Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güzel sanatlar okuyanlar/mezunlar

Krology

Öne çıkan mesajlar

Evet forumda bu arkadaşlardan mutlaka vardır merak ediyorum bir kaç şeyi soruyim madem.

Okuyanlara olan Gelecekteki amaçlarınız neler,ney yapmayı neleri değiştirmeyi düşünüyorsunuz ?

Mezunlara :Hayatınızdan memnun musunuz ? Yaptığınız iş ne ? Güzel para kazanıyormusunuz(mühendis gibi gibi)?

Sormamın sebebi hayatımı bir sanatçı(animasyon) olarak şekillendirmek akıllıca bir karar olur mu diye bir kararsızlığa düşmem(Ki yapmazsamda büyük ihtimal hayatımın geri kalan bölümü süresince içimde beni yiyen bir tutku olarak kalıcak).

Resim,müzik,grafik,animasyon farketmez ne olursan ol yine gel gelme sana kalmış.

Not:Bu topik güzel sanatlar okuyan okumayı düşünenler(veya 2. bir üniversite olarak güzel sanatları okumak isteyenler) için ana bir topic farzedilebilir dışlamayın onları.Güzel sanatlar öğrencileri okullarındaki durumlardan da bahsedebilir işte ana topik anladınız siz.(Eski konular varda hiç biri ana topik değeri görmemiş dışlanmış,ana topik özelliği taşımamış ve kısa süre sonra unutulmuş...bühü)

ünlü bir sözle lafımı bitiriyim(umarım gene sahte sözlerden biri değildir)

Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. - Mustafa Kemal Atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
GSF Sinema mezunuyum önce hayallerimi sıralayayım zaten imkansızlığını anlamak açısından :)

- Üniversiteler arası sunucu ağında yüksek kalitede stok ses ve video arşivi tutmak. Bunların öğrenciler için telifsiz olarak kullanım hakkını sağlamak.

- İlgili teknik bölümlerin (animasyon da dahil buna) günümüz ekipmanları ve programlarıyla çalışmasını sağlamak ve kredili derslerle hem teorik hem de bu programların yüksek derecede pratik eğitimini sunmak.

- Bu tip bir yapıyı tek bir kampüs içinde sunmak. Böylece uzmanlaşmayı ve genel verimi arttırmak.

Neden imkansız, çok sağlam sermaye istiyor, bu tip bir yapının sürdürülmesi için kalifiye elemanların tek bir çatıda toplanması gibi lojistik sorunları da beraberinde getiriyor.

O sermayeyi bulamayacağım ve fikirlerimi uygulayabileceğim bir destek, günümüz kafasında yalan olacağı için, bireysel üretim araçlarının daha uygun olduğu ve tecrübemin daha fazla olduğu müziğe kaydım ben de. Kullanılan teknolojiler benzer ama şu an böyle bir talep yok, 20 seneye olur mu ondan bile şüpheliyim.

Müzikte de, sanal orkestra ve sentetik ses üreten cihazlarla istediğim şeyleri yapacağım, gerçekleşme ihtimali %90 ın üstünde şimdiden. Ama yukardaki gibi bir yer kurulursa bir parçası olmak isterdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
ben iktisat mezunuyum ama sevmedim ve resim okuyorum şimdi, seneye son sınıf.

bu iş tutku meselesi, o tutku zaten doğuştan vardır ve hakikaten başka türlü yapamıyosun. eger kendinden eminsen bir dk düşünme para pul hesabı hiç yapma, ki başarılı olursan en azından kendini geçindirirsin.

avrupa - yurtdışı olanaklarını da kullan ayrıca
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...