Lancester Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Su Eclipse'in zımbırtıları ile ugrasmaktan bir turlu baslayamadım projeye.Baslangıcı yapabilsem gerisi gelecek.Benim sorunum soyle -Dynamic Web Projesi actım.Fakat database dosyasını WEB-INF'in altına mı koyucam (.bak file'ı) ? -Driver'ı kurarken "Libraries"'in altına jar olarak mı external edicem? -Her ne kadar internetten arasamda kafam allak bullak oldu.Connection url'in dogru olup olmadıgını bilemiyorum. jdbc:jtds:sqlserver://localhost:1433;databaseName=Northwind;integratedSecurity=true" Burdaki localhost TomCat calısırken web browserdaki localhost mu olucak ? Cunki ben localhost:81'de calısıyorum.Onla bu farklı seyler mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 URL senin kullandığın jar dosyasına göre değişir. Ama muhtemelen budur. localhost dediği zaten kendi bilgisayarını görmek için kullandığı bir adres. /etc/hosts dosyasında tanımlı olduğu için gidiyor oraya. 127.0.0.1 ile aynı şey. Eğer senin database'in de bu makinadaysa sorun olmaz. Aksi durumda o makinanın IP'sini yazman gerekli. Şöyle düşün olayı, senin IP adresin senin evinin adresi. Ancak eve girmek için birçok kapı mevcut. Ve sen diyorsun ki ön kapıdan girenlerin misafir olduğunu varsayıyorum. Onlara çay ikram edeceğim. Pencereden girenin kuş olduğunu varsayıyorum. Onlara su vereceğim gibi gibi. localhost:81'i tomcat dinliyormuş. 1433'ü de sql server dinliyor, tabi port'unu böyle ayarladıysan. Yalnız sql server'ın çeşit çeşit driver'ları vardır. Kendi db'ne uygun olan driver'ı indirdiğine emin ol başta. Ondan sonra java ile bir bağlan, driver'ı, url'i user/pass'i kontrol et. Ondan sonra bilmediğin bir şeyle yaparsın... Hazır eclipse kuruluysa, google'da "eclipse connect sql server with java" diye aratırsan eminim birçok tutorial çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Peki database'i ne sekilde projeye eklemem gerekiyor.Mesela MSSQL ise .bak dosyasını mı? Cunki access driverı bulabilsem indirip yapıcam,elimde ona benzer ornek var fakat ms access driverı bulamıyorum.Internetten arattım bir tane paralı versiyonu var,baska da bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 database'i projeye eklemek ne ya, hiç yapmadım şimdiye kadar öyle bişi. sen driverini indirirsin ondan sonra kurarsın connection'ı sonra yazarsın query'ni preparedstatement mi olur başka bişi mi olur bilemem tabii de o da sana resultset aracılığı ile bişiler döndürür. query connection sayesinde db'ye gider orda çalıştırılır sonuçta sana getirilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Hic yapmamissindir cunku yok oyle birsey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 visual istidyo kullanabilme ihtimalin yokmu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 reyou said: visual istidyo kullanabilme ihtimalin yokmu Visual studio ile dynamic web project yapılıyor mu?JSP ile? Pek sanmıyorum ama kesin bir bilgim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Birde benim pc'de access odbc yok.Bu gerekli bildigim kadarıyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 database eklemek derken programa gomulu bir db mi olmasi planlandi ozel bir modu yoksa veya sqlite falan kullanmiyorsan arkaplanda calisan prosese query yollamak seklinde olur bu gommeyi planliyorsan bastan bir yanlis anlasilma var sanki, uyarayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 O zaman soyle diyim -E-commerce sitesi yapılacak -DB'ye baglanılacak,item,category falan cekilecek -Proje .rar veya .zip lenip hocaya mail atılacak. Sorular; -Simdi .jar dosyasına gerek var mı?(driver icin) -MS Access ile baglantı kurarken JDBC-ODBC bridge(her ne s..kimtonik ne ise) ona gerek var mı? -DB'yi projenin path'ine atmam gerekiyor illaki cunki proje yollancak,degil mi? Bana yapılacak listesini biri cıkarsa yapıcam.Internette evet binbir turlu connectionstring'ler var,anlıyorumda zaten onları.Fakat yanlısı nerde yaptgımı bilemiyorum edit 1 : bu hatayı alıyorum "Unexpected error: [Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Cok alakasiz olacak ama nickini her okudugumda Lannister diye okuyorum, cevaplayasim gelmiyor. Geyik bir yana; JDBC/ODBC driver dir, kullanacagin daha baska external lib lerdir etc. , bunlari projene katmanda yarar var eger hocan projeyi ready to run istiyor ise (literal imkansiz, hangi DB ye baglanacak hoca, neyse) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Lancester said: reyou said: visual istidyo kullanabilme ihtimalin yokmu Visual studio ile dynamic web project yapılıyor mu?JSP ile? Pek sanmıyorum ama kesin bir bilgim yok hmm ben illaki jsp olacagini bilmiyodum sql falan diyince belki C# kullanabilirsin diye seyettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar