Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Client Transparanlığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar heryeri aradığım tüm tutoriallere baktığım herşeyi yaptığım halde bulamadığım bir sorunum var.

Ben Client editliyorum ve herşeyi yaptım resimleri değiştirmek türkçeleştirmek gerekli uzantıları kendime göre ayarlamak vsvs.

Ancak bir bölüm eksik kaldı ;

Clienti açtığımızda Account name ve Password yazan yeri nasıl şeffaf (transparan) hale getirebilirim.

Arka plandaki resmi kapatıyor büyük ölçüde ve bunu transparan yapmak istiyorum. Gump editorde id'si varmıdır ya da Hex ile clienti açıpda mı yapılır ?

Gump Editor'de hata verdiği için bir türlü nasıl yapılacağını çözemedim şimdiden teşekkürler saygılar.
Mesaj tarihi:
İnanma zorunluluğun yok.

Herşekilde aradım trans , transparan , client, client edit , client hede , client hodo aklına gelicek her şekilde aradım ancak bulamayınca topic açmak zorunda kaldım.

Exile'nin ultimadeveloper'sına baktım millete sordum msn de login logout yaparak sordum herşeyi yaptım .

Başıma geleceği (çok bilmiş insanların çok bilmiş tavırları) bildiğim halde yardıma ihtiyacım olduğu ve sağ duyulu bir kaç insanın bile kaldığını düşündüğüm için konu açtım.

Yeterli mi ?
Mesaj tarihi:
2.0.3c de yapılıyor diye biliyorum ve checktrans komutunun kullanılcağını da biliyorum da o gumpiclerin hepsinin geçerli olmasını sağlamak için nasıl yapıcam onu merak ediyorum

Mesela benim sorduğum yerin resizepic den idsi 5120 ama bunu genel olarak transparan yapmak için ne yapabilirim onu bulamadım. Yani nereye ne yapıcam ki client girişindeki 5120 id li gump da transparan olsun yinede saol.
Mesaj tarihi:
client de accountname ve password un üzerinde bulunduğu gri bi gump var onu verdata bul ve elinde varsa transparan bir bmp ile değiştir bu şekilde halledebilirsin ama unutma o değiştireceğin gri gump oyunda başka menulerdede kulanılıyor onlarda otomatik olarak değiştirmiş olduğun transparan gump a dönüşecektir.
Mesaj tarihi:
Kendim deneme yanılma yolu ile öğrendim saol sende yardımların için. Ha bu arada anlatayım.

Girişteki gump idsi 5054 ile başlayıp 5062 arasındaki gumplar hepsini kendi transparan bmp niz ile değiştirince şeffaflaşıyor hem client giriş bölümü hemde dialoglardaki 5054 id si olan tüm menuler.

Azmimi tebrik ediyorum :)
Mesaj tarihi:
Yanlış hatırlamıyorsan client transparanlığı için client içinde kullanılan o boş yazı bolumunu inside Uo dan kodunu bulmak mumkun, editleyeceksin bitmap olarak. Nasıl editlicem diyorsan yatay ve dikey ince paralel siyah çizgiler çektiğinde o transparan gibi gorunuyor.
Mesaj tarihi:
5054 - sol üst köşe
5055 - üst orta
5056 - sağ üst köşe
5057 - sol orta
5058 - orta
5059 - sağ orta
5060 - sol alt köşe
5061 - alt orta
5062 - sağ alt köşe

Nasıl transparan yapılır ;
Ultima salt siyah rengi transparan olarak algılamaktadır, MS paintbrush ile satranç tahtası gibi bir siyah - bir gri yada bir siyah bir beyaz olacak şekilde bu bahsettiğim gump lar hazırlanır.

Ayrıca client da çıkan (login, cerdits) gibi gumpları yoketmek için;
1418 - 2058 - 5516 - 5519 - 5520 - 5521 - 5522 - 5523 - 5524 - 5536
numaralı gumpları küçük sihay birer kutu olarak kaydedin. böylece client da çıkmayacaklar.

ayrıca boş gumplara kendi dialoglarınızda kullanmak için transparan resimler ayarlayıp resizepic komutu ile kullanabilirsiniz.

örnekler için Bkz: ArcanA (eski ring of life - ring of war)

Kaynak : Mandos Arcana Developer

Not: Mandosun yaptığı mini haritada nerede olduğunuzu görebilirsiniz. Bkz: Mini Harita[signature][hline]Sihirlisayfalar Admin
Mesaj tarihi:
Arkadaş guzelce uğraşmış açıklamış teşekkur etmek gerek. Ayrıca birde onerim var herşeyi insanların onune bu kadar hazır sunmamak gerekli. Insanlar araştırdıkca deneyip yanıldıkça ogrendiklerinden bu onlara bi anlamda kotuluk oluyor.

[Bu mesaj berkinyum tarafından 26 Ekim 2004 12:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Haklısın. Arkadaşımız çok güzel açıklamış ancak ben kendim deneye deneye buldum ve çokta mutluyum çünkü kendi emeğimle buldum en azından ama açıklamak ve bilgileri paylaşmakta çok büyük bir erdemdir. Herkese teşekkürler.
  • Yeni Oluştur...