4Ever Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Selam, Kendi yazdığımız bir yapımız var PHP,XML,XSL ile çalışıyor. PHP XML üretiyorz XML'ide XSL ile HTML bağlıyoruz. Çok basit ve çok verimli bir yapı, çokda seviyorum ama son dönemlerde çok sinir bozucu hatalar ile karşılaşıyorum. Biz bu yapıyı E ticaret projelerimizde kullanıyoruz ve kullanıcılar bilgiler form verilerini doldururken bilere/bilmerek gereksiz karakterler kullanıyorlar. Biz de testlerimiz sırasında yapıyoruz bunu sistemde problem olmaması açısından önlem almak için, Sorunuma gelince, Yaptığım testler sonucunda aşağığdaki gibi bir XML e uşalıyorum CDATA kullanıyorum cunku &>< gibi karakterlerin hata vermemesi için ama CDATA içine yine garip bir karakter yazınca benim XML XSL yapım tamamen bozuluyor. Bunların geneline care olacak bir çözüm arıyorum.
reyou Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 xsl i bi kere kullandim, dahada kullanmam dedim o salak encoding hatalarindan dolayi en temiz careyi for loop kullanarak kendi yapimi olusturarak buldum. icim rahat huzurluyum, karnim ac, sirtim pek.. fakirim ama gururluyum laaynnnnnn
4Ever Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Ben çok seviyorum kendisi ama bu salak hataları öldürüyor adamı : )
Seele Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 xml'i seviyorum ama xsl'e karsida bos degilim acikcasi.
Arlooax Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Doldurulan formlar Model'e (MVC deki M) ulasmadan once validate olmali. Bu validation ayni zamanda sanitization da icermeli. Bu adimlar esnasinda aykiri olan karakterleri guvenli olanlari ile degistirebilir, remap edebilir - business modelin neyi gerektiriyorsa onu yaparsin. Bu dediklerim genel, soyledigin teknolojiye has bir cozum degil. Her web form'u validation ve sanitization olmadan Model'e ulasamamali.
4Ever Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Zaten tüm GET ve POST lar bir filtreden geciyordu ama yeterli değildi onu güncelledik. Bundan sonrasının sıkıntı olacağını sanmıyorum
Arlooax Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 XML user friendly, self documented, strict .. bunlar guzel seyler. E tabi her guzel seyin de bir bedeli var.
di Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 4Ever said: Zaten tüm GET ve POST lar bir filtreden geciyordu ama yeterli değildi onu güncelledik. Bundan sonrasının sıkıntı olacağını sanmıyorum Performans kaybina sebep olmasin ? adsaaaa
4Ever Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Yok :) onu ilk başta XML generate ederken kullanacaktım o zaman söylemiştim :p GET POST ile olmaz sanıyorsam.
Öne çıkan mesajlar