Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lol vs Dota

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2. brad pitt dance.gif

yok öyle birşey. +300 win'i geç, ad range + support kavramını anla ondan sonra bambaşka hal alıyor oyun. dota da nasıl (yapılamayan) deny'ler önemli ise, lol'de de gelen creeplerin bir tanesini bile kaçırman önemli bir hal alıyor. her gelen wave'de 1 creep'ten karşında ki sana karşı bir doran blade üstün olursa , oyunun başında ağlatıyor. o yüzden deny yok evet, ama aldığın creepler kat ve kat daha önemli.
Mesaj tarihi:
bunny yapamayıp
bunny yapamayan adamları örnek gösterip
bunny yapılan oyuna , bunnynin bi olayı yok oyun kötü demekten farkı yokmuş yaptıgının.

çirkin çirkin stat ssleri falan koymuş bide.

ki arkadaşlarıda geçtim formda degildir karşı lane cok kolaydır üstünlük kurmuşlardır /yada karşısı üstünlük kurmuştur denny performansları düşmüştür.
Mesaj tarihi:
/wot on

atak animasyonu fena olmayan herolarla oynarken ben ortalama 30+ deny yapıyorum ki 20. dk dan sonra nerdeyse deny yapılmadıgını varsayarsak her wave in %15 ini denylıyo oluyorum.. deny sadece rakibin herosunu kastırmamak icin degil lanein yerini belirlemede karar verir. Deny yapmak icin son creep e kosan ameleyi yakalamanı saglar. O yuzden gecin yok deny onemli bi mesele degilmisi falan. onemli iste.

Oyunda dive yapabilen supportlar varken olunce para gitmemesi dunyanın en komik olayı olurdu heralde. Oyle bisey olsa biri alsın venge' i dive lasın dursun para da gitmiyo nasılsa bi de kuleye olurse falan sahane. Olmemeye calısıyosun iste para gittigi icin. Oyunu zor kılmaktan cok bi "edge" katıyo oyuna. Olursem bot param gidicek ile. Amaaan zaten base e donecektim arasındaki fark.

Tp tasımak diye bisey olmaması komedi. Mobility yok lan oyunda. Haydi assagıya gank e gidiyoruz atın tpleri diye bisey yok. summoner spell diyene gotumle gulecegim. Tp tasımayan adamın base e tek tusla donmesi komedi.

Rune ve summoner spell sistemi iyi guzel de summoner spell herkes zaten 2 tane fix var her hero icin onu seciyo bi diversity katmıyo ki. var mı burda "ben flash kullanmıyorum lan" dicek. Yok lazım tek mobility spell i oldugu icin alıyorsun yani. Level 30 icin konusursak rune iyi oncesi icin leveli yuksek olan patada kutede vurarak yenebiliyo. Niye karsı takımda level 1 + 25 var bizim 2 tane 13 e denk geliyo. HA TABI. Sey secenegi yok "I GOT THIS SHIT" diyip hızlıca level 30 da olunmuyo en az bi 2 hafta full oynamak gerekiyo. Yolda sıkılıyosun level 1 arkadasıyla giren 30 lardan.

Supportlarda kasabiliyo. Support dedigin bir bot bir meka adamdır. zaten olayı odur o yuzden adı support. kasmayıver bilader. Eger bundan rahatsızsan semi carry var oyunda o tip oyna. ben support diye bazen invoker alıyorum saga sola sunstrike atıcam diye. ama arkadasımı da oturup sitliyorum ne oluyo bisey mi kaybediyorum invokerlıktan yoo bi bot bi forcestaff adam olana yetiyo cunku.

Dota'nın LoL den zor olan tek yanı meta game i. LoL oynadıgım sırada yoktu creep kaldıran creep ceviren herolar. bunlarla early push yapma? Split push yapabilen saga sola ısınlanan herolar? Travel bootlar? Full aoe combat? 4 tane ultiyi yan yana oturtunca karsı takımı oyundan disconnect eden combolar ama diger turlu oturmazsa da sıcan takım kombinasyonları? Ben görmedim. level 20 mi ye mi ne kadar oynadım herkes patada kutede oynuyo. herkes kasıyo herkeste heal herkeste dagger. Bi ability varmıs creepe vurunca cok vuruyormus ormancıysan almak gerek. Almıycam lan istemiyorum diyebiliyo musun? almazsan yavas kalıcaksın. Diceksin ki level 30 da var e ben bu oyunu 2 haftadır oynuyorum arkadas dotada 3. oyununda geliyo bunları bilen insanlar. Denkim ile oynuyorum 10. - 15. oyunda.

Tabi hala cıkıp diyen olur. COK KISI OYNUYO ONUN ICIN COK IYI. Ya iyi tamam da wow da dunya uzerinde en cok oynanan mmorpg anasını sikti sektorun hic bir oyuncu begenmiyo artık napıcaz yani? LoL u begenen oynamaya devam etsin eder de zaten ama. Dota 2 ile LoL karsılastırmak hata. Alakaları yok lan bu oyunları Dota 2 simulasyonsa LoL arcade iste. en fazla okadar olur.

/wot off
Mesaj tarihi:
Ben lanede stack pull yapıp bir sürü creepi naturele öldürtüyorum ve hatta ben denylıorum. Sora lanede karsıdaki herolar baya exp kaybediyor. Ben ncden deli gibi exp toplarkan lanedeki bizim elemanda solo kasmıs gibi oluyor. Levelden baya çakıyoruz yani. Tabi adamlar wardlamadıkça. Hatta o lanede karşıdaysam ward alıp dikerim sırf bunu yapmasınlar die.

Deny gayet önemli bişey :D
Mesaj tarihi:
Daha fazla uzatmakta istemiyorum da, sormakta istiyorum.

Deny önemsiz diye nerede demişim ben sdf. Neyin kafası bu ?

Benim iddaa ettiğim dota2 'de attıkları her post "deny var" o yüzden böyle, "deny var" o yüzden şöyle" diyen çoğu kişinin aslında katiyen deny yapmakla alakalı olmadıklarından adım gibi emin olmamdı. Alkolün de etkisiyle üşenmemişim araştırmacı gazeteci kişiliğimi konuşturmuşum asdasd. Olay çirkin mi, çirkin. Ama en azından bundan sonra bu şekilde post atarken 2.kez düşünürler. Bayıyor çünkü belli bir yerden sonra.

Yoksa deny önemsiz diyen dombilidir.

Lol'ün tercih edilmesinin (yeni kullanıcılar) tarafından noob friendly olması genelde. Ama ben dahil olmak üzere çoğu insan gameplay'in hayvan gibi hızlı olmasından dolayı oynuyor. Buna yetebildiğiniz taktirde o zaman işte adam gibi tartışabiliriz anca.

Ama bu şekilde deny yok, tp yok eki eki, lol casual bokum dota 2 pro oyun dersiniz. Ben birader dur bakalım son oynadığın 10 oyuna konuşmak bedava derim.

Neyse teşekkürler.

edit: Şu mesajıda yeni gördüm kalsın şurada. Çığırtkanlık yapmanın alemi yokmuş hani. Mesaj olarak gelmeseymiş keşke.
Deasu said:

dennysiz oyundada karşıdaki creepi alamamak için gerizekalı olmak lazım heralde.
Mesaj tarihi:
noobsak gidip lol oynayıp uuu çok iyiyiz demiyoruz, dotada kendimizi zorlayıp öğreniyoruz hiç değilse. dota öğrenme/gelişme imkanı sunuyor. lol gibi noob başlayıp noob bitirmiyor
lolde tek geliştirebildiğin lvlin klşjsdgk

ki tamamı ruslardan oluşan beta oyunda son 10 oyuna bakıp milleti noob, pro diye yaftalamakta iyimiş. bunun bir sonrası come vs. falan demek sanırım?
Mesaj tarihi:
dotayı beceremeyenin dotayı, lolü beceremeyenin lolü aşağılamasını izlemek çok keyif verici bişi. bir de tam oynamadığı oyun hakkında atıp tutamayanlar çerez niyetine iyi gidiyor :)
Mesaj tarihi:
Deathblade said:

Meh bu kadar yetebildim. Sıkıldım bi yerden sonra, herkesin görünen son istatistikleri alındı, sadece fistan iddaalı olduğu için onun son olanı faciaydı, 2.sini aldım.

http://stats.dota2.be/player/169843 Lathspell
http://stats.dota2.be/player/46241812 Flassh
http://stats.dota2.be/player/75165006 Fistan
http://stats.dota2.be/player/67845572 S-H

http://i.imgur.com/DgRnI.png?1
http://i.imgur.com/AmADt.png
http://i.imgur.com/xjuW3.png?1
http://i.imgur.com/LwYBA.png?1

yanlışlıklar olabilir account konusunda, uyarırsanız düzeltirim.

Evet, deny var bu oyunda.

edit: Flassh düzeltildi.

Deathblade said:

neyse imza niteliğinde post oldu. arşivi genişletirim artık deny denildikçe.

http://i.imgur.com/CqP4h.png

Şu da roamer olmadığı zamanlarda S-H 'ın bu oyunda çılgın deny var diyip, çılgın şekilde kaybolan performansı.

Bu arada dota ile ilgilenmeyenler için gelsin Veno ile 8 deny yaparsanız, küfür yersiniz.

of çok acımasız olmuş bunlar üzüldüm valla
Mesaj tarihi:
screwy said:

/wot on

atak animasyonu fena olmayan herolarla oynarken ben ortalama 30+ deny yapıyorum ki 20. dk dan sonra nerdeyse deny yapılmadıgını varsayarsak her wave in %15 ini denylıyo oluyorum.. deny sadece rakibin herosunu kastırmamak icin degil lanein yerini belirlemede karar verir. Deny yapmak icin son creep e kosan ameleyi yakalamanı saglar. O yuzden gecin yok deny onemli bi mesele degilmisi falan. onemli iste.

Oyunda dive yapabilen supportlar varken olunce para gitmemesi dunyanın en komik olayı olurdu heralde. Oyle bisey olsa biri alsın venge' i dive lasın dursun para da gitmiyo nasılsa bi de kuleye olurse falan sahane. Olmemeye calısıyosun iste para gittigi icin. Oyunu zor kılmaktan cok bi "edge" katıyo oyuna. Olursem bot param gidicek ile. Amaaan zaten base e donecektim arasındaki fark.

Tp tasımak diye bisey olmaması komedi. Mobility yok lan oyunda. Haydi assagıya gank e gidiyoruz atın tpleri diye bisey yok. summoner spell diyene gotumle gulecegim. Tp tasımayan adamın base e tek tusla donmesi komedi.

Rune ve summoner spell sistemi iyi guzel de summoner spell herkes zaten 2 tane fix var her hero icin onu seciyo bi diversity katmıyo ki. var mı burda "ben flash kullanmıyorum lan" dicek. Yok lazım tek mobility spell i oldugu icin alıyorsun yani. Level 30 icin konusursak rune iyi oncesi icin leveli yuksek olan patada kutede vurarak yenebiliyo. Niye karsı takımda level 1 + 25 var bizim 2 tane 13 e denk geliyo. HA TABI. Sey secenegi yok "I GOT THIS SHIT" diyip hızlıca level 30 da olunmuyo en az bi 2 hafta full oynamak gerekiyo. Yolda sıkılıyosun level 1 arkadasıyla giren 30 lardan.

Supportlarda kasabiliyo. Support dedigin bir bot bir meka adamdır. zaten olayı odur o yuzden adı support. kasmayıver bilader. Eger bundan rahatsızsan semi carry var oyunda o tip oyna. ben support diye bazen invoker alıyorum saga sola sunstrike atıcam diye. ama arkadasımı da oturup sitliyorum ne oluyo bisey mi kaybediyorum invokerlıktan yoo bi bot bi forcestaff adam olana yetiyo cunku.

Dota'nın LoL den zor olan tek yanı meta game i. LoL oynadıgım sırada yoktu creep kaldıran creep ceviren herolar. bunlarla early push yapma? Split push yapabilen saga sola ısınlanan herolar? Travel bootlar? Full aoe combat? 4 tane ultiyi yan yana oturtunca karsı takımı oyundan disconnect eden combolar ama diger turlu oturmazsa da sıcan takım kombinasyonları? Ben görmedim. level 20 mi ye mi ne kadar oynadım herkes patada kutede oynuyo. herkes kasıyo herkeste heal herkeste dagger. Bi ability varmıs creepe vurunca cok vuruyormus ormancıysan almak gerek. Almıycam lan istemiyorum diyebiliyo musun? almazsan yavas kalıcaksın. Diceksin ki level 30 da var e ben bu oyunu 2 haftadır oynuyorum arkadas dotada 3. oyununda geliyo bunları bilen insanlar. Denkim ile oynuyorum 10. - 15. oyunda.

Tabi hala cıkıp diyen olur. COK KISI OYNUYO ONUN ICIN COK IYI. Ya iyi tamam da wow da dunya uzerinde en cok oynanan mmorpg anasını sikti sektorun hic bir oyuncu begenmiyo artık napıcaz yani? LoL u begenen oynamaya devam etsin eder de zaten ama. Dota 2 ile LoL karsılastırmak hata. Alakaları yok lan bu oyunları Dota 2 simulasyonsa LoL arcade iste. en fazla okadar olur.

/wot off

Oyuna kolay diye laf atmak için bu kadar uğraşıp bir yandan da oyunu öğrenememiş olmak nasıl bir şey ya, flash almayan var mı falan yazmış bir de.
Mesaj tarihi:
S-H said:

evet creep başına 20 gold kaçırmayıp oyun sonunda dünyayı ele geçirebilirsin

İyi oyunun 15. dakkasında 200 creep civarı kesiliyor ve fazladan kestiğin 10 creep ile lane de rakibine üstünlük kurabiliyorsun, üzerine bu üstünlüğü değerlendirip adamı kesersen zaten toplamda 10-15 ölümle biten bir oyun için gayet üstün bir konuma geçiyorsun ve sonunda oyunun yönünü değiştirebiliyorsun.

Şurda LoL e laf atıcam diye uğraşanların lol nooblarından hiçbir farkı yok. oyuna laf atacaksanız bari doğru düzgün atın, ergen forumlarındaki ben dota oynuyom kardeş lol çocuklar için mesajlarından azıcık farkı olsun yazdıklarınızın.
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

of argümana gel, public oyunda deny yapmamışlar lol daha iyi oyun

pub olması değil adamın gidip benim ezildiğim oyunları ve wood hero oynadığım oyunların denylarını koymuş buraya fanboylar da gelip uff muff diyolar :)

ha bi de oyun gidişatını bilmeden yok venom'la şu kadar deny yapamazsan küfür yersin vs diye saçma argümanlar atılmış neyse.
Mesaj tarihi:
fazla okumadım şey var bi de deny yapamasan bile kendi creepine atack yapıp karşı tarafın last hit yapmasını engelleyebilirsin.adam bekliyodur last hit için senin atışın zamanlamasını bozar creepler birbirine ölür.deny kadar iyi olmasa da karşı tarafın last hit yapmasından iyidir.
Mesaj tarihi:
15. dakkada 400 gold onemliymis bak sen.

LOL

o 400 goldla fark 15 kille kadar cıkıyomus

LOL

300+ win olmadan anlamazmısız

LOL

artık boyle yazıyorum cunku yazdıgım argumanların bir tanesine bile hayır oyle degil boyle cunku su yuzden diyebilen cıkmıyo.

CUNKU LOL
Mesaj tarihi:
DoruK said:

dotayı beceremeyenin dotayı, lolü beceremeyenin lolü aşağılamasını izlemek çok keyif verici bişi. bir de tam oynamadığı oyun hakkında atıp tutamayanlar çerez niyetine iyi gidiyor :)

lolü becerememek gibi birşey yok bence, en azından dotayı becerebilen herkes rahatlıkla oynar lolü.
Mesaj tarihi:
Gercekten 4 skillden 2si aktif (biri de ulti) herolar devam mı dotada gerçekten tek tusa basarak inanılmaz seyler yapabilirsin,summoner spell falan da yok ama deny vardı pardon.Pro bi nidalee oyuncusu asla göremeyeceksiniz dotada ama deny vardı onu hep unutuyorum zaten baska arguman da yok.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...