killer2 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Arkadaşlar heryeri aradığım tüm tutoriallere baktığım herşeyi yaptığım halde bulamadığım bir sorunum var. Ben Client editliyorum ve herşeyi yaptım resimleri değiştirmek türkçeleştirmek gerekli uzantıları kendime göre ayarlamak vsvs. Ancak bir bölüm eksik kaldı ; Clienti açtığımızda Account name ve Password yazan yeri nasıl şeffaf (transparan) hale getirebilirim. Arka plandaki resmi kapatıyor büyük ölçüde ve bunu transparan yapmak istiyorum. Gump editorde id'si varmıdır ya da Hex ile clienti açıpda mı yapılır ? Gump Editor'de hata verdiği için bir türlü nasıl yapılacağını çözemedim şimdiden teşekkürler saygılar.
ultrAslan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 arama yaptığına inanmıyorum.[signature][hline]bizler en iyilerin en iyisiyiz ne istediğimizi biliriz ve onun peşinden gideriz | xharloan
killer2 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 İnanma zorunluluğun yok. Herşekilde aradım trans , transparan , client, client edit , client hede , client hodo aklına gelicek her şekilde aradım ancak bulamayınca topic açmak zorunda kaldım. Exile'nin ultimadeveloper'sına baktım millete sordum msn de login logout yaparak sordum herşeyi yaptım . Başıma geleceği (çok bilmiş insanların çok bilmiş tavırları) bildiğim halde yardıma ihtiyacım olduğu ve sağ duyulu bir kaç insanın bile kaldığını düşündüğüm için konu açtım. Yeterli mi ?
Larethian Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 yanlış bilmiyorsam client versiyonu en düşük 3.0.0c olması gerekli . Ve daha sonra kullanacağın dialoglarda chekertrans komutunu kullanarak yapıyorsun.... dahada fazla bilgi alamk için iyice bi search yap.[signature][hline]Her şey daha iyi bir Online Gaming için... Arqas World: Zenith & Enlil. Ada.net Krisha From Lowca [SwG]
killer2 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 2.0.3c de yapılıyor diye biliyorum ve checktrans komutunun kullanılcağını da biliyorum da o gumpiclerin hepsinin geçerli olmasını sağlamak için nasıl yapıcam onu merak ediyorum Mesela benim sorduğum yerin resizepic den idsi 5120 ama bunu genel olarak transparan yapmak için ne yapabilirim onu bulamadım. Yani nereye ne yapıcam ki client girişindeki 5120 id li gump da transparan olsun yinede saol.
Bald_Mafia Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 ring of war in clientını yapan kisi mesaj atması gerekli o clientda senın soledıgın islemi uygulamislardi....[signature][hline]Arthur[Alderia] Guzelligi yasadıgınız yer asla unutulmaz... Elan Realms
killer2 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Umarım atar. Saol yardımın için.
Kerhuzad Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 client de accountname ve password un üzerinde bulunduğu gri bi gump var onu verdata bul ve elinde varsa transparan bir bmp ile değiştir bu şekilde halledebilirsin ama unutma o değiştireceğin gri gump oyunda başka menulerdede kulanılıyor onlarda otomatik olarak değiştirmiş olduğun transparan gump a dönüşecektir.
killer2 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 idsi 200 ile 207 arası sanırım ancak clientin içindeki başka bir yolla hallediliyor sanırım bulamadım çünkü. Yardım edecek yok mu ?
Kerhuzad Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 client 203 kullanıyorsan anlattığım şekilde yapacaksın diye biliyorum ama başka yolu varsa bilen sölesin bizde öğrenmiş oluruz.
killer2 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Kendim deneme yanılma yolu ile öğrendim saol sende yardımların için. Ha bu arada anlatayım. Girişteki gump idsi 5054 ile başlayıp 5062 arasındaki gumplar hepsini kendi transparan bmp niz ile değiştirince şeffaflaşıyor hem client giriş bölümü hemde dialoglardaki 5054 id si olan tüm menuler. Azmimi tebrik ediyorum :)
killer2 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Bakmadım ama saol yinede :)
berkinyum Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Yanlış hatırlamıyorsan client transparanlığı için client içinde kullanılan o boş yazı bolumunu inside Uo dan kodunu bulmak mumkun, editleyeceksin bitmap olarak. Nasıl editlicem diyorsan yatay ve dikey ince paralel siyah çizgiler çektiğinde o transparan gibi gorunuyor.
dalamar_rol Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 5054 - sol üst köşe 5055 - üst orta 5056 - sağ üst köşe 5057 - sol orta 5058 - orta 5059 - sağ orta 5060 - sol alt köşe 5061 - alt orta 5062 - sağ alt köşe Nasıl transparan yapılır ; Ultima salt siyah rengi transparan olarak algılamaktadır, MS paintbrush ile satranç tahtası gibi bir siyah - bir gri yada bir siyah bir beyaz olacak şekilde bu bahsettiğim gump lar hazırlanır. Ayrıca client da çıkan (login, cerdits) gibi gumpları yoketmek için; 1418 - 2058 - 5516 - 5519 - 5520 - 5521 - 5522 - 5523 - 5524 - 5536 numaralı gumpları küçük sihay birer kutu olarak kaydedin. böylece client da çıkmayacaklar. ayrıca boş gumplara kendi dialoglarınızda kullanmak için transparan resimler ayarlayıp resizepic komutu ile kullanabilirsiniz. örnekler için Bkz: ArcanA (eski ring of life - ring of war) Kaynak : Mandos Arcana Developer Not: Mandosun yaptığı mini haritada nerede olduğunuzu görebilirsiniz. Bkz: Mini Harita[signature][hline]Sihirlisayfalar Admin
berkinyum Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Arkadaş guzelce uğraşmış açıklamış teşekkur etmek gerek. Ayrıca birde onerim var herşeyi insanların onune bu kadar hazır sunmamak gerekli. Insanlar araştırdıkca deneyip yanıldıkça ogrendiklerinden bu onlara bi anlamda kotuluk oluyor. [Bu mesaj berkinyum tarafından 26 Ekim 2004 12:33 tarihinde değiştirilmiştir]
killer2 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Haklısın. Arkadaşımız çok güzel açıklamış ancak ben kendim deneye deneye buldum ve çokta mutluyum çünkü kendi emeğimle buldum en azından ama açıklamak ve bilgileri paylaşmakta çok büyük bir erdemdir. Herkese teşekkürler.
Öne çıkan mesajlar