miyaw33 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Kocaelinde bir LPG bayii hybrid Toyota lpgtaktirmis, ölümün kıyısında gezmek teriminin hayata geçirmiş. Resimlerini Toyota forumuna yüklemis. www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43493.new#new Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Hybrid araçta LPG. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 mantıksız bir olay göremedim ben, taktırabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 barely legal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Niye olumun kiyisinda geziyor olsun? ortada bisey yok. Sadece mantiksiz olmus, zaten az yakan araca 2500 kusur liralik high-end prins donusum yapinca kendini amorti etmesi "biraz" zaman alir o kadar. Onu da rahatlikla uygulayan herifin otogaz ci olup hybrid araca bile lpg donusum yapabiliyor basariliyla diye adi cikacagindan oturu reklam butcesi diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 İki sebepten mantıksız. Birincisi elektrik-gaz kullanımı, ikinciside LPG kitinin parasını çıkarmak için sanırım 1000000 km falan yol yapması gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 lpg bayi taktigi icin amortiyi reklamdan karsilar zaten patiden bile duydugumuza göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 miyaw33 said: İki sebepten mantıksız. Birincisi elektrik-gaz kullanımı, ikinciside LPG kitinin parasını çıkarmak için sanırım 1000000 km falan yol yapması gerekir. of ahaha 1milyon km iyimiş, prius benzin yakmıyor zannediyosun herhalde. benzin'in 4 lira olduğu iğrenç bir ülkede taktırmak gayet mantıklı bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 miyaw33 said: İki sebepten mantıksız. Birincisi elektrik-gaz kullanımı Fabrika cikisi olarak ayni uygulama yapilmis araclar var senelerdir. Gazin yaninda devamli akkorla bomba gibi gezilmiyor yani, ikiside kendi icinde kapali devreler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Laorx said: miyaw33 said: İki sebepten mantıksız. Birincisi elektrik-gaz kullanımı, ikinciside LPG kitinin parasını çıkarmak için sanırım 1000000 km falan yol yapması gerekir. of ahaha 1milyon km iyimiş, prius benzin yakmıyor zannediyosun herhalde. benzin'in 4 lira olduğu iğrenç bir ülkede taktırmak gayet mantıklı bana göre. Dostum km abartı sonuçta olcmedim ama şöyle dusunelim;prius 100 km de 3 litre benzin kullansa yaklaşık, LPG ile yüzde 40 fayda saglasa 100 km de 1 lt civarı benzin tasarrufu olur. Ben olsam Priusa okadar para sandıktan sonra taktırmam 1 litre için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 "yuksek voltajdan dolayi toyota kesinlikle tavsiye etmiyor" Demiş forumda birisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 miyaw33 said: Laorx said: miyaw33 said: İki sebepten mantıksız. Birincisi elektrik-gaz kullanımı, ikinciside LPG kitinin parasını çıkarmak için sanırım 1000000 km falan yol yapması gerekir. of ahaha 1milyon km iyimiş, prius benzin yakmıyor zannediyosun herhalde. benzin'in 4 lira olduğu iğrenç bir ülkede taktırmak gayet mantıklı bana göre. Dostum km abartı sonuçta olcmedim ama şöyle dusunelim;prius 100 km de 3 litre benzin kullansa yaklaşık, LPG ile yüzde 40 fayda saglasa 100 km de 1 lt civarı benzin tasarrufu olur. Ben olsam Priusa okadar para sandıktan sonra taktırmam 1 litre için. 3 litre mi? prius kullandım, o değerler yanlış dostum. fyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/prius/index.aspx http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/prius/specs.aspx internet var bakın 4 litreymiş lpgye geçiş için belli bir sıcaklık gerekiyor elektrikle çalışırken motorda ısınsaymış özellikle kış aylarında mantıklı olabilirmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 100 km de 1.5 litre yakıt tasarrufu var 50000 km sonra amorti eder lpg bakımlarını vs. de hesaba katmak lazım bir de bu araba kendi akü masrafı vs. diğer dizellere göre amorti edebiliyor mu ki lpg ye sıra gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 forgiver said: http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/prius/index.aspx http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/prius/specs.aspx internet var bakın 4 litreymiş lpgye geçiş için belli bir sıcaklık gerekiyor elektrikle çalışırken motorda ısınsaymış özellikle kış aylarında mantıklı olabilirmiş teknik değerlere göre yakıyor her araba, evet. İstanbul trafiğinde 4litre değil 7 litre yakarken de bakarsın cepten girip bu değerlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 5-6 litreyi geçmeyen benzinli normal arabalar da var yoğun trafikte bu araba elektrikten destek alıyor 3.9 u 4 yaptım, dur kalktaysan al elektrik moda, daha da az yakar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Hybrid araclarda dur kalk kismini elektrikli motorla yaptigindan ve 60 km/sa hiza cikana kadar elektrik motoru kullandigindan sehir ici de sehir disi da hemen hemen ayni miktarda benzin tuketiyorsun ki Prius icin ekonomik kullanimda 4 litre ya da daha az demek oluyor. LPG'nin her 10bin KM'de bakima girecegini, ayar tutmasinin vakit alacagini ve bazi araclar icin cok ama cok zor ayar tuttugunu dusunurseniz ya aptalliktan ya da laf olsun torba dolsun diye yapilmis bir hareket oldugunu gorursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 sunthewhich said: "yuksek voltajdan dolayi toyota kesinlikle tavsiye etmiyor" Demiş forumda birisi. toyota genel mudurlugu arkadasin kapi komsusu cunku. Nasil bir desteksiz atistir anlamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 di said: Hybrid araclarda dur kalk kismini elektrikli motorla yaptigindan ve 60 km/sa hiza cikana kadar elektrik motoru kullandigindan sehir ici de sehir disi da hemen hemen ayni miktarda benzin tuketiyorsun ki Prius icin ekonomik kullanimda 4 litre ya da daha az demek oluyor. LPG'nin her 10bin KM'de bakima girecegini, ayar tutmasinin vakit alacagini ve bazi araclar icin cok ama cok zor ayar tuttugunu dusunurseniz ya aptalliktan ya da laf olsun torba dolsun diye yapilmis bir hareket oldugunu gorursunuz. birinci paragrafa aynen katiliyorum, zaten olayin mantigi o. Dur kalk trafikden ornek verip cok yakar demek baska bisey. Aracin o sirada yanmali motoru calismiyor dahi. lpg de ayar/uyumluluk hadisesinde durum once uygulayan sonra kitin kalitesidir. Prins de zaten bir numaradir. Hareketin aciklamasi da bariz reklam oldugu icin problem yok bence. Kaldi ki daha once bir cok uygulamasi var ve ciddi en az yakan dizel araclarin litre basina menzillerini cokdan gectiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 fluance ze ye bir türkün lpg takacağı günü merakla bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 bu arada 130 bin lira filanmış 4 tane araba alınır fiyata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Ferrari'ye taktık, Prius'a da takmak lazımdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Eğer 60 km hızın altında elektrikten güç alıyorsa şehir ilişkisi içi kullanan birisi tahminen 10 yılda amorti eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Selam, Ben hatalı bir şey görmüyorum. Ekonomik olup olmadığı da bence taktıran kişi tarafından hesaplanmış ve doğru hesaplanmıştır diye düşünüyorum. Tek düşündüğüm nokta o motorun ısınıp ısınmadığı hususunda. ısınmadan o LPG sistemi devreye girmeyecektir. Ayrıca motorun ne sıklıkla devreye girip aküyü takviyelediğini de bilmediğim için ısınma sorusu iyice muallakta. Vatandaşın kullanım tarzını da bilmiyorum. İşin tehlikeli boyutu değil de ekonomik olup olmadığı tartışılabilir. Ben BRC kullanmıştım 100k km'den fazla ve bir kere bile ayar yaptırmadım. Sadece filtresini değiştiriyordum. O söylenen markada da çok sorun olmayacaktır. Zaten motor belirli sabit bir devirde çalışıyordur. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 direk elektrikten çalışırsa ısınmayacak karışık çalışırsa da mecbur benzin harcayacak hesaplanacak bir şey yok 130 binliralık araba alıyorsun ki kendini amorti etmez en ideal koşullarda, 50.000 km giderse 1500 tl karı olcak ki prinsler daha pahalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar