noddle Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Arkadaşlar merhaba, Yurt içi Master'ımda tez aşamasındayım. Türkiyede Makina mühendisliğinde özel bir üni.de(burslu) doktora yapıp AR-GE/Savunma Sanayi vb. gibi sektörlerde uzman olarak çalışma olayı var mı? Bu şekilde alım yapıyorlar mı? Mesela Almanya/Amerika gibi ülkelerde eğitime çok önem verildiğinden doktoradan sonra sadece akademisyen olarak değil, piyasada da çok iyi yerlere gelinebiliyor. Türkiye'de bu sistem oturmuş mu? Yoksa türkiyede doktora sadece akademisyen olmak için mi yapılır? Bu arada; Lisans: Makina Müh. Y.Lisans: Makina Müh. Feedback lerinizi bekliyorum. Tşkler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 adam gibi kurumsal yerlerde ihtimal dahiline fakat tr de sanayiyi olusturan %90 kobiler sallamaz,hatta nasıl bir mühendis oldugunu bile sallamaz,yeterki verilen işi yap,hatta doktora yapman dezavantaj bile sayılabilir azcık düşünüp sistemi iyileştirmeye kalksan ulan bu adam yürüyen işi mahvedecek bile derler,türk kafası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 sanki argesiyle bisi uretebilen dunya lideri firmalarimiz var da talep ettigin seye bak muhabbet umarim yoneticilerin vizyonuna baglanmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 bi alex olamazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 go devlet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 özelde tek tük ilan çıkıyor x konusunda doktora yapmış vs. gibi ama o ilanlarda bilimun tasarım/analiz programı da geçiyor ar-ge için tecrübe+askerlik kısaca güzel bir iş bulup çalışırken oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 standart kamu kurumlarında özel ilan çıkmıyor ama bahsettiğin konularda ve birimlerde çalışabilirsin tubitak vb. kurumların bazı bölümleri bu tip proje bazlı veya tam zamanlı eleman için ilana çıkıyor bir de tsk güçlendirme vakfı kuruluşları, değişik statüdeki özerk kamu kuruluşlarından ilan gelir ilerde kamu da insan kaynakları konusunda, lan böyle olmuyor yenilik lazım denip kanunlar değişirse, iş çıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 saçma master bile çok gerekli değilken daha saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 türkiyede çoğu zaman master bile çok gereksiz. doktora ise akademisyen olmayacak biri için vakit kaybı. tr'de ne ar-ge'si var ki masterı geçtim bir de doktora yapıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 niye saçma olsun yüksek lisanslı tercih edilir lisansa göre mezarcı şirket değilse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 forgiver said: niye saçma olsun yüksek lisanslı tercih edilir lisansa göre mezarcı şirket değilse ömrü hayatımda böyle bişey görmedim. hatta çok piyasa işi yapan aşırı kurumsallaşmamış şirketlerde gelen cv lerde okul birincileri, mezuniyet derecesi falan yazan tipler itici karşılanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 kurumsal yerler tercih eder aga roketsan tei arcelik bosch bakıyor,hatta yuksek lısans ı yoksa gonderen bile var git yap ogren diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 adamlarin isine yarayacak bir dalda yaptiysan arti degilse is tecrubesi sanki daha onemli muhasebe yazilimi yapip dunya kurtardim diye gezen insanlarin oldugu bir dunyada yuksek lisansim var demenin itici bir tarafi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 arada fark var. master yerine 2 senelik iş deneyiminin sırf "yüksek lisans yapmış işimize yaramaz ama işe alalım" mantığındaki şirketlere göre daha çok avantajı var. türkiye şartlarında deneyim > master 2 senelik deneyim sahibi ama lisan mezunu adam masterlı ama deneyimsiz adamı tokatlar türkiyede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 normali o zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Yüksek lisans+doktora, seçtiğin dalda uzmanlaşmanı sağlayan eğitim sürecidir.Eğer bunu sen bir eğitim kurumuna bağlı kalmadan kendi başına veya tecrübe ile kazanabiliyorsan evet bence gereksiz. Burda yapman gereken özel sektörde bu bilgi ve tecrübeni ispat etmek.Yüksek lisans + doktora diplomasının sana sağlayacağı tek avantaj bu bilgi birikiminin olduğuna dair elinde işverene sunacağın bir çeşit kanıt belgesi olması.Diğer türlü ise işe girdikten sonra ancak kendi yeterliliğini ispat edebilirsin.Aradaki fark bu (olmalı). Ama değil :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 pratik is tecrubesi baska, master/doktora baska bisey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 SekerPembe'nin yorumlarını anlamakta tek güçlük çeken ben miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Evet başka elbette.Öyle olsa 4 yıl bilg müh okuyup mezun olanların az buçuk da olsa program yazabilmeleri gerekirdi. Ama işe giriş aşamasındaki bakış açısı bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 "Tatar Ramazan" said: SekerPembe'nin yorumlarını anlamakta tek güçlük çeken ben miyim? Neresini anlamadın canım, söyle anlatim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 savunma mühendisliği falan nasıl olur bilmiyorum, ama başka alanlarda doktora yaptıktan sonra direk işe giren insanlar biliyorum. tübitak gibi kuruluşlarda, ya da yazılım şirketlerinde falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 makinada doktora zor iş valla iyi düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Şöyle bir durum var. TR'de lise diplomasıyla size açılan kapı sayısı 100 ise Üniversite diplomasıyla 150 (100 + 50) Master diplomasıyla 160 (100 + 50 + 10) Doktora diplomasıyla 165 (100 + 50 + 10 + 5) Doktora yapıp illaki bunun iş hayatına yansımasını beklememek lazım, size sadece 5 tane kapı açmış olur bu, hani master'la giremeyeceğiniz... Bu alanlarda sizi anca iş tecrübeli master'lılar zorlar ki sayısı az. Az dediysem kıytırık üniversitede master yapmamış, bir taraftan çalışmaya devam etmiş falan. Ama önceki 160 işe başvurduğunuz zaman doğrudan tokatlanma ihtimaliniz çok yüksek, çünkü sizin harcadığınız 2-3 seneyi, doğrudan o işi yaparak tecrübe edinerek değerlendirmiş birileri var. Kendinizden daha küçük birinin altında çalışmak vs. koymaz belki ama bence o doktora yapılan seneleri boşa atmamak gerekli. Öte yandan şu açıkça ortada ki, hakkıyla doktora yapsan bile yani dünyaları öğrensen araştırsan anlatsan falan, çalışan birinin gördüğünün 1/3 bile olmuyor bu. Haliyle deplasmana çıkıyorsun. Bıkbık öten çocuklar var, yok efendim modeli şöyle yapmak lazım da yoksa bu olur bu olur diye. 5TB'lik tablo dayayınca önlerine modelin m'si akıllarına gelmiyor. Bu nedenle, master yaptıysan, zaten 2 sene kaybetmişsin.. Daha fazlasını harcama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 pek işine yaramaz. cost/benefitte verimsiz olur. normal hayatında yediğin içtiğin aynı kabul edelim, 4 yıl ortalama 3k maaşla çalışsan, yuvarlak hesap 150k para kazanmış olursun. doktoradan sonra gireceğin işle doktora sonrası gireceğin iş arasında maaş olarak olsa olsa 500 lira fark olur. hatta o bile olmaz. ama senin için 1k fark olacağını kabul edelim. aradaki farkı 10 yılda kapatırsın anca. doktora yaparken yaptığın harcamalar da cabası. bi an önce işe gir, elin ekmek tutsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 zevk için yapılır ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar