Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AK Parti İzmir İl Başkanı Düşürüldü


nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Kongresi'nde güven tazeleyerek tekrar İl Başkanı seçilen Ömer Cihat Akay'ın başkanlığı İl Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu iptal edildi. Rakibi Abdullah Tekbaş tarafından 'sabıkası olduğu' ve 'siyasi partilere üye olamayacağı' gerekçesiyle yapılan şikayeti değerlendiren seçim kurulu, siyasi partiler yasasına dayanarak verdiği kararda Akay'ın il başkanlığını düşürdü. Akay'ın başkanlığının iptal gerekçesi olarak 1996 yılından aldığı 'gümrük kaçakçılığı' davasının olduğu gerekçe gösterildi. Konak İlçe Seçim Kurulu, mazbatayı kongrede Akay'ın tek rakibi olan Abdullah Tekbaş'a verecek.

Konak İlçe Seçim Kurulu, saat 16.00 sıralarında aldığı kararla göre, 'yüz kızartıcı suçtan sabıka kaydı' olduğu iddiasıyla 2 gün önce 379 oy alarak İl Başkanı seçilen Ömer Cihat Akay'ın parti üyeliğini ve başkanlığını düşürdü.

Akay'ın adaylığına, Akay'ın 9 Haziran'daki rakibi olan ve 613 delegeden 84'ünün oyunu alan Abdullah Tekbaş tarafından yapılan itiraz Konak 1. Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ali Mümtaz Talu'nun başkanlığında toplanan kurulda değerlendirildi. Akay ve yönetimi mazbata almadan, yasal itiraz süresi içinde yapılan başvuruyu değerlendiren Konak İlçe Seçim Kurulu, Tekbaş'ın ibraz ettiği sabıka belgesinden sonra Akay'ın başkanlığını iptal etti.


Seçim Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı kongrede seçilen Ömer Cihat Akay’ı İl Başkanlığı'ndan düşürdü


başbakan bence gayet stratejik davranmış gümrük işleri tavan olan şehre kaçakçılıktan sabıkası olan birini başkan yapıp güzel izmir'in ileri demokrasi trenine binmesini uygun gördü sanırım.


link
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...