Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neotik bilim

CrAyZz

Öne çıkan mesajlar

Dan brownun kitabında söz ediliyordu. Beyin gücünün ruh olduğunu savunuyor kanımca. İnsan öldüğünde vücut ağırlığının bilmem 0.0000000000001'i bi anda eksiliyormuş. Ayrıca insanların dünyada olan herkes tarafından bilinen olaylara verdikleri aynı tepkiler sonucunda bi takım istatistikler bozulabiliniyormuş. Mesela deprem olduğu sırada milyonlarda insn yasta iken normal bir zamanda atılan bir paranın yazı/tura gelme oranında farklılıklar olabiliyormuş. Burdan da yola çıkarak bir çok insanın aynı anda aynı şeyin olduğuna konsantre olup düşünmesi gerçekliği etkileyebiliyormuş. Kitapta sanırım bir de şöyle birşey diyordu; tüm insanlar aynı anda ayın yörüngesini değiştirmek için odaklana bilse bu mümkün olur deniyordu. İşin içinde sanırım karanlık çağdaki insanların büyü (beyin gücü)'yü kullanabildikleri ama sonralarda bunun bi takım etkilerle (dini yasaklar, toplumsal yasaklar vs.) unutulduğundan vs. gibi hususlarda var. Ben pek bi pik anlamadım tabi bunlar anladığımı yorumladığım şeyler.

Neotik bilimle ilgili daha fazla (benimkilere nazaran "gerçek") bilgi sahibi olanları bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Havenless said:

Mesela deprem olduğu sırada milyonlarda insn yasta iken normal bir zamanda atılan bir paranın yazı/tura gelme oranında farklılıklar olabiliyormuş.
Normal.

şu enteresan bir konu yalnız. program yapmış elemanın teki, dakikada bilmem kaç kere yazı-tura attırıyor bilgisayara ve sonuçları kaydediyor. büyük deprem vs küresel felaket durumlarında normal dağılımın dışına çıkıyor yazı-tura sonuçları.

hatta eleman başta kendi halinde başlıyor olaya, sonradan devletten falan para alıyor devam etsin diye. izlemiştim ben de ngc'de. adamın bir iddiası yok ama beyin gücü falan diye, ilginç bulmuş araştırmaya devam ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

üzülüyorum lan bunlara inanan insanlara. yani aynı dünyada yaşadığımız için üzülüyorum. çoğunun da benden daha çok parası var ha. hatta bu işi yaparak çok para kazananlar var.
mesela bizim bi komşu vardı. inanılmaz güzel bir kadın. 30 yaşlarında, boğaziçi mezunu, master'ını yapmış, 1.80 boy. kate upton'ın okumuşu yani. geçen gittik evlerine, kitaplığa bir baktım aman allahım kuantum düşünce teknikleri, reiki, iş hayatında cart curt, kozmik bilinç... sonra oturduk konuştuk falan. karşımda sanki bir nöropsikiyatrist var. kendisi koçluk yapıyormuş aynı zamanda. inanılmaz bir kültür ve sektör ya. sen atomaltı parçacıkların hareket yasalarını al, sonra 2 cümlede iş hayatında nasıl davranılması gerektiğine geç. bilgi yok, mantık yok, ispat yok. inanana akıl fikir.
Sosyal ağlarda paylaş

sıkıntı paranormal olayların "paranormal" olarak isimlendirilmesinde.
normal üstü diyoruz da deiller yani, normaller onlarda. Biraz fantastik gelio yk beyin gücü insna gücü hede hödö,ama deil işte bariz etkisi var bireylerin her olayda.
( yok bunu kuantum hede heödö sü için demiorm o direk safsata da )

Açıklaması biraz zor hatta imkansız şu halde, ama açıklayamaman olmadığı anlamına gelmiyo yani; biz yetemiyoruzdur.

5000 sene önce yıldırım düşünce nası açıklayamıoduysa adam, ve ona paranormal geldiği için zeus meus dediyse, şimdi nasıl bizim için normalse bu olaylarda öle.

Bide bunun illa düşünce gücü hede hödösüyle ilişkilendirmek doğru olmayabilir. Bambaşka bişey vardır belki, belki burun gücüdür ne bileyim yani sonuçta açıklayamıosun hneüz
Sosyal ağlarda paylaş

Naptınız len siz beni ?

Kitabı okumuştum tee bi ara bilim/teknikte dolanırken öle pisişik topiçlere girdim. Sonra gaza gelip aklıma ilk gelen şekliyle yazdım. İnanın demedim ki konuşalım/saçmalayalım istediydim di :(

Neotik diye bir bilimdalının literatüre girmeside çok manidar kaldı şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...