeple düşürdüğü beyaz ve mavi item sayısıda azalacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:

@Aluriel

MF sadece sarı-legendery düşürme şansını arttırıyor ama onu unutmayalım, hani verdiğin örnekte mavi sayısıda artıyorda o bakımdan.

Yani biri sıfır bonus MF ile 100 item düşürdüğünde bunların 10 tanesi sarı ise, başkası +%100 mf ile 20 sarı, +%200 mf ile 30 sarı, +%300 mf ile 40 arı düşerecek demektir.

Bu sebeple düşürdüğü beyaz ve mavi item sayısıda azalacaktır.

niye mavi şansını arttırmadığını düşünüyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

evet ama orda burdaki gibi düşmüyoduki elit itemlar.
yanı şimdi ilvl60 item cok iyi bi cocuk bile olsa 200str'yi göremiyo.

d2de zaten hell'de mage armor düşüyodu hep light plate düşmüyodu. haliyle mf o mage armorun talrashmı olluğcıana mage armor of wolfmu olucağına etki ediyodu.
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:

Yani bir yerde sıfıra yakın mf ile oynamak büyük hammallık. 80k dps le oynayacağına 200 mf 40 k dpsle oyna, aynı sürede ciddi miktarda fazla sarı düşürürsün.

Yoo dusurmem dpsi 40k dpsle 1 saatte farmlayacagim yeri 80k dpsle yarim saatte farmlarimki 10-12leg unique item dustu < 20% mf ile 210 hours played var total hesapta.
Sosyal ağlarda paylaş

Kalite artmıyo.Sadece düşecek düşecek rare item sayısı artıyo.Düşen rarelerin hepsi level 51 de olabilir.Yada level 63 500 damageli silah id edilince 501 damagede olabilir.Bu yüzden mf kasmıyorum.Adamlar pseudo randomu en düşük proptan nasıl ayarlarız diye bayaa uğraşmışlar galiba.Çok sayıda level 63 düşürüp sinir krizi geçireceğime az düşsün, uz düşsün, düz düşsün.

2 set item düşürdüm.Natalya Gaze ile Tal rasha chest.İkiside orta üstü propluydu.İkisinide oyuna bi kaç gün ara verdikten sonra 2 mob keseyim diyip oyuna girdiğimde daha elite kesmeden 0 mf ile düz mobdan düşürdüm.Oyuna girdiğim ilk 5 dakika içerisinde oldu bunlar genelde.Şimdi de böyle garip bi arayış başladı.Oyunu açtıktan sonra ki ilk 5 dakika hep bi heyecan.Ya set düşürse diyerek kesiyorum o düz mobları.

Unique moblar tam bir çöp.Adamların çıkma olasılıkları zaten çok düşük.Kimi zaman arka arkaya 3 tane kestiğim oldu.1 tane bile rare item düşürmediler şimdiye kadar ne 5 valor stackla nede 0mf 0 stackla nede 240 mfyle.Unique in uniqueliğine yazık arkadaş.Sırf bu yüzden bırakacam oyunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

evet ama orda burdaki gibi düşmüyoduki elit itemlar.
yanı şimdi ilvl60 item cok iyi bi cocuk bile olsa 200str'yi göremiyo.

d2de zaten hell'de mage armor düşüyodu hep light plate düşmüyodu. haliyle mf o mage armorun talrashmı olluğcıana mage armor of wolfmu olucağına etki ediyodu.

legendary olayı burda biraz farklı. legendary silahlar çöp seviyesinde saçma itemization yüzünden.

bi de diablo2 de itemlvl değil de kestiğin yerin leveli vardı değişen. bazı bölgelerin leveli daha yüksekti ve daha iyi loot gelirdi oralardan.

neyse benim söylemek istediğim de aynı şey zaten. d2 de mf mage armor olmasına etki etmiyordu işte düşenin. item düşmeden önce rolleniyordu. ondan sonra mf ile kalitesi belirleniyordu vs. kaliteden kastım mavi sarı kahverengi olayı
Sosyal ağlarda paylaş

_ILuVaTaR_ said:

d2'de de etki etmiyordu düşen eşyanın cinsine, yaratığı kestiğin bölgenin treasure class'ına göre loot table'dan bir eşya düşüyordu işte.

işte dediğim bu. önce o loot table'a göre düşen eşyanın cinsi rolleniyordu. o rollden sonra senin mf o eşyanın magical unique yada rare omasını sağlıyordu vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...