Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PHP,XML,XSL

4Ever

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Kendi yazdığımız bir yapımız var PHP,XML,XSL ile çalışıyor. PHP XML üretiyorz XML'ide XSL ile HTML bağlıyoruz.

Çok basit ve çok verimli bir yapı, çokda seviyorum ama son dönemlerde çok sinir bozucu hatalar ile karşılaşıyorum. Biz bu yapıyı E ticaret projelerimizde kullanıyoruz ve kullanıcılar bilgiler form verilerini doldururken bilere/bilmerek gereksiz karakterler kullanıyorlar. Biz de testlerimiz sırasında yapıyoruz bunu sistemde problem olmaması açısından önlem almak için,

Sorunuma gelince, Yaptığım testler sonucunda aşağığdaki gibi bir XML e uşalıyorum CDATA kullanıyorum cunku &>< gibi karakterlerin hata vermemesi için ama CDATA içine yine garip bir karakter yazınca benim XML XSL yapım tamamen bozuluyor.

Bunların geneline care olacak bir çözüm arıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Doldurulan formlar Model'e (MVC deki M) ulasmadan once validate olmali. Bu validation ayni zamanda sanitization da icermeli.

Bu adimlar esnasinda aykiri olan karakterleri guvenli olanlari ile degistirebilir, remap edebilir - business modelin neyi gerektiriyorsa onu yaparsin.

Bu dediklerim genel, soyledigin teknolojiye has bir cozum degil. Her web form'u validation ve sanitization olmadan Model'e ulasamamali.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...