Joker Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Çin'den 'kuantum ışınlama' rekoru Maddenin enerjiye dönüştürülerek uzay-zamanda hareket ettirilmesi deneyinde, Yin’in ekibi standart olarak bu deneylerin girdisini oluşturan bir foton çifti kullandı. Fotonlar arasındaki mesafe ne olursa olsun, bir tanesinin gösterdiği tepki diğerini de etkiliyor. Yapılan deneyde, fotonlardan biri A, diğer de B noktasına ışınlandı. Fotonların özelliği sonucu, A noktasındaki fotonun değişmesiyle, B noktasındaki parçacık da değişim gösteriyor. A’dan B’ye bilgi aktarılmıyor, ancak foton değişimi, kübit olarak bilinen quantum bitlerin kısmen kodlanmasında kullanılıyor. Kübitlerin B noktasında yeniden oluşturulması için A noktasından gelecek bilgiye ihtiyaç duyuluyor. http://www.ntvmsnbc.com/id/25349536/ 5 bit mi ışınlamışlar bu dayılar şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Skati... isinla beni beybi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Bilim insanları kuantum ışınlama rekorunu ‘darmadağın etti.’ O kadar seçkin bilim adamı "nası koduk" diye hareket çekip havaya da ateş etmiştir. Bunu anladım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrAyZz Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 ..daha önce yapıldı.. okuduktan sonra püf çektim. Kıçına sağlam tepik atıp hadi daha hızlı naş naş çekmişler oldu şimdi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar