kavel Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 bana dershanede çalışmış ya da dershanenin bilgi işleminde kullanılan şu programlar hakkında bilgisi olan biri lazım. programın kendi olursa çok daha güzel olur tabi fakat sadece basit bir kaç bilgide yeterli olur. istediğim bilgiler dershanelerde öğrencinin başarı devamsızlık aldığı sonuçlar gibi bilgiler nerelerde saklanıyor ? programlara mı giriliyor. programa giriliyorsa bu program bir txt dosyasına bilgileri export edebiliyor mu ? şu anda çok acil lazım bu bilgiler bana. yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim...[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Cevabı yaklaşık 1,5 saat önce yazmıştım ama tam göndere basacağım sırada bilgisayar kilitlenince tepem atıp bir daha açmamıştım bilgisayarı şimdi yazayım cevabı. Dershaneler genelde Oracle, MySQL, PostrgreSQL, MSSQL, Access(daha çok bu) gibi databaseleri kullanırlar. Programlar ise databaselere veri girişi veri okunmasında kolaylık sağlanması için (genelde) o dershanenin bilgi işlemindeki yazılımcılar tarafından yazılır. Tabi text dosyasına da kaydedilebilir ama veritabanı daha pratik ve daha güvenli olduğu için database(veritabanı) tercih edilir... Bir de dershane bilgi işleminde en önemli unsurlardan biri de şubeler arası iletişim. Bir VPN Network veya RAS Network ile gayet güzel bir dershane ağı kurulabilir kanaatindeyim. Her neyse elimde program yok çünkü hayatımda hiç bilgi işlemde çalışmadım ve çalışmak için de daha 4-5 yıl lazım herhalde :P (Yaş:15) Ama çok kolay bir mantığı var istersen MSN de ayrıntılı olarak bir mantık çizeyim... Edit : Quote yapmışım özür dilerim :) [signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :) [Bu mesaj asinanyavuz tarafından 25 Ekim 2004 18:55 tarihinde değiştirilmiştir]
kavel Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 eheh sağolasın fakat dershane sistemi kurmayacağım :) kaldıki o kadar gelişmiş bir dershanelerin sayısı oldukça az olsa gerek. çoğunda sadece 2 bilgisayar,1 tarayıcı ve 1 de yazıcı var. dershanenin bünyesinde yazılımcı bulundurması gibi bir olay ise ancak herkes programlama bildiğinde mümkün olur herelde. sadece belli standart yazılımları var mı diye merak etmiştim ama çoğu özel olarak yazdırıyor sanırım.[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 mesela goksenin lgs kısmında mac kullanılıyordu.[signature][hline]BabacumMostors, 23 Ekim 2004 21:02 tarihinde demiş ki: benim pipim 5.5 kilo yaa yaaa..
kavel Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 vay canına mac ha .. süper program :-p eheh ne alakası var yaw maci le konunun. okumadan yazmışın walla ...[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Öne çıkan mesajlar