Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toyota Priusa LPG

miyaw33

Öne çıkan mesajlar

Niye olumun kiyisinda geziyor olsun?

ortada bisey yok. Sadece mantiksiz olmus, zaten az yakan araca 2500 kusur liralik high-end prins donusum yapinca kendini amorti etmesi "biraz" zaman alir o kadar.

Onu da rahatlikla uygulayan herifin otogaz ci olup hybrid araca bile lpg donusum yapabiliyor basariliyla diye adi cikacagindan oturu reklam butcesi diyebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33 said:

İki sebepten mantıksız. Birincisi elektrik-gaz kullanımı, ikinciside LPG kitinin parasını çıkarmak için sanırım 1000000 km falan yol yapması gerekir.

of ahaha 1milyon km iyimiş, prius benzin yakmıyor zannediyosun herhalde.

benzin'in 4 lira olduğu iğrenç bir ülkede taktırmak gayet mantıklı bana göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

miyaw33 said:

İki sebepten mantıksız. Birincisi elektrik-gaz kullanımı, ikinciside LPG kitinin parasını çıkarmak için sanırım 1000000 km falan yol yapması gerekir.

Dostum km abartı sonuçta olcmedim ama şöyle dusunelim;prius 100 km de 3 litre benzin kullansa yaklaşık, LPG ile yüzde 40 fayda saglasa 100 km de 1 lt civarı benzin tasarrufu olur. Ben olsam Priusa okadar para sandıktan sonra taktırmam 1 litre için.
Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33 said:

Laorx said:

miyaw33 said:

Dostum km abartı sonuçta olcmedim ama şöyle dusunelim;prius 100 km de 3 litre benzin kullansa yaklaşık, LPG ile yüzde 40 fayda saglasa 100 km de 1 lt civarı benzin tasarrufu olur. Ben olsam Priusa okadar para sandıktan sonra taktırmam 1 litre için.

3 litre mi?

prius kullandım, o değerler yanlış dostum. fyi.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/prius/index.aspx
http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/prius/specs.aspx
internet var bakın

4 litreymiş

lpgye geçiş için belli bir sıcaklık gerekiyor
elektrikle çalışırken motorda ısınsaymış özellikle kış aylarında mantıklı olabilirmiş

teknik değerlere göre yakıyor her araba, evet.

İstanbul trafiğinde 4litre değil 7 litre yakarken de bakarsın cepten girip bu değerlere.
Sosyal ağlarda paylaş

Hybrid araclarda dur kalk kismini elektrikli motorla yaptigindan ve 60 km/sa hiza cikana kadar elektrik motoru kullandigindan sehir ici de sehir disi da hemen hemen ayni miktarda benzin tuketiyorsun ki Prius icin ekonomik kullanimda 4 litre ya da daha az demek oluyor.

LPG'nin her 10bin KM'de bakima girecegini, ayar tutmasinin vakit alacagini ve bazi araclar icin cok ama cok zor ayar tuttugunu dusunurseniz ya aptalliktan ya da laf olsun torba dolsun diye yapilmis bir hareket oldugunu gorursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Hybrid araclarda dur kalk kismini elektrikli motorla yaptigindan ve 60 km/sa hiza cikana kadar elektrik motoru kullandigindan sehir ici de sehir disi da hemen hemen ayni miktarda benzin tuketiyorsun ki Prius icin ekonomik kullanimda 4 litre ya da daha az demek oluyor.

LPG'nin her 10bin KM'de bakima girecegini, ayar tutmasinin vakit alacagini ve bazi araclar icin cok ama cok zor ayar tuttugunu dusunurseniz ya aptalliktan ya da laf olsun torba dolsun diye yapilmis bir hareket oldugunu gorursunuz.

birinci paragrafa aynen katiliyorum, zaten olayin mantigi o. Dur kalk trafikden ornek verip cok yakar demek baska bisey. Aracin o sirada yanmali motoru calismiyor dahi.

lpg de ayar/uyumluluk hadisesinde durum once uygulayan sonra kitin kalitesidir. Prins de zaten bir numaradir.
Hareketin aciklamasi da bariz reklam oldugu icin problem yok bence.

Kaldi ki daha once bir cok uygulamasi var ve ciddi en az yakan dizel araclarin litre basina menzillerini cokdan gectiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben hatalı bir şey görmüyorum. Ekonomik olup olmadığı da bence taktıran kişi tarafından hesaplanmış ve doğru hesaplanmıştır diye düşünüyorum.

Tek düşündüğüm nokta o motorun ısınıp ısınmadığı hususunda. ısınmadan o LPG sistemi devreye girmeyecektir. Ayrıca motorun ne sıklıkla devreye girip aküyü takviyelediğini de bilmediğim için ısınma sorusu iyice muallakta. Vatandaşın kullanım tarzını da bilmiyorum.

İşin tehlikeli boyutu değil de ekonomik olup olmadığı tartışılabilir.

Ben BRC kullanmıştım 100k km'den fazla ve bir kere bile ayar yaptırmadım. Sadece filtresini değiştiriyordum. O söylenen markada da çok sorun olmayacaktır. Zaten motor belirli sabit bir devirde çalışıyordur.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...