Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlikle ilgili akil rica edecegim


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Sevgili askerligini yapmis arkadaslarim,

Gidip aradan cikartayim mi, yoksa her halukarda yapmayi dusundugum doktoraya mi baslayayim? Doktora suresince 6 yilda cok seyler degisebilir (bedelli, kisalma, terorde azalma vb.), ayrica gitsem bile doktoradan sonra daha iyi sartlarda yapabilirim.

Ote yandan 5.5 aycik, aradan cikartip rahata ermek, kafadan atmak da var.

Ne dersiniz?
Simdiden tesekkurler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 yıl uzun süre. master fln olsa yap derdim ertele askerliği derdim. ama 6 yılda dediğin gibi çok şey değişebilir. aynı şekilde şartların da değişebilir. evlenebilirsin bu sürede, çocuk sahibi bile olabilirsin o zaman askerlik daha çok gözünde büyür.ardında 5.5 ay eşini belki çocuğunu bırakmak daha zor gelebilir. güzel bir iş sahibi olursun belki hatta kendi işinin patronu bile olmuş olabilirsin. bu durumlarda 5.5 ay işten uzak kalmak seni geriletir, aklın işinde kalır. kendi hocalarımdan biliyorum bu durumu.

aynı şekilde terör azalabilir, bedelli çıkabilir, askerlik zorunlu olmayabilir, askerlik kısalabilir vs. askerliği aradan çıkarıp kafanı rahatlatabilirsin. sonrasında daha kolay evlilik, iş, kariyer kararları alabilirsin.

askere gidince, eğitime ara vermiş olunca doktora fikrinden soğuya bilirsin belki.

ölç biç işte ne taraf ağır basıyorsa kararını ver.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ilginiz ve fikirleriniz icin tesekkurler arkadaslar. Hukukta doktora sonucunda bir alanda epey bilgi sahibi oldugunuzu kanitlamis oluyorsunuz. Genel hukuk mantigi da gelisir tabii. Ama benim saikim daha ziyade neden olmasin, bir yandan calisirken yapiliyor zaten, hem Dr. unvani da is hayatinda kullanisli olur diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım

askerlikle ilgili yapılması gereken tek bir şey varsa o da yapılmaması gerektiğidir.

bak bende kaçıyorum köşe bucak, istanbula gidince mastera başlıyacam bitince doktora yardıracam o ara da bedelli gelecek neyse parası verip kurtulacam.
tabi o ara gözlerim 1 numara daha bozulursa para vermeden çürük alıcam kafam rahat edicek.

askerlikle ilgili planım bu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bak ben şu an kamuflajlı yazıyorum bunları.

lan laptop yerine tüplü bilgisayarda yazıyorum halime bak diyecek bi adamsan yapma kaç bedelli bekle yada git ne biliyim.

önüme bakacam illaki bunu yapacam diyosan git kurtul la bak burada 35 yaşında adam var agrına gidiyor çalı çöp toplamak. ilk 15 gün geçer sonra alışırsın. farklı bi dünya gör ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

açıkcası gittiği yere kadar uzat diyenler askere gitti mi?

ben de uzatabildiğim kadar uzatmıştım. Gittiğimde ise uzatmanın gereksiz olduğunu görmüştüm. Çünkü uzattıkca sorumlulukların artıyor, haliyle daha fazla sıkıntıya düşüyorsun.

Tavsiyem; Meslek hayatının temelini attıysan hemen git hiç bekletme, yok ben daha staj bile yapmadım ki! diyorsan maksimum 2-3 sene uzatılabilir. Daha fazlası sıkıntı yaratıcaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...