Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni pasaport


toggie

Öne çıkan mesajlar

Selam.

Şu çipli pasaporttan mecburen çıkartmam lazım eskisinin süresi bittiği için. Yeni pasaportu çıkartmak için de eski pasaportu istiyorlar ama eskisini kaybettim ben. Bir yerlerden cıkacak ama bulamadım bir türlü.

Eskisini kaybedince ne oluyor bilen var mı? Ekstra bişey ödemem gerekir mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pasoportların kaybolması durumunda eğer tekrardan bir pasaport almak istemiyorsanız en yakın polis merkezine müracat ederek bildirimde bulunabilirsiniz yine bunun yanında en yakın il emniyet müdürlüğü pasaport büro amirliğine ya da şube müdürlüğüne müracat ederek pasaportunuzu kaybetiğinize dair bildirimde bulunabilirsiniz önemli bir husus bu bildirimi yapabilmeniz için nüfus hürriyet cüzdanınız mutlaka yanınızda olması gerekir ayrıca pasaportunuzu kaybettiğiniz, çaldırdığınız hallerde ihtiyari olarak pasaport kayıp ilanı verebilirsiniz.

Pasaportu kaybolup yenilemek isteyenler ise yine illerde il emniyet müdürlüğü pasaport şube müdürlüklerine müracat etmelidirler. Bu durumda internetten ilgili emniyet müdürlüğü web sayfası pasaport işlemleri sayfası ziyaret edilerek sıra alınması vakit kazandıracaktır. Müracaat ederken yanınızda 4 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı (evlililikten doğan, boşanmadan doğan, v.b hallerde vukuatlı nüfus cüzdanı örneği gerekebilir bu da ilçe nüfus dairelerinden temin edilebilir.) olması yeterli olacaktır.

Fakat İstanbul için önemli bir husus var. İstanbulda kırk tane pasaport büra amirliği vardır kırk ayrı ilçede bu büro amirliklerinde sadece yeni tip yani bordo dediğimiz pasaportunu kaybedenlerin işlemleri yapılmaktadır. Eğer eski tip pasaport kaybedilmiş ya da yenilebilmesi için ise bunun için mutlaka ve mutlaka vatan caddesinde bulunan pasaport şube müdürlüğe müracat edilmesi gerekmektedir .

Ben işte ikinci pasaportumu kaybettim, üçüncüyü kaybettim bunun bir müeyyidesi varmıdır?
Vatandaşın iki, üç veya dördüncü defa pasaportunu kaybetmesi hiç bir önem arz etmemektedir pasaportunu kaybeden gelip yeni bir pasaport müracatı yaparak yenisini alabilir.

Not: yukarıda yazılanlar ön bilgi niteliğinde olup ayrıntılar ilgili emniyet pasaport birimlerden öğrenilebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fixmen said:

Bu aralar bordolarda (normal vatandaş passportu) sıkıntı olduğunu duydum, acil bir iş varsa planları ona göre yapmak lazım. Pasaportların teslimi uzun sürebiliyormuş bordo'larda.


Kardeşime dün geldi, 1 hafta sürdü bordo çıkması. Belki de başvuru yapılan emniyetin yoğunluğuyla alakalıdır bilemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...