Lancester Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Rate of return analysis yapicam bu yuzden faizi bulmam gerekiyor.Mesela 0=-1000+500(P/F,i,3)+1500(P,F,i,5) i yi 18 i alinca -40.05 ,16 alinca 34.5 cikiyor.Sonuc 16,9 fakat bunu interpolation olarak nasil yapabilirim.Kitapta yazmiyor netten buldum uyguladim olmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 deneyerek işte giderek yakınlaştırmaya çalışacaksın 0'a.excel'de yapmadığın sürece başka bir yolu yok galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Elle yapilacak,yazili sinav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 abi sınavda 0=-1000+100(1+i)^3+1200(1+i)^4 gibi denklemlerin çözümünü soracaklarını sanmıyorum.sorarlarsa da ben boş bırakır uğraşmazdım:D büyük ihtimal i'yi verir t2 deki ödemeyi vs sorar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Abi soruyorlar..ole gusel soruyorlar ki.Birde bunu bilgisayar muh bolumu dersi yapiyorlar. not : son sinif son doneme ekonomi dersi koyuyorlar.tez ile ugrascagimiza boyle s..sonik derslerle ugrasiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 bilgisayar mühendisiniz bilgisayar kullanmıyorsunuz anlamıyorum ki:) bilmiyorum abi yardımcı olamayacağım ben ekonomi okuyorum hiç bir sınavda bunun gibi denklemleri çözmek zorunda kalmadım. dediğim gibi ödeme falan max sorulur.matematikçi değilsen o denklemin köklerini nasıl bulcağını bilmene gerek yok bence çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Allure- Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 PMT*e^rt tarzı düşün, ln al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Hocayi cepten aradim sordum.. Bayaa guzel bir seklde acikladi.Ne hocalar var ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 nasıl çözüyormussun söyle biz de öğrenelim bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 yazıyorum abi i*=x1+ ((f(x1)-0)/((f(x1)-f(x2)))(x2-x1) Burdaki fonksiyonların degerleri deneyerek buldugunz degerler. Mesela ; i'yi 8 alıp cozdunuz 40 cıktı i/yi 7 alıp cozdunuz -23 cıktı O zaman 7-8 arasında diyip yukardaki denklemi uyguluyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar