Chaotic Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Merhaba arkadaşlar: Şu anda cari açığımız çok yüksek. Yurtdışından yaptığımız ithalat miktarı çok yüksek. Ekonomide dışa bağımlılığımız en son bildiğim kadarı ile %60 - %70 arasında seyrediyordu. Neo-liberal ekonomik politikayı benimsediğimiz için de rekabet ettiğimiz kişiler arasındaki durumumuz dream team ile maç yapan izmirspor büyükşehir belediyesi basketbol takmından farksız. Monarşinin siyasal yapıdan çekilip ekonomik yapıyı tamamen ele geçirdiği ve ekonomik derebeyliği-imparatorluk sisteminde bir ekonomi dünyasında yaşadığımızı da yıllardır gözümüze gözümüze sokuyorlar. Günümüzün şovalyeleri de at üzerinde mızrak ve platemail zırhalarda değil de s500 lerin içerisinde milyon dolarlar ile çarpışıyorlar. Bu ahval ve şerait içerisinde bizim 1.vazifemiz ne olmalı? Neden yaptırım gücümüzün neredeyse hiç e yakın olduğu siyasi platform ile savaşmaktan ziyade yaptırımlarımızın bize anında geri dönüş yaptığı ekonomi dünyasında seferberlik ilan etmiyoruz? Neden cari açığı kapatmak için enerji ithalatını minimize etmek için enerji verimliliğine odaklanmıyoruz? Neden ithalatı minimize etmek için çareler aramıyoruz? Neden çalıştığımız işi gündüz yapıp geceleri ülke ekonomisine ve kendi ekonomimize neler katabiliriz diye düşünerek geçirmiyoruz? Neden küçük fikirlerimizi gerçeğe dönüştürüp üretici olamıyoruz? Neden bir araya gelip küçük ticari ortaklıklar kurmaya çabalamıyoruz? Neden paraya hükmetmek için siyasete hükmetmek gerektiği yanılgısı yerine siyasete hükmetmek için paraya sahip olmak gerektiği gerçeğine odaklanmıyoruz? Neden dünyanın değiştiğini ve yani aslında hiç değişmediğini güce sahip olmanın özgürlüğe sahip olmak olduğunu ve bunun da para ile mümkün olduğu gerçeğine göre çözümler üretmiyoruz?
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 sen once derslerini calis, mevki sahibi ol, ondan sonra etkin oldugun insanlar uzerinden degerlendir. yoksa pazartesi kimya sinavi olan cocuk napsin lan cari acigi
Chaotic Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 ben inşaat ve enerji mühendisiyim abi. dipnot: bizi bu zihniyet bitirdi. dipnot2: benim tanıdığım öğrenci olan ve iş güç sahibi olan birkaç kişi var. yapılamayacak şey değil. üniversite bir şekilde bitiriliyor ama girişimci zihniyet yoksa boğaziçi ingilizce elektronik mezunu olsan bile ömür boyu şirketler grubu hizmetlisi olarak ömür geçiyor.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 başlığı "rakı masasında siyaset üzerinden masanın hakimi olabilmek için türkiye hakkında bilinmesi gereken 25 acı gerçek" olarak değiştirebilir miyiz?
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Chaotic said: ben inşaat ve enerji mühendisiyim abi. dipnot: bizi bu zihniyet bitirdi. asil bu zihniyet bizi bitirdi, senin ulkenin barajlari, enerji santralleri, yikilan deprem binalari hakkinda cozum onerisi getirmen gerekirken kalkmis cari acik diyosun zaten turk milleti olarak ben herseyi bilirim kafasi yasadigimiz icin bu haldeyiz. bira cari acigi ekonimiciler dusunsun sen bize depremden bahset, koprulerden bahset, istanbul altyapi sorunundan bahset gelme bize cari acikla, bilmemneyle
Chaotic Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 reyou said: Chaotic said: ben inşaat ve enerji mühendisiyim abi. dipnot: bizi bu zihniyet bitirdi. asil bu zihniyet bizi bitirdi, senin ulkenin barajlari, enerji santralleri, yikilan deprem binalari hakkinda cozum onerisi getirmen gerekirken kalkmis cari acik diyosun zaten turk milleti olarak ben herseyi bilirim kafasi yasadigimiz icin bu haldeyiz. bira cari acigi ekonimiciler dusunsun sen bize depremden bahset, koprulerden bahset, istanbul altyapi sorunundan bahset gelme bize cari acikla, bilmemneyle Hemen bahsedeyim. Yeter ki sen iste. Öncelikle betonarme yapılarda 2007 deprem yönetmeliği çok önemli. Binaların bu yıldan sonra yapılanlarını tercih eder iseniz daha güvenli ve kaliteli binalarda oturmuş olursunuz. 2007 den önce yapılan binalardan bir daire alacak isenizde bir inşaat mühendisine bina performans analizi yaptırıp numune aldırıp binanın depreme dayanıklılık durumunu ölçtürür ve bu bilinci yaygınlaştırırsanız yine ülke ekonomisine katkı sağlamış olursunuz. Yollara gelelim. Asfalt elastoplastik(esnedikten sonra tamamen eski haline dönemeyen) bir malzeme olduğundan dolayı kümülatif(ardarda-birikimsel) yüklemelere mağruz kaldığında deforme olmakta ve bakım gerektirmektedir. Bundan dolayı bağlı bulunduğunuz belediyeleri ve ulaştırma bakanlığını beton yol yapılması konusunda teşvik ederseniz 40 yıllık bir periyotta ülke ekonomisine katkı sağlamış olursunuz.(beton yol asfalt yol fiyat farkı-asfalt yol bakım ücretleri) Baraj ve diğer türev mega yapılara gelecek olur isek o konularda japon müşavirlik firmaları ile yaptığımız çalışmalar gereği çok şükür başarılıyız. Gelelim enerjiye. yine 2007-2011 ve 2012 de ard arda yayınlanan binalarda enerji performansı yönetmeliği- sanayide enerji verimliliği yönetmeliği - yenilenebilir enerji kanunu gibi kanun ve yönetmeliklerden sizinle ilgili olan kısımları özetleyeyim. Binalarınıza birer enerji yöneticisi atayıp onlardan VAP(verimlilik arttırıcı proje) üretmesini talep ederseniz binanınız yıllık enerji tüketim, yıllık karbon salınım miktarlarında bir iyileşme sağlayabilirsiniz. Konu ile ilgili bakanlıkların teşvik ve primlerini inceleyip çeşitli destekler alabilirsiniz. Kişisel birikimlerinizi yenilenebilir enerji kanunu 500kWh altı yönetmeliği kapsamında enerji santralleri (ki maliyetler yeni teşviklerle çok ucuzladı) kurmak için harcayabilir, böylece hem cari açığımızın kapanmasına katkıda bulunur, hem de paranızı bankaya yatırsanız alacağınız faizden daha yüksek bir gelir elde etme şansı bulursunuz. Sanayi kuruluşu iseniz yine atayacağınız enerji yöneticileri, vaplar ve taahhütlü teşvikler ile enerji tüketiminizi minimize edebilirsiniz. kendi alanlarım ile ilgili özet olarak söyleyebileceklerim bunlar.
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 abi helal, bunu soyle iste, hepsini okumadim ilk 1-2 satirdan sonra okudum ama donup okucam hepsini.. direk helal diyesim geldi :D herkes kendi bildigi konuda yorum yazarsa o zaman kopar gideriz iste, misal ben web development ile ilgileniyorum kalkipta di$ hakkinda sallayip tutarsam olmaz bak diger topikte arkadas nasi milleti bilgilendiriyo olay budur... aksi halde sen ortaya cari acik diye sallarsan postlarin %98 i troll yada curuk domates olacaktir, ama sen bole post atarsan ilk mesaja, mesaj basliginida turkiyedeki insaat sektoru dersen o zaman herkes faydalanir :)
Chaotic Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 o zaman bu topiğin konsepti bunun üzerinden ilerletelim abi. herkes bildiği konularda yapılabilecekleri yazsın. belki faydalı bazı fikirler ortaya çıkar, olumlu bir gelişme olur.
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 lafta hepsi kolay, konuşmayı çok seviyoruz, herkesin bir fikri var ve herkes zaten her işin uzmanı o konuda np ama icraat 0
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 bak goruyonmu mesela http://forum.paticik.com/read.php?13,6264465 gibisinden bi baslik zirvaliklarla dolup tasiyo, ama surda sana 2-3 adam akilli uzmanliginla ilgili soru soran yok, ehehehe neyse aynen devam ;)
Chaotic Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 bence bu tip topicler açılmalı. bu tip topicler üzerinden birşeyler üretilmeye çalışılmalı eğer insanlar ülke hakkında rahatsız ise bazı şeylerden.
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı durumlardan çok şükür fenerbahçenin cas davasını geri çekmesiyle kurtulduk beyler.
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Ekonominin cok iyi gittigini dusunenlerin balonunu da S&P sondurdu bugun. Tayyip yine isyanlarda. Yutmazmış kendileri. Yutturmakta cok ustadır ama. http://www.ntvmsnbc.com/id/25345615/
Pirvan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı bi durum yok, ülkenin kendisi sıkıntı, oy veren yurttaşdan oy alan politikacıya kadar tümüyle. Bırakın gidin fırsatını bulursanız olmadı öyle soyut yaşayın. Ben öyle yapmayı tercih ediyorum.
liberal Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 doğru dürüst eğitim almanyanla alan arasında dağ kadar fark var. ülkenin tek sorunu bu. kötü eğitim = aptal birey
Pirvan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 reyou said: bak goruyonmu mesela http://forum.paticik.com/read.php?13,6264465 gibisinden bi baslik zirvaliklarla dolup tasiyo, ama surda sana 2-3 adam akilli uzmanliginla ilgili soru soran yok, ehehehe neyse aynen devam ;) Senin bu dediğine teknokrasi deniyor. Yani herkes mesleğiyle ilgili konuşsun, başka işlere karışmasın hesabı. Velhasıl bu ultra pozitivist, bi miktar Kantçı hatta en ileri biçimi Schumpeterci olan palavra da epey tutuluyor egemen/ağa/mafya camiasında. Onlara gidip bunu söylersen çok prim yapar. Velhasıl kelam o zaman ben de sana yine Schumpeterci bir şey söyleyebilirim; eğer senin dediğin gibi olacaksa, toplumun tümünü ilgilendiren siyaset vb. konularında sadece siyaset bilimcilerin konuşması gerekir. Eğer sen bu fikrinde samimiysen(yani herkes yalnızca ve yalnızca MESLEK olarak seçtiği TEK BİR işle ilgilenecekse) birincisi, hobi olarak hiçbirşeyle uğraşmayan tek yönlü bir odun olmamız gerekir, İkinci olarak, siyasetten senin mantığına göre sadece siyasetçiler anlayacaksa, senin oy hakkın olmaması gerekir, aynı şekilde senin seçtiğin adamların arasından da mesleği siyaset olmayan herkesin bütün mevkilerinin düşünülmesi gerekir. Hayat pek sıkıcı olur herhalde öyle olunca, Faşizmin pozitivizmin en üst noktası olduğu önermesi burada doğrulanıyor, keza insanları politikanın dışına itmek/politik, ideolojik konulardan dışarı atmak refleksi faşizmde olduğu kadar günümüz neo-liberalist diskurunda da açıkça bulunuyor. Bu açıdan eğer sen kendine böyle bir yol benimsiyorsan, diplomanı getir ya da bundan böyle oy kullanma. Yok eğer insanlar mesleği olmadan da politikayla ilgilenebilir diyorsan bırakalım her yurttaş kendi hayatını doğrudan etkileyen cari açık gibi konularda sözünü söylesin. Konuşmaktan, fikir paylaşmaktan zarar gelmez ülkeye de insanlığa da. Ülkeyi batıran da insanların senin zannettiğin gibi çok politika konuşması değil, hiç konuşmayıp ruhunu satmış dümbükleri seçmesidir. Türkiye'de gelirin 75%inden biraz fazlasını yüzde 10luk bir grup hiç etmektedir, sanmıyorum ki Chaotic bunlardan biri olsun.
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 eğitim falan muhabbeti diince aklıma geldi, biraz alakasız olabilir de. Türkiye'deki çoğu millet vekili, politikacıların, ülkeyi "yöneten" adamların doğru düzgün eğitim backgroundları yok ya, Hakan şükür vs modunda adamlar var, bedenci falan var böle . İngilizce biliosa adam büyük bişey oluo burda (ingiltere'de) geçen haber izliodum bbc'de, haber şu şekilde: şu an ki conservative party, david cameron ve tayfası hep işte Oxford, Cambridge falan mezunu ve yakındıkları şey işte bizi yöneten adamlar normal ortalama vatandaştan çok mu alakasızlar , sıradan backgrounddan gelmiolar, hepsi top univeristelerden mezun, emekçiyi anlayabilirler mi falan die eğitimli olsan bi dert olmasan bi dert modu var haha
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 simdi sendeki en buyuk sorun her turlu dusunce yapisini belli bir kalip icerisine sokup ...ar$i demen. ve herseyi buna gore degerlendirmen. yanlis.. ben kimse bilmedigi konularda konussun demiyorum, konusanlarin biliyormuscasina konusmasina karsiyim. sana sokaktan bi ornek vereyim, bizim sokak insanimizda adres bilmeyen kimse yoktur. kime sorsan bi adresi bilsede bilmesede kesin bi yerleri sallar. bilmemeyi kendine yediremez cunku. forumda bu zaten girla almis gitmis, senin burda cari acik diye bahsettigin seyden hic bir bilgisi olmayan adamda 2 cumle araklayip gidip sagda solda arkadaslarina satiyo, o baskasina falan derken ortaya 3-5 cunle kirintisi ile gak guk yapmaya calisan adamlar doluyo. birsey bildigini zannediyolar kisaca, halbuki azcik itelesen gak guk. Konuşmaktan, fikir paylaşmaktan zarar gelmez ülkeye de insanlığa da. demissin, yanilmissin, asil gereksiz fikir bulutu insanlarin kafasini karistirip yanlis kararlar almasini saglayan. bilgiler paylasilsin ama sistematik bir bicimde tartisilsin, dotten sallama bilgilerle kimse hicbiyere gelemez.
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Chaotic ne güzel sükunet ile cevap vermiş.
Pirvan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Diğer gelişmiş batı ülkelerinde de var o durum, fakat dikkat edersen genelde o tipler merkez veya sağ partilerde oluyor. Çünkü herşey yerli yerinde orda, burjuvası da düzgün burjuva, gerçekten eğitimli vb, bizdeki Ağaoğlu falan gibi kıro takımı değil. Öte yandan işçi sınıfına yönelik sol partilerde falan diploması olmayan işçi falan vekiller oluyor ama o adamlar da kitap falan yazıyor çatır çatır, öyle diplomayı büyütmeye gerek yok. Yani bizde burjuva da küçük burjuva da işçi de, ister diplomalı ister diplomasız olsun son derece hödük.
fede Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mortis said: burda (ingiltere'de) geçen haber izliodum bbc'de, haber şu şekilde: şu an ki conservative party, david cameron ve tayfası hep işte Oxford, Cambridge falan mezunu ve yakındıkları şey işte bizi yöneten adamlar normal ortalama vatandaştan çok mu alakasızlar , sıradan backgrounddan gelmiolar, hepsi top univeristelerden mezun, emekçiyi anlayabilirler mi falan die eğitimli olsan bi dert olmasan bi dert modu var haha ulan çok kötü ya. şunu görüp de bu ülkede yaşamak küfür gibi lan
Pirvan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 reyou said: birsey bildigini zannediyolar kisaca, halbuki azcik itelesen gak guk. Hepsini quotelamayım wall of text olmasın. Söylediğinde doğruluk payı olabilir, fakat chaotic'in bilip bilmediğini bilemezsin, böyle bir önyargıyla konuya dalarsan bu da senin sosyal teoriyi bilmediğini gösterir. Ben bunu bir yerde söylemiştim, bizim memlekette herkes herşeyi bilir fakat satılan kitap sayısında dünyada sondan üçüncüyüz, demek ki millete gece vahiy falan geliyor diye. Fakat o ayrı konu, bu ayrı konu. Kimse yanlış yönlendirmeden zarar görmez çünkü manipülasyonun büyüğünü sen ben değil egemen gruplar medya vb. aracılığıyla zaten yapıyor. Politika falan bunlar her meslek grubunun üstünde kafa yoracağı şeyler çünkü sosyal bilimler teknik değil teorik bilgiye dayanır son kertede, yani ideolojik içeriğe sahiptir. Böyle olunca herkes konuşmalı bu konularda, burası da zaten forum, siyaset bilimi kongresi yapılmıyor burada. Eğer sen gelecekte prof. olup girersen bi hakem kuruluna, adamın verdiği proposal'a bakıp yeterli yetersiz dersin. paticik forumunda bırak da bi zahmet herkes yalan yanlış konuşsun.
fede Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 ya herkes her konuda konuşsun, fikir beyan etsin onda bi sorun yokki. hatta daha iyi. memleketi kim yönetsin? nasıl yönetsin? sorularını herkes düşünsün tabi. ama türkiyede herkes dediğim dedik, egolar tavan, cahil cesareti heryerde, en önemsiz şeyleri bile fanatikçe savunmak bizde. böyle olunca bi sonuca varmak zor oluyo tabi.
Öne çıkan mesajlar