cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 reyou said: abi siz sokak yasami ile turist yasamini karistiriyorsunuz sanirim. ona bakarsaniz disardan gelen avrupalilarda bodrumu, antaylayi gorup cukleri dusuyo dsfsdfsdf Yok yahu, aksine iş için gittiğim için yani turist olarak gitmediğim için gözlemlerimin doğruluğuna inanıyorum. Çünkü fabrikaları, organize sanayi bölgelerini geziyorum. İşçileri, memurları, mühendisleri, laborantları görme-tanıma şansım oluyor. Dışarıda caddelerde yürürken(öyle turistik otobüslerle falan gezmiyorum yani), bakkaldan alışveriş yaparken, restauranta girip yemek yerken etrafımı gözlemliyorum. Fena da bir gözlemci sayılmam.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 dasaaa said: paşaportumu alayım, bi haftasonu kaçıcam. sonrasında daha uzun süreli de kaçarım arada. ha bu arada giden herkesin dediği iki şey var. 1.güvenli 2.askeri ve devlet binalarının yanında iseniz, sakın, sakın foto çekmeyin. Esas önemli Soru şudur adamlara giriş çıkış yapmak pasaportta sorun çıkartıyor mu başka yerlerde? daha önce yazmıştım; İsrail'de sıkıntı yaşarsın, almazlar seni İsrail'e. ABD'de de seni 1-2 saat sorgularlar, sonra da "ok,thank you" diyerek pasaportunu uzatıp seni içeri alırlar. Budur.
Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Her köşe başında bir cami var mı? Ezan olayı nasıl bizdeki gibi hoperlör, megafon gibi sistem mi kullanıyorlar.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Nigger_of_the_sand said: 1- Türkçe bilen çok insan var mı? 2- Dişileri erkeklere nasıl davranıyor? Bunu yazmayı unuttum. Nüfusun neredeyse 3te 2si Azeri?!?! Bildiğin Türkler yani. Ve İranlıların da önemli bir kısmı öğrenmişler Türkçeyi. Yani sadece Türkçe konuşarak bile anlaşma ihtimaliniz çok yüksek. Kadınları ise çok sıcak,çok girişken,çok konuşkan...Erkekleri ise tam tersi. Şöyle söyleyeyim, benim acentalarımın ikisinin de sahibi karı-koca. Ama ikisinde de baskın karakterler karıları :)
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Masakari said: Her köşe başında bir cami var mı? Ezan olayı nasıl bizdeki gibi hoperlör, megafon gibi sistem mi kullanıyorlar. Her köşe başında cami yok ama hoparlör olayı var.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 senko said: iranda insanların tuvaleti gelince sokağa sıçıyorlarmış yalan :) yok öyle bir şey. aksine Tahran, İsfahan, Borujerd...Üç şehirde son derece temiz şehirlerdi.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 dasaaa said: abi araba kiralama kaç para? bana bunu söyleyin.. ya bizi hep acenta gezdirdiği için yani turistik gitmediğim için bilmiyorum ama bu soru dahil sorularınızı yazın,söz,not edip bir daha ki gittiğimde hepsini tek tek öğreneceğim. Önümüzdeki ay bir daha gideceğim.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Myshkin said: İran'a giden bi mühendis arkadaşım vardı, en çılgın underground ev partyleri iranda oluyo diyordu. hayatında party mi gördün lan hadi ordan demiştim, doğruluk payı varmış demek. aynen, hatta 2 hafta önce fuarda ağırladığımız ve sonrasında birlikte GS-FB maçını izlediğimiz İranlı dostlar bizi ev partisine davet ettiler ama çok yorgun olduğumuzdan kibarca reddettik.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Nigger_of_the_sand said: Peki normalde dikkatimizi çekmeyen ama orada başımıza iş açacak durumlar var mı? Ne bileyim yok kısa kollu giydin yok kadına adres sordun diye tepemize binerler mi? Neticede teokratik devlet, yönetim şeriat. Her durumda konuşurken, otururken dikkat etmek lazım; giyime dikkat etmek lazım. Tamam, insanlar günlük hayatta rahat görünüyorlar ama bu durumu unutmamak lazım.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 BramStoker said: çetin ağabey bu başlık süper oldu iran'la ilgili deneyimleri olan başka arkadaşlar çekinmesinler, yazsınlar. ilgiyle takip ediyorum eyvallah canım, ben de benzer şekilde İran'a gidip gelen arkadaşların tecrübelerini öğrenmek isterim.burada paylaşılan bu tecrübeleri okumak bana da keyif veriyor.bilgi paylaştıkça çoğalır sözünün doğruluğunu burada bir kez daha görüyorum.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Nigger_of_the_sand said: Güvenlik durumu nasıl? Son derece güvenli bir ülke.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Yazmayı unuttum.Halk kendi içkisini kendi yapmayı öğrenmiş.Özellikle şarap yapımının yaygın olduğunu söylüyorlar.Ben gitmedim ama Kuzey İran'ı efsane gibi anlatıyorlar. Lokantalarda içki servisi olduğunu anlatıyorlar!İnanılmaz geliyor ama vallahi anlatılanlar böyle. Bunun haricinde eczanelerde food grade etil alkol satılıyormuş. İnsanlar alıp evde kafalarına göre portakallı,muzlu,elmalı,vs.li likör yapıyorlarmış.
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Kuzey İran dedikleri Mazandaran yahut Gilan taraflarıysa oralar hakkında ben de ilginç şeyler okumuştum. Göya şeriatın bile gücünü kıramadığı anaerkil topluluklar mevcutmuş hala (Hatta Amazon-Mazandaran arasında bağlantı olduğu şeklinde bir teori var). İstersen vaktin olunca soruver birine belki ilginç şeyler öğreniriz.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Nigger_of_the_sand said: Kuzey İran dedikleri Mazandaran yahut Gilan taraflarıysa oralar hakkında ben de ilginç şeyler okumuştum. Göya şeriatın bile gücünü kıramadığı anaerkil topluluklar mevcutmuş hala (Hatta Amazon-Mazandaran arasında bağlantı olduğu şeklinde bir teori var). İstersen vaktin olunca soruver birine belki ilginç şeyler öğreniriz. Bu yazdıklarını aynen birkaç kişiden duydum. Umarım bir gün işten vakit ayırıp bu bölgeyi görme şansım olur.
SNA1L Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 ahaha abi kafamızdaki irandan biraz daha yumusak diye öve öve bitirememissiniz..yok evde sarap yapiyolarmis home partyler varmis hatunlarin saclari azcik görünüyomus vs..neresinden bakarsan bak leş gibi ülke..ha tarihi eser vs görmek icin gidilebilir belki bazilarinin ilgisini ceker fln..onun disinda igrenc normal insanlara göre gayet katı kuralları olan biyer..
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 yaşamaya değil, gezmeye gidiliyor zaten abi. yaşamak ve gezmek amaçlı ülke değerlendirme arasındaki fark muazzam.
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 biryeri tanımaya çalışanlara laf atmak niye?
SNA1L Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 ya heralde gezmek icin abide onun icin bile kötü yani hicbi konuda rahat degilsin fln eglenemiyosun vs..gerci herkesin eglence anlayisi farkli tabi..okadar ülke varken dünyada gezmek icin gidecegim son ülkeler bile degil islam ülkeleri..yemisim kültürünü tarihini eserlerini..heryerde var onlar..
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Erasmusa gitseymişsin kardeş kadınları daha mutlu ederdin boşver İranı.
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Nedirki bu bos elestiri aski anlam veremiyore..
verdaok Mesaj tarihi: Haziran 2, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2012 Heo görmek istemişimdir İran'ı. Tam bir tarih yatıyor.
Ren Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 oturdum okudum. benim gözümde iran birazcık modern arabistandı lan. resmen gerçek iran bu değilmiş. hep övmüşsünüz. hiç mi kötü yanı yok?
kithnos_1 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Abi illa ki vardır bir sürü kötü yanı. Şeritla yönetiliyor lan sonuçta . Herkesin beklentisi daha kötü olduğu için , biraz hafifçe modern ya da akıllardakine ters birşey görünce , oooouv ne enteresan falan diyorlardır. TR'ye gelen habersiz turist gibi , birçok kişi de burayı Arap ülkeleri gibi biliyor ama her türlü insan ve anlayış olduğunu görünce şaşırıyorlar
cetoritto Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Ren said: oturdum okudum. benim gözümde iran birazcık modern arabistandı lan. resmen gerçek iran bu değilmiş. hep övmüşsünüz. hiç mi kötü yanı yok? Biraz da yereyim o zaman.İnsanları çok işgüzar, çok çakal, çok uyanık, sürekli alavere dalavere peşindeler. Ticaret yaparken çok dikkatli olmalısınız. Size sürekli kazık atma peşindeler. İstisnası da yok, var diyen daha İranlıları tanımıyor demektir. Ama yukarıda diğer tüm yazdıklarım da gerçek. Hiçbir Arap ülkesine benzemiyorlar.
Öne çıkan mesajlar