df Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 monitörüm sadece analog girişe sahip. ekran kartı ise dvi, hdmi ve mini display port çıkışları veriyor. monitor samsung 2233SN 21,5" 1080p ekran kartı sapphire hd7970 dvi/analog convertor ile taktığımda normalde sorun yok ama ekran kartı 78 dereceye fln çıktığında tüm ekranda titreme oluyor. sadece furmark ve crysis1'de o sıcaklığa çıktı şimdilik. titreme dışında sorun yok fps'ler fln noral. daha önce 5850 sapphire almıştım ve yine aynı sorun vardı kart bozuk sanıp değişim yaptım sıfır sapphire 5850 ile yine o şekildeydi ve iade edip his 5850 almıştım ve bu sorun yoktu. ve başka sapphire 5850 kullanıp dvi/vga dönüştürenlerde de vardı sorun. baya araştırmıştım ve his fln alan yine sorunu çözmüştü. kart sorunundan ziyade sapphire'nin kullandığı panelin dvi girişi farklı bi mantıkta veriyor heralde sinyali. teknik olarak anlamam. evde abimin mac mini'de apple mini displayport to analog çevirici var ve onu taktığımda sorun ortadan kalkıyor. yani sadece dvi girişten analog'a çevirince sorun var display porttan çevirirsen yok. apple mini display port to vga convertor 85 lira fln en ucuz yerde. piyasa marka var 1-2 tane onlar da 45 tl fln. monitor mü değiştireyim 85 tl bi çeviriciye mi vereyim karar veremedim. monitor tasarımını fln seviyorum ve 1080p fln olduğu için de şimdilik ihtiyacımı karşılıyor. bu sorunu yaşayıp farklı bi çözüme giden var mı ya da önerisi olan?
Julifton Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Bahsettiğin ısılar çok ekran kartı için. Dönüştürücüden başka çözüm olabilir diye söylüyorum. Ati-Amd ekran kartlarının catalyst kontrol panelinde fan hızını manuel ayarlayabiliyor olman lazım fan süratini %100 yapıp deneyebilirmisin?
df Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 maksimum 79 derece oluyor zaten kart kendisi arttırıyor sonra fanı. manuel olarak bi program belirleyip 76'yı fln geçmesini engelleyebilirim ama sorunun kaynağını merak ediyorum asıl. bu karta özel değil bütün sapphire'lere özel bi durum 4-5 tane ile teyit ettim yani =) kart 80 derecede rahat çalışır normalde boşa fan sesi çekmeye gerek yok diye düşünüyorum.
vaperon Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 DVI/HDMI bir monitör al. Tavsiyem, 21.5" http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/lg-ips225v-bn-215-ips225v-bn-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58742 23.5" http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/lg-ips236v-23-ips236v-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=56515 IPS LED gerçekten çogzel. Kendim kullanıyorum 21.5'ini. Çok mutluyum.
df Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 bi 15 gün fln idare edeyim maaş alınca bakarım çözüm bulamazsam.
Öne çıkan mesajlar