Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Evet c# 'da basit basit okudum anladım syntaxına alışmakda kolaydı ancak şimdi kendi çağımda tecrübe etmek için bir proje yapayım dedim. Takıldığım yerleri sormak istiyorum. Mantığını ve anahtar kelimesini söyleyebilirseniz çok sevinirim. 1-) Şimdi ben kullanıcı programı ilk açtığında hedef klasör seçilmemiş ise seçtirmek istiyorum. Bunda sonra folderBrowserDialog ile seçtirebiliyoruz ama eleman seçtikden sonra folderBrowserDialog.selectedpath'i nereye kaydededip her program açıldığında sorgulatacağım ? Bunun en sağlıklı yöntemi nedir ? 2-) folderBrowserDialog yaptıkdan sonra klasörü seçiyor ama programı simge durumuna küçültülmüş halde açılıyor bunu engellemenin bir yolu var mıdır ? 3-) Bunun cevabu vardır mutlaka şuan aklıma geldi ama programı (adını unuttum o yerin ya) sağ en altta saatin yanında çalıştırmak için ne yapmak gerek ? 4-) Şimdi bu programa birkaç ek program daha ekletmek istiyorum. Mesela Yakala diye bir screenshot çeken program var. Bunu .dll haline getirip herhangi bir buttona clicklendiğinde .exe gibi çalıştırılmasını sağlayabilir miyim ? 5-) Yukarıdaki .dll 'i çalıştırttık diyelim eğer ana program kapanır ise bu açtıgım dll'ide kapattırtmak istiyorum. Diğer sorularımı daha sonra iletirim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 cevaplar 1) "c# config AppSettingsReader" google it. 2) "c# tray notification" google it. 3) 2. cevaba bak. 4) teorik olarak evet, ama ben bir anlam veremedim niye sonu dll olacak. ama demek istedigin belki "c# library" google it. 5) "c# threading" yada "c# process kill/watcher" duruma göre google it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 İlk ikisini hallettim çokda iyide güzelde oldu ancak başka bir sorum olacak. Şimdi ben bunu kullandıgımda programı çalıştırırsam herşey istediğim gibi oluyor ancak WindowsFormsApplication3.exe.config diye bir dosya oluşturuyor prgram nerdeyse ben bunun atılacağı hedef klasörü (c:temp mesela) belirtebiliyor muyum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 hic denemedim ama bir sikinti olabilecegini sanmiyorum nden böyle birsey istiyorsun. Ona ait klasi msdn felan bakabilirsin. ayrica ya temp klasörü yoksa varsa ama yazma hakkin yoksa? vs vs "c# try catch" google it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Şöyle saçma bir görüntü oluyor o zaman ya bunu başka biryerde yarattırmam lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms165410(v=vs.80).aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 WindowsFormsApplication3.exe.config i her seferinde oluşturur debug filan ederken. sen sadece exe yi alıp başka bi yere götürdüğünde (farklı bir dll filan kullanmadıysan) direk çalışır. Solution'a sağ tık properties den build path leri ayarlayabilirsin yanlış hatırlamıyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 reyou said: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms165410(v=vs.80).aspx Abi ben mi yanlış anladım. Ben bu build ettikden sonra kullanıcıya gönderiyoruz ya mesela .exe dosyasını o çalıştırdıgında programı nerde çalıştırırsa o dizine isim.exe.config diye bir dosya atıyor. Bu dosyayı başka bir klasöre attırtmak istiyorum. Şöyle birşey var ama read-only dyor; said: System.Configuration.Configuration config = ConfigurationManager.OpenExeConfiguration(ConfigurationUserLevel.None); config.FilePath = "C:/"; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 reyou said: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms165410(v=vs.80).aspx bu baska bisi adamin demekistedigi baska bisi karismasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.configuration.configuration.aspx örnek var burda hic beceremedin. Kendin bir XML config class yaratabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 tamam ya buldum burnumun dibindeki şeyi göremedim. config.Save(ConfigurationSaveMode.Modified); Yerine config.SaveAs("C:/test.config"); yaptım oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 hea yaptim oldu tabi. ben söylemesem nasil yapacaktin. bide ne güzel yazmis oraya "yaptim oldu" dfasdfasdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 hahaha Seele valla çok sağol ya böyle anahtar kelime oldugunda öğrenmesi daha kolaylaşıyor. Ama şimdi sorun şu ki saveAs yapınca belirtmek gerekiyor başka bir şekilde hala nasıl saveas yaptıgımız klasörü set edicez onu bulabilmiş değilim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Yok ya SaveAs ile dosyayı belirttikden sonra görmüyor tekrar göstertemedim XML dosyasıyla hallettim bende :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar