paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Selam, Hepimiz o soğuk ve yağışlı kış dönemi sonrası mis gibi baharla beraber yaşadığımız sıkıntıları unutmaya başladık. Lastikler konusunda şu videoyu paylaşmak istedim. [video]http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=clSC7APitaQ?feature=oembed" width="459"> Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 ayni testin birde yanan asfalt uzerinde yapilmasi lzm. mayisin sonuna kadar kis lastigiyle gezenlere, veya tum sene boyunca "lastigim michelin bisey olmaz" diyen sezonluk lastikle gezenlere ornek olmasi acisindan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 kış lastiğini, değiştirme parası yakıt sarfiyatı kadar etmiyor diye değiştirmeyenler, ne alcam yaz lastiği diyenler de var. kış lastiği işe yarıyor da, kar yağınca yanlama yapayım diye kasanlar da çok bu lastiğe sahip olup, fazla da güvenmemek lazım sonuç: türkiyede 4 mevsim takılır, kar yağınca da otobüse binilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 kis lastigi kar lastigi demek degil. Kullanmak icin illa kar yagmasina gerek yok. Belli bir sicaklik dususunden sonra sertlesen lastik hamuru yol tutma kabiliyetini yitirdigi icin kis lastigi kullaniyoruz. Benim de savim tam tersidir. Kasimda kis lastigi takilir, nisan da yazlik. Asla mevsimlik lastiklere bulasilmaz. (ege iklimini haric tutabiliriz, orasi icin direk mevsimlik lastik yeter) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 iyi hatırlattınız yaz lastiğini takayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 performans yaz lastigini kisin da kullanan (yani kullanamayan) bir salak olarak her mevsimin kendi lastigi kullanilmali diyorum (18 inch jant boyutundan dolayi istedigim ebatlarda kis bulamiyorum, ikinci bir set 17 inch jant almak istemiyorum, cok para) yaz lastigi soguyu yiyince yamuluyor. sonra yazin da duzelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 @namessar onun icin yapilacak en iyi sey 16inch celik jant alip olcu %3 den fazla fark etmeyecek bi lastik degisimi yapmak. Hem daha cok bulunan bir olcude kislik lastik + jant almak , 18 inche kislik almak dan daha ucuza gelir. Hem runflat(oyle oldugunu varsaydim) lastiklerin karkaslarinin canini okumamis olursun cikar/tak yaparak. Hemde aluminum jantini korumus olursun. Kar ve buzun uzerine doktukleri tuz ve diger sivilar aluminum jantin canini okuyor resmen, hem mikro cizikler, hem korozyon hem kayan yolda kaldirima oraya buraya dokundura dokundura o sogukda yazik oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Selam, Ben okuyunca hemen atlayacaktım '16" jant al' diye ama söylenmiş :) 205/55R16 gibi bir ölçüye indirgeyip alternatifleri genişletebilirsin. Ama belirtildiği gibi çaptaki değişim önemli. İvmelenmen de artar tabi çaptan ötürü :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 onerilen jant boyutlarinda 16 inch yok benim arabada (f10 kasa). e60 kasa da ise vardi. dolayisi ile 17 inch setlerle kis lastigi bakmak zorunda kaliyorum, onlar da pahaliya geliyor. aslinda bir e60 janti alip taksam olur mu? uysaydi bile araba cok alcalacak basima bela olacak korkum var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Su an ki lastik olculerini bi yazar misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 dogru hatirliyorsam eger arkalar 275/40/r18 onler 245/45/r18 marka dunlop sport maxx gt RFT kullandigim jant 18" turbine spoke style329 direk arabanin uzerinde gelen lastikler bunlar. yazlik ve performans lastigi olarak gecmesine karsin kuru havada bile deli gibi kayiyordu bu lastikler. yaz mevsimi kullanimi icin bile rezalet bir lastik. birak kisi, sogugu falan, arabayi aldigim yaz daha lastik gicir gicirken bile en ufak yagmurda felaket sacmaliyordu. sogugu yiyince zaten iyice dagildi garibim. 2010 agustosta aldim arabayi, 37 bin km ve iki kis (bir tanesi baya karli) gordu bu lastikler. dolayisi ile kis lastigi alirken yaninda aslinda bunlari da degistirmem lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 mesela arka icin konusursak 235x55x16 gibi bi donusum yapabilirsin. Degisim orani %1.5 gibi bisey oluyor ki hic birsey bu. f10 un boltlara uyucak celik jant bulur musun bilmem de , [email protected] jant bulamazsan gobege bilezik koyarak e60 5x120 leri takabilirsin gibi geliyor. bi bmw forumlarina sormak lazim. ama mumkun degil degil yani. Gayet de mantikli bi hareket olur. yazik 18 alasim janta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Selam, Performans lastikleri sadece kuru için bence. Yaz yağmuru falan hikaye :P Zaten o taban ölçüleriyle kış lastiği azıcık saçma olur be. 'Ben kızaklanmak istiyorum' diye bağırıyorlar resmen. Daha dar taban ölçüleri + geniş yanak ölçüleri falan filan. Audi (Doğuş demiyorum) yeni araçlarda eskiden kışlık takım da opsiyon sunardı. Senin araçta böyle bir opsiyon yok mu? Borusan > Doğuş diye düşündüğümden sordum yani ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 borusan da sunuyor da 17 alasim jantlarla sunuyor. Bir turlu alasim jantlarin kisin caninin okundugunu setleri ayri almak istedigini anlatamiyorsun satisdakilere. dolayisiyla olculeri iyice ogrenip hurdacidan veya hurdaci tanidigi olan bi lastikciden celik jantlari alip ustune 55-60 yanak bi kislik takmak lzm 16 janta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Selam, O ölçüde lastik bulması zor olabilir. 225/55R17 daha uygun gibi. mevcut/yeni Mevcut 275/40R18 ve 245/45R18 Yeni 225/55R17 Lastik çapı (mm) 677,2/679,3 (fark +2,1 mm) Çevre uzunluğu (mm) 2127,5/2134,1 (fark +6,6 mm) tur/1km (tur) 470,0/469,0 (fark -1,0 tur) Araç yüksekliği (mm) +1,0 225/60R16 da olabilir. O zaman değerler: Lastik çapı (mm) 677,2/676,4 (fark -0,8 mm) Çevre uzunluğu (mm) 2127,5/2125,0 (fark -2,5 mm) tur/1km (tur) 470,0/471,0 (fark +1,0 tur) Araç yüksekliği (mm) -0,4 Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 ben misal olarak yazdim zaten , elbette hangisi daha mantikli fiyataysa onu tercih etmek gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Selam, Jant kataloğu vardır BMW'nin de. Orada ölçüler yazıyordur. 16" olup da ölçüleri tutatn jantlara göz atabilirsin :P Renault da bile var böyle bir şey. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Zaten sanirim sikinti o, bmw stok olarak sunmadigini opsiyon olarak satmiyor. O yuzden 5x120 72.56 bore lu jant bulmak challenge. =P Ama kesinlikle ugrasilana degecegini dusundugum bi zorluk. o ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Selam, Abi onca para ver ve gördüğün muameleye bak. Salı Pazarı'ndaki esnaf bile daha fazla esniyor ve opsiyon sunuyor :P Saçmalık bu tutumları! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 bir de kis lastiginde 4 lastik esit boyut mu alayim? mevcut durumda arkalar farkli onlerden yaz lastigimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 odometre ve speedometre sanziman ktusundan olculdugune gore arka lastik olcusunu degistirirsen yanlis olcerler. on tarafda da offset arkadan kucuk oldugu icin sikinti olabilir. Sanirim en mantiklisi su anda ki olculerin orantili donusumlerini yapmak olur. ama bir borusan a falan danismak lazim, boyle bir kislik uygulama gormedim daha once. Sadece mantiken oyle olmali diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Selam, Sorması ayıptır kaç HP araç? Bence kış için taban ölçülerinin aynı olmasından zarar olmaz. Zaten performanslı kullanıp da gücü yere aktarma amacın olmayacak kış günü. Offset değerini de eklerle ayarlayabilirsin. Tabi jantlardan dolayı gerek kalmayabilir de. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 184 hp ama tork yuksek biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Selam, Bence o taban ölçüleri o güç için fazla. Görsellik ön planda sanki (alternatif kelime resmen). Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2012 3 yıl ağrı da kaldım, soguklar başladığında ilk -15 dereceye düştüğü gün gidip ağrıda toplam 2 tane olan üst gecitlerden birine vurmuştum. O günden beri kış lastiği kullanıyorum, hava sıcakken kış lastiği takan adamın kulaklarında sorun vardır kesin, aracın içeri gelen sesi 2 kat artıyor, üstüne fazla yakıt harcıyor ve kıs lastiği asinmasi maximum oluyor. Kış lastiği buzda ise yaramaz diyenlere bakmayın, aracın durma mesafesinde yeterli azaltıyor ama spin atmasini ve sağa sola carpmasini kesinlikle önlüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar