Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 bombilo said: ms'in directx 10 reklamları ve opengl'i kötüleme için harcadığı para, çakma screenshotlar konusu zaten su götürmez gerçek, ama şuda varki opengl board iki kez elindeki fırsatı değerlendiremedi, hatta ikisinde de api oldukça bloatware, temizleyeceğiz diye söze başlayıp en sonunda yapamadık diye bitti. hoş şimdi khronos group daha iyi idare ediyor, en azından opengl embedded systems sureci oldukca basarılı yonetildi. bir yandan da ms'in windows 8'le birlikte major directx revisiona gitmemesi (11.1'le kalması), orta vadede directx'i bırakabileceği şeklinde spekülasyonlara neden oluyor ki oldukça ilginç. opengl ile profesyonel şeyler yapılamıyor mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 öyle birşey dediğimi nerden çıkardın? yukarıda khronos group'la opengl'in iyice güç kazandığından, heleki win8'le ms'in tam bir hamlesinin olmamasından bahsettim zaten. yine aynı şekilde opengl'le profesyonel birşeyler yapılamayacağını düşünse idi community, blizzard opengl desteklemez, unity3d ve örneğin monogame opengl targetlamazda. opengl şu anda bariz yükselişte ve cross-platform targeting yapabileceğiniz tek api-set. ha ilk paragraf orada şunu özetliyor, tamam ms çirkeflik yaptı dx olayında ama opengl board'da elinden geldiğince ön ayak olmuş oldu directx'in vakti zamanında iyice öne çıkmasına. yani ms çirkef opengl vs directx de böyle böyle yaptı = c# kaka nedir onu anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 ilk paragrafta ogl gelişemedi iki kez tarzı bir şey görünce içim karardıydı. c# ile bağlantısı c#'a özel değil, bütün microsoft ürünleri için düşünüyorum bunu. çirkeflik ve para ile yapıyorlar bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 abi gelişmedi değil olay; said: ama şuda varki opengl board iki kez elindeki fırsatı değerlendiremedi, bunun örneklerinden birini söyle anlatayım, microsoft directx 10 sadece windows vista ve uzerinde calısacak diye acıklama yaptıgında, bu community tarafından directx'i yakalama ve hatta geçme açısından oldukça iyi bir fırsat olarak görüldü, ama board bu fırsatı doğru şekilde kullanmak yerine, api çok bloatware olduğu için revizyona gidiyoruz demeyi tercih etti ve en sonunda ilk başta o revizyon dahilinde anons ettiği birçok şeyi bitiremediğini/sonlandıramadığını açıklamak zorunda kaldı. Bu fırsat hem feature set, hemde kullanıcı sayısı açısından dx'i geçebilmek anlamına geliyordu - düşünsene oyun firmasısın directx 10 kullanmak istersen potansiyel windows xp kullanıcılarını göz ardı etmiş oluyorsun yada directx 9'da durman gerekiyor ki bu durumda da donanım yeniliklerinden mahrum kalmış oluyorsun. OpenGL için mükemmel bir fırsattı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 xetraynex said: microsoft.com'u c++ ile yazmiyolarmis beyler dagilin, gerisine yanit vermiyorum microzort fanboylari icin kasmiyorum. apple fanboyu olsaniz yine yanit verirdim o derece edit: wp7 oyunlari da c++ ile degilmis oha super! android de javaymis hatta beyler o derece (Dayanamadim bunu yazdim superdi) off cidden yetersizmissin, az bilip cok konusanlardan ahaha looooooool Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Anladığım kadarıyla bu dillere araç olarak bakıp bu araçların kullanım alanını iyi bilip ona göre birşeyler üretmek gerekir. Yalnız şöyle bir gerçek varki open source her zaman daha mantıklı. Daha çok öğrenmeye sevk ediyor. Bakış açısı daha geniş oluyor insanın. Seçeneği daha fazla oluyor. Yani open source araçlar ile birşey geliştirmek bence evden ayrılıp çalışmaya başlamak gibi bişi. Şu mesela inanılmaz güzel bir yazı http://highscalability.com/blog/2011/3/25/did-the-microsoft-stack-kill-myspace.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 xetraynex kendisine cevap verilmemesi gerekecek seviyede argumanlar sunuyor. Agzim acik olarak okudum 3-5 yazisini ve sonra vazgectim devamini okumaya. X kurslarda Java Programlama Dili'ne baslangic dersi alip forumlarda fikir sallamaya hic mi hic gerek yok. Konuyu acan arkadasa cevap olarak ne yapmak istedigine gore degisir diyeyim. Eger bir yazilim evinde calisayim ya da atiyorum savunma sanayinde calismak istiyorum diyorsan zaten belli basli gereksinimleri oluyor her sanayinin. Bunlara kariyer sitelerinde ki ilanlara bakarak ulasabilirsin en guzelinden. Onun disinda yok ben evden takiliyorum freelance, kendim bir seyler yapayim diyorsan, hazir .NET tecrubem var diyorsun, Windows Phone 7 ve hatta Windows 8 uzerine yogunlasabilirsin. Windows 8 baya gold rush olabilecek durumda su an. Windows 8'i Metro OS ve Dekstop OS olarak dusunup, Metro OS uzerine applicationlar gelistirmeyi planlayabilirsin. MS, sadece Intel degil ARM makinelerde de calistirtacak Windows 8'i yalniz ARM larda sadece Metro olarak calisabilecek Windows 8, bu da demek oluyor ki MS'in plani ucuz, batarya omru cok uzun tabletler ile piyasaya girmek. Neyse konudan saptim.. Burada MS bile .NET kullanmiyor kaka .NET, pazarlama urunu falan diyen arkadasa atfen konusuyorum ki, .NET C++'dan daha high level bir language, farkli bir amaci var. Araya bir CLR yerlestiriyor MS, pointerlarla cartla curtla ugrasman gerekmiyor en basitinden mesela; garbage collector var, senin icin reference count yapiyor, reference bittiginde birakiyor resource'u falan filan. Mesela bir web based application yaparken, gidipte sistem kaynaklarina direk olarak ulasma ihtiyacin olmayacagindan, memory management yapman cok da kritik olmayacagindan, C# burada mesela C++ a el salliyor arkasina bakmadan gidiyor. Tabi bu garbage collecter mesela performans kaybina yol aciyor ama iste butun olay trade off olayi. Ve iste bu noktada 2. ve 3. paragrafima donmus oluyoruz, programlama dili sadece bir arac; hangisinde yogunlasayim neyi ogreneyim demek yerine once kendi adina ne yapmak istedigine karar verip ona gore yonlenmen gerekir. Hizlica yazdim soyle bir tekrar okudum baya devrik cumleler falan olmus, idare et umarim yardimci olmusumdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar