Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Buying Happiness

Cd-

Öne çıkan mesajlar

http://www.dontwasteyourtime.co.uk/wp-content/uploads/2010/08/4926795330_9952725a5c.jpg
http://www.codinghorror.com/blog/2012/05/buying-happiness.html
İlginç bi' blog yazısı olmuş paylaşmak istedim.

Özet olarak yukarıdaki piramitin en alt seviyesindeki ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra mutluluk için parayı kullanabileceğiniz çok bi alanın kalmadığından bahsediyor.

Bir de parayla aslında mutluluk olabileceğini ama aslında insanların parayı yanlış kullandığından bahsediyor. Direk blog yazarının kendi görüşleri değil tabi bunlar bu konu hakkında bi paper bile varmış: If money doesn't make you happy, then you probably aren't spending it right

discuss
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

bu teori baya eski yalnız. hala bu teori üzerinden olayların çözülmeye çalışışması çk saçma. zilyon tane teori geldi bunun üzerine. maslow'a ihtiyacımız yok artık !!!

Teoriyi ben de duymuştum daha önce ama şunu oturup düşünmemiştim yani daha önce aslında farkında olmadan yaptığımız bi' şey:
said:
Buy experiences instead of things
Things get old. Things become ordinary. Things stay the same. Things wear out. Things are difficult to share. But experiences are totally unique; they shine like diamonds in your memory, often more brightly every year, and they can be shared forever. Whenever possible, spend money on experiences such as taking your family to Disney World, rather than things like a new television.

Yeni bilgisayar alacaktım da bi duruldum sdfsdf...
Sosyal ağlarda paylaş

Şu o kadar doğru ki... 93 taksitle pırlanta alıp yıllarca evinde oturan çiftler tanıyorum ve yemin ediyorum üzülüyorum. Sırf bu yüzden evlenemem herhalde ben. O paraya maldivler'e gidilir ulan, çıkıp hayatın tadını çıkarsanıza. Ama yok, statü sembolü saçmalıklara tüm paramızı harcayıp mal gibi takılıyoruz, sonra neden depresyondayım. Hayat böyle.

Bir de, para sizi mutlu etmiyorsa yanlış yerlere harcıyorsunuz demektir lafı da çok doğru hakkaten.

said:
Buy experiences instead of things
Things get old. Things become ordinary. Things stay the same. Things wear out. Things are difficult to share. But experiences are totally unique; they shine like diamonds in your memory, often more brightly every year, and they can be shared forever. Whenever possible, spend money on experiences such as taking your family to Disney World, rather than things like a new television.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...