Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

D3 hardware thread - hatta fırın

Artariel

Öne çıkan mesajlar

1.03 patch başlığındaki konuyu tamamen kaydırdığını düşündüğüm için ayrı açma gereği duydum. ekran kartı yananlar, d3 kaynaklı hatalar falan filan. arkadaşın türlü oyunda olmayıp d3te laptopunun ölümüne sebep olması, yaklaşık tanıdığım herkeste aşırı ısınmaya sebep olması gibi nedenlerle d3ten kaynaklandığını düşünüyorum bu sorunların.

1.03 patch başlığına attığım post, 8800gt kartımı yakmıştı zamanında

@seele sorduğu için attığım pm
"karttaki fanı manı plastiği kağıdı sökülebilen neyi varsa söktüm. kontak spreyle bi güzel tozdan arındırdım -sentetik tinerle de olur, diğer tiner çeşidini unuttum onu kullanma devreyi silersin-, sildim kurumasını bekledim. kısacası kart üstünde alev alma potansiyeli olan her şeyi sildim temizledim. sonra tepsinin tabanını alüminyum folyo ile kapladım, folyodan birkaç tane ayak olma niyetine toplar yaptım. gpu yukarı bakacak şekilde tepsiye, yani ayakların üstüne yerleştirdim kartı. yani havada kalacak kart, gpu yukarı bakacak ki o sıcakta lehimleri falan eriyip yere düşmesin devre parçaları ve gpu. çünkü ters koyup da böyle bir şey başına gelmiş olan var.

neyse işte fırını önceden 180 derecede ısıt, önceden hazır olsun yani. fırının orta veya alt katına koy 8 dakika bekle. leş gibi kokular gelecek pek takma. 8 dakika olunca fırını kapat kapağı aç yavaş yavaş soğusun içerde. bunun için süre saymadım ama dokunulabilecek bir soğukluğa geldiğinde dikkatlice tepsiyi al çıkar tamamen soğuyunca bi güzel gpuyu macunla fanı manı her bir haltı tak, en son da pcye tak düzelmiş olacak."

bu arada ben bellekleri soğutan ikinci küçük heatsinki yanlışlıkla komple temizledim. heatsink bellekler arası elektriği iletmesin diye yapışkan bi madde vardı altında yanlışlıkla temizledim onu. o yüzden belleklerin bütün lehim noktalarına elektrik bantları yapıştırdım öyle tam modifiye anormal bir ekran kartı risk aldım yaptım ettim oldu işte.

bahsettiğim model : ASUS GeForce 8800GT

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/asus-geforce-8800gt-1gb/asus8800gt.jpg_600.jpg

bu arada fırınlama esnasında şu solid capacitorlerin 1 tanesi hafif havaya kalktı, içindeki madde hafif dışarda kaldı ama çok sağlam çalışıyor işte

şimdi aşırı ısınma olmadan şöyle oynuyorum :
vertical sync kapattım, max fps 50ye sabitledim. d3prefs.txt dosyasındaki hardwareclassı 1 yaptım, hatta bi ara windowed mod bile oynadım, shadowu kesinlikte tamamen kapattım. asıl kaymayı o yapıyo resmen. anca bu şekilde stabil kaldı fırınlamadan sonra.

kartları yanmayanlar tam olarak hangi ayarlarda oynuyor bi paylaşsak iyi olur

oyunu almadım niye bana battı bilmiyom
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...