-Bonesoul- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2012 iyide arkadas, biz bilmiyoruz mu bu ttnet'in ne bok oldugunu. Ortada iddaa edildigi gibi bir durum olsa, ttnet size işin gerçeğini anlatmanıza izin mi verecek? Hadi şirketçe bunun üzerinin kapatılması yönünde bir talimat verildiyse? Ttnet'te çalıştığını zaten forumdan biliyorum ama emin ol ki şu durumda hiçbir şey ifade etmiyor ki bir çalışanı olarak ister istemez seninde yanlı yorumlar yapman büyük olasılık. Ttnet'de calısman dediklerinin dogru oldugu anlamına gelmiyor (ha belki gercekten dogru olabilir ama yinede sırf orada calısıyor olman bunun sorgusuz sualsiz kabul etmek icin yeterlı degıl malasef). Ha seni alakadar etmiyorsa o zaman root-serverlarla konu acısından hic alakası olmayan sadece bahsi gecen bir yazıya gelipte bunlar alakasız seyler demende komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2012 Ciddi fundamental eksiklik var, sikinti bu yuzden yasaniyor sanirim. MPLS diyoruz, yani TTNET'ten degil TT den bahsediyoruz. TT nin MPLS networkunu oyle kolay kolay sallayamazsiniz. Multicast trafik falan olacak da, olaylarin rengi degisecek falan filan. Bir DDoS ile elbette zarar verirsiniz, netekim gerceklesen olay DDoS falan degildi. Etkilenen sadece TTNET de degildi, tum Turkiye'de sikinti oldu. Ayrica TTNET de calistigimi da nerden cikardin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2012 telekom sektöründe çalışmadığım için dediğin gibi konu hakkında bilgi eksikliğim olabilir ki zaten ben burada efendim olay şöyle oldu gibi bir savunma yapımıyorum. sadece karşıt görüşlerin olduğu bir makale ekledim. sharky said: Arkadas, TT nin MPLS sebekesinin %95 ine sahip bir sirkette yonetici olarak calisiyorum. şurayı yanlış algılamışım oradan çıktı. birşekil de daha önceden aklımda öyle bir intiba kalmıs. aynen senin root-serverlarla alakası olmayan birşeyi öyle yorumlamış olman gibi ki, hepimiz insanız :) said: MPLS diyoruz, yani TTNET'ten degil TT den bahsediyoruz. TT nin MPLS networkunu oyle kolay kolay sallayamazsiniz. Multicast trafik falan olacak da, olaylarin rengi degisecek falan filan. Bir DDoS ile elbette zarar verirsiniz, netekim gerceklesen olay DDoS falan degildi. tekrardan benim oyle bir iddaam yok, olsa idi kendi makalemi yazardım. Ha olayı siz bilmiyorsunuz, olay o degildi sekilde yansıtmak da ben yahut benım gibi dusunenlerin kabul etmesi için yeterli degil, anlatmaya çalıştığım şey bu. neyse gereksiz uzadı konu, sonuçta çevrede dolanan böyle iddaalarda var. İlgilen varsa okur. -- birde madem ısrarla olayın oyle olmadıgını savunuyorsun su konuyuda bir izah edebilir misin? * ttnet olayın vuku buldugu anda olayın sebebını bılmıyoruz arastırıyoruz demesi. * ertesi gun sabahı olayı bir maintenance sürecinde çıkan bir hataya baglaması (yani olayın vuku buldugu anda maintenance yapıyorlarsa, bunun farkında değiller mi? ilk açıklamanın bu süreçten bahsetmesi gerekmez miydi?) * aynı şekilde network'de geniş çaplı bir maintenance yapılacaksa müşterilere önceden etik olarak da olsa bilgi vermek gerekmez mi? * yahut yapılan maintenance olağan bir durum ise ve müşterilerin bilgilendirilmesine gerek görülmemişse ve bir hatadan dolayı bu durum yaşandıysa, bunun izahı neden yapılmaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Nisan 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2012 GERGE said: Curses! Foiled! Ne kullanıyorlar? Solaris değilse? Ayıb ediyorsun ben sana bomba hazırlayayım hiç nerdlüğe gerek kalmadan kaba kuvvetle halledelim. Bir de ben her internet kesildiğinde arayıp senkoya sektiriyorum abiler hepsi onun suçu çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2012 kimler ne söyledi bilmiyorum da milyon tane şey atıldı ortaya hatta bazıları gece operasyon yapılıyordu ondan çöktü bile demiş üst düzeylerden, ertesi akşam biton adam beni aradı ne iş diye sonra olay açığa çıktı işte sharky'nin dediği gibi olay mpls yüzünden gerçekleşti. Kaç kişiyle konuştum aksini söyliyen de olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar