Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Mühendiliği üstüne MBA

Kemarlos

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar ben bilgisayar mühendisiyim, çalışıyorum, o nedenle 2.öğretim tezsiz MBA yapmayı düşünüyorum (2. öğretim tezsiz kısmısı çalıştığım için mba deil asdfs), sizce nasıl bir etiket olur veya geleceğe yönelik nasıl bir kazanım olur? yapmış olup da faydasını gören var mıdır? ne dersiniz bu işe. bir yorumlarınızı alayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

no offense, benim çevremde zar zor okuyup beceremeyip sonra haha muhendislik zaten cok dandik ben yonetici olucam diye gezenlerin takip ettiği yegane yollardan, iş tecrubesi edinmeden (yurtdışı programları var böyle) hem de

genelde de zaten biraz çalıştıktan sonra o administration nanesine ihtiyac duyduklari icin gidiyor insanlar
Sosyal ağlarda paylaş

İleride bilg müh mesleğini yapıcaksan git bilgisayarla ilgili bir bölümde yüksek yap ya da işine yaricak bir bilgisayar dilinde uzmanlaş o vakitle.
Yok ben bilg müh mesleğini yapmicam başka alanlara yönelmek istiyorsan mba yapmaktan daha iyi bir yol yok.
Bir mbali mühendisin naçizane tavsiyesi.
Sosyal ağlarda paylaş

ote yandan evet

said:
akademik eğitim bir işine yaramıcaksa niye bilgisayar müh. üzerine master yapsın ?

bu da dogru

cok ilgini ceken bir konuda yapmayacaksan master sanirim dunyanin en gereksiz seyi olabilir

bir an once master yapmaliyim demiyorsan calis biraz sonra mba isletme neyse artik onu yaparsin
Sosyal ağlarda paylaş

aslında işletme hiç ilgimi çekmiyo bilg. müh.e başvurduğum iyi oldu, ilgimi çeken şey yazılım. bilgi açısından bana bişeyler katar elbet. iyi olacak bence. zaten iö, işten sora derslere girmece nası olacak bakalım görecez.

kariyer açısından da 3-5 puan katarsa tamam işte.
Sosyal ağlarda paylaş

mba konusunda genelde yönetici olarak düşünülen kişileri zaten şirketler anlaşmalı oldukları üniversitelere yönlendiriyor, bizde mesela bahçeşehir üniversitesinde mba yapanlara %50 gibi destek veriliyor

o yüzden askerlikten kaçma haricinde bir işine yaramayacaksa hiç yüksek lisansa başvurma emin ol ki iş hayatına alacağın deneyim daha çok işine yarar

ha üniversiteye bağlı bir projede çalışacaksındır o zaman başka mesele
Sosyal ağlarda paylaş

Kararsızlık aşamasındayım, kime sorsam yüksek lisans akademik kariyer düşünmüyosan boş iş lafını duyuyorum, bu kadar mı gereksiz bi halta yaramayan kariyer açısından anlamsız bişey arkadaş bu?

Hyr bide bilgisayar mühendisliği yüksek lisansı yapıcam yaparsam, boş beleş bişi de değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Hedeflerin önemli arkadaşım. Kimse senin ne istediğini senden daha iyi bilemez.

Ne olacaksın? Alanın belli mi?
Bu alanda kurumsal bir firmada mı çalışacaksın?
Kendi firmanı mı kuracaksın?
Küçük bir firmada mı çalışmak istiyorsun?
Alanında expert'lüğe mi gitmek senin için daha önemli yoksa müdürlük mü?
Alanında akademik olarak devam etmeyi planlıyor musun? Yakın vadede mi uzun vadede mi?

Her birine vereceğin cevaba göre sana gelecek tavsiye farklıdır.

Ayrıca hayatında sadece birini yapmak zorunda değilsin. Bugün MBA yaparsın yarın bilg müh master'ı. Veya tam tersi...
Sosyal ağlarda paylaş

Kemarlos said:

ilerde belki doktora yapıp akademisyen olayım hadi diye düşünür müyüm acaba diyorum ama tezsiz yapmaktan başka da pek çarem yok. tezsiz yapıp sonradan tez yapıp falan tezli olunabiliyor mu ya da tezsiz yapıp doktora yapılabiliyor mu? yapılıyosa bi handikapı oluyo mu?

ben varım örnek, tezsiz yaptım yükseği şu anda doktora öğrencisiyim, bilimsel hazırlık verdiler bir yıl onu geçtikten sonra dersler başladı hoş benim 3 dersim var bir dersi de not yükseltme için yeniden alacağım da bezdim açıkcası eheh askerliği uzatmaya oynuyorum.. ama hedefim her sene 1 er ders verip 5 sene sonra tez aşamasına gelmek :P
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

Hedeflerin önemli arkadaşım. Kimse senin ne istediğini senden daha iyi bilemez.

Ne olacaksın? Alanın belli mi?
Bu alanda kurumsal bir firmada mı çalışacaksın?
Kendi firmanı mı kuracaksın?
Küçük bir firmada mı çalışmak istiyorsun?
Alanında expert'lüğe mi gitmek senin için daha önemli yoksa müdürlük mü?
Alanında akademik olarak devam etmeyi planlıyor musun? Yakın vadede mi uzun vadede mi?

Her birine vereceğin cevaba göre sana gelecek tavsiye farklıdır.

Ayrıca hayatında sadece birini yapmak zorunda değilsin. Bugün MBA yaparsın yarın bilg müh master'ı. Veya tam tersi...

Bilg müh yl da fırsat bulursam android üzerine yazılım geliştirmeye kasıcam. Zaten yazılım müh. olarak çalışıyorum, ama ilerde doktora da yaparım belki gibi bir düşünce de var kafamda, ama tabi düşünce sadece şimdilik. Müdürlük konusunu bilmiyorum, expertlik daha çok arzuladığım birşey şuanda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...