Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu kargo niye bukadar pahalı be:(

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya kimse çekmiyor biz çekiyoruz
bişi ısmarlıcaz netten
60 dolar kargo
hiçbi ülkede yok bu
sırf bize özgü başka yerlerde çok daha ucuz

ya zaten yurt dışından çok fazla kargo geliyor sırf şu internet yüzünden

hep şunu düşünmüşümdür

en yakın kargo şirketinden bi hesap açılır kimlik verilir adres madres alınır.. falan

bi websitesinden ürünü satın alırsın ve ürünün olduğu en yakın kargo şirketine yönlendirirsin mesela (ulan örnek vericem hiçbi yer bilmiyorum yakın) zzt şehrinden shipping e verilen ürün ile bzzt şehrindeki kargo şirketi birbirine diğerlerinden daha yakın...

işte ısmarladın ve kargo şirketine yönlendirdin ısmarlarken ürünün üstüne sizin isminiz geçiyor ama adres olarak kargo şirketi gözüküyor (shipping yapılan şeyler üstünde kime gittiği yazılı olmak zorunda sanırım?)

kargo şirketini ise ararsın şu tarihte istendi şu adlı şöyle bir ürün gelicek
üstündeki isim hede hödö falan onu bana yönlendirin(önceden hesabınız olup olmadığı sorgulanır falan tabi)

sonra kargo şirketine ürün ulaşır
ülke içi olduu için çok ucuz olur tabi
sonra kargo şirketinden uçağa konucak istasyona aktarılır
orada isteğinize göre ya uçağa hemen konur ve yollanır (tabi şirkete bağlı olarak 2. uçak falan daha pahalı bu) yada uçağa konucak kargoların hepsi kutulanır ve uçağa konabilicek maximum kargo limitine gelip aynı anda uçağa konana kadar bekletilir böylece uçak masrafı çok fazla kargoya bölüştüü için çok daha ucuz olur

böylece max 20 milyon falan olur gibime geliyor
tabi 1 ay beklemek de var uçağın dolmasını oradaki yoğunluğa bağlı

neblim kargo fiyatları gidip o ülkeye uçakla gitsen benzer fiyat[signature][hline]kişisel silahlanmaya EVET, toplumsal silahlanmaya HAYIR... sadece ben silahlanacam
Mesaj tarihi:
hani bi yerden bişi ısmarlanırken arkadaşlara söylenir ve topluca ısmarlanır aynı kargo parası bölüşülür ya
o bitmeli yani
öyle bişi yapmalılarki ücreti bölüştürücek tonla adam olsun:D[signature][hline]kişisel silahlanmaya EVET, toplumsal silahlanmaya HAYIR... sadece ben silahlanacam
Mesaj tarihi:
adamlar için maliyeti ucuzlasa da bunu sana yansıtmazlar ki. onlar zaten firma olarak tek paket halinde veriyolardır uçağa (eğer kendi uçakları yoksa, varsa zaten farketmez) onlara ucuza geliyodur da kar yüzdesini düşürmez adam. zaten mecbursun kullanmaya çünkü. gidip alamazsın ki.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
eheh nie soliim ki, 60 a mal oluosa size, sizin icin 50 ye hallederim ben :P[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Mesaj tarihi:
Chem,bu topiği Amerikadan yada İngiltereden bisikletlet kadrosu getirme fiyatları olarak açsam,herhalde ağlardın...
300Euroluk kadroya,200$(!!!) gibi bir fiyat belirleniyor,birde gümrük vs...
Evet,sonuçta
Burası Turkey...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Satılık Süper Tesisat!Üst Model için satıyorum!Kaçırma!
Mesaj tarihi:
dhl her yerde dhl... ups her yerde ups... sana ozel fiyat cekmiyorlar, mesafeye gore fiyat veriyor adamlar. ha ptt ile yollayabilirsin disari yollerken. ucuza gider. getirirken yollayan kisiye bakar, devlet yoluyla yollarsa ucuza gelir sana ama adam ona bakmaz ki. o sana yollamaya bakar onun icin pahaliya gelir...

kizim durma her seye, garip olan bi sey yok ortada. Turkiye yavas yavas dunya fiyatlarina uymaya basliyo. daha yeni yeni normal fiyatlari goruyorsunuz. eskiden ucuza yasiyoduk; devlet resmen para akitiyodu. simdi normale donunce insanlar yadirgadi tabi...[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar
Mesaj tarihi:
ya niyemi pahali her ay birseyleri gelen biri olarak sole soyliyim sana.

Bir numara veriyor adamlar tamam hemen giriyorsun internete aa diyorsun bak amerikada surdan suraya gitmis bak simdi ucuyor, bak belcikada , bak turkiyeye indi, bak istanbulda, bak bizim eve yolacikmisla, son olarak bak annem almis paketi.

sonra donup bakiyorsun gelmemis hemen tel aciyorsun diyorsun kardesim nerde paketim 3 gun oldu amerikadan verileni niye gelmiyor(3 gun uzun sure) adamlar hemen

abi b.kunu yiyim ucagimiz bozuldu en kisa zamanda elinizde diyor.
Mesaj tarihi:
Türkiyenin içerisinde bir yerden bir başka yere 1 paketçik (kargo firmalarının kendi zarfları) 5 milyona gidiyosa teeeey amerikalardan o fiyatlara gelmesi bence gayet normal :)

kaldı ki Türkiyede 2 günde gittiği yere ingiltereden de yine 2 günde geldi bir siparişim, eh yani arada böyle dağlar kadar hizmet farkı olduğunu da düşünürsek (paketiniz şu anda orda, az sonra burda, saat 11:00'da annenize teslim edildi bilgilendirmesini de katarsak), o fiyatı hakediyorlar sonuna kadar ^_-[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Mesaj tarihi:
fedex 20$ olmazda postahanenin kargosu 20$ civarına geliyo da ben 3 haftadır amerikadan gelcek bi posta bekliyorum normalde 2 hafta içinde gelmesi lazımdı iyi dğeil kısaca[signature][hline]Rahan, 25 Ekim 2004 21:00 tarihinde demiş ki:
Bellemiştim derken hareketi hep beraber yapalım;
* önce avuç içleri yukarı bakacak şekilde elleri uzatıyoruz
* sonra elleri yumruk yapıyoruz
* önkol (bilek dirsek arası) yere sürekli paralel olacak şekilde yumruk halindeki ellerimizi ileri geri hareket ettiriyoruz.(masayı çekermiş gibin)
işte emrah böyle "kardeş belliyomuş."
  • Yeni Oluştur...