Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

blacksmith menu olayı!! yardım

eoth537

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar bu bs için renkli silahları ve buna uygun bs menuyu buldum scp lerini fakat bunu sphere klasorune attığımda bi değişiklik olmuyo bu menu dosyasıyla hangi dosyayı değiştircemya suan menude sadece repair var ayrıca diğer menuleride düzeltmem gerekiyo yardım ltfen
Sosyal ağlarda paylaş

ha boyle desene . Yapman gereken sey eğer yeni bi skill menusu yaratmaksa :

Sphereskills.scp nin içinde craft skill menulernin orjinalleri bulunmaktadir . Once değiştirmek istediğin skillin menusu silip yerine yenisini koyucaksın . Daha sonra ve en onemlisi hangi ingottan yada hangi eşyadan kullanılmasını istiyorsan ona
ON@=Dclick lendiğinde menunun cıkmasını sağlıcaksın. hepsi bu :)

Ornek istersen mesela bs menusu için

ON=@dclick
src.dialog d_xxxx ----> sende ismi neyse bu şekilde yapıcaksın . tabi mesela dersenki adamın cantasında olsun yok hits i bu kadar olsun flan fişman diyorsan onlara sorgu koymalısın :D

Yardım edebilydiysem ne mutlu .

Edit : Bu arada eğer sadece gormk için menuyu açmak istiyorsan şu yolu kullan . dialogun ismi neyse oyundayken su şekilde yaz .dialog d_xxxxx bu şekilde bir komut yada iteme eklemeden direk menuyu gorebilirsin :)
Kolay gelsin[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!

Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz. Aklımıza güvenelim

[Bu mesaj Black_Lupin tarafından 23 Ekim 2004 16:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya ya ben cok salağım yada hiçbirşey anlamadım bak ben renkli silahları hani bloodrock katana falan varya onların scp sini ve http://www.paticik.com/scripts/showscript.php?no=520 kodlu bs menu yu indirdim dediğin gibi .dialog d_skills_blacksmithing_gold vs ile aciliyo .add i_katana_gold ile deitemler yaratılıyo ama bunu nasıl bs menu olarak ayarloıcam suan herşey tamam sadece bu menu scpsini nereye koyacağımı çözemedim ya dediğin yere koyuyorum ama o zaman olmuyoyine eski menu ve sadece repair cıkıyo bunu nasıl ayarlayabilitrim bi yardımcı olursam cok sevinirim [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

bak şu şekilde once bi eklersen daha iyi olur

[ITEMDEF i_zonta_menunun_boku]
ID=i_smith_hammer
type=t_script
name=Zonta Hammer

ON=@create
color=019 // =P

ON=@dclick
src.dialog d_skills_blacksmithing_gold
return 1

şimdi bu o menuyu gormenin en kolay yolu bu bi ekle sonra
yavaş yavaş benim dediklerimi tekrar yap . bu arada sunu unutma . ki bu arada yukarıdaki yaptığın anladığım kadarıyla sadece gold ingotu için . O yüzden ilk yazdığımdaki gibi hangi menunun hangi ingotta cıkmasını istiyorsan ingot 'a dclick lendiğinde cıkmasını istediğin menuyu yazman yeterli . Eğer halen orj menu geliyosa sphereskill.scp de olan sm_blacksmithing di sanırım onun hepsini sil . ve onun yerine bu menunun tamamını yapıştır ...

Daha nasıl anlatayım bilmiyorumki ?
Açıklayıcı değilse söyle[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
©émååt
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz. Aklımıza güvenelim
Sosyal ağlarda paylaş

Eveet güzel bir sonuca ulaşmaya başladık . Bak eğer nebula scpleri kullanıyorsan . Hatırladığım kadarıyla events ın yada gumps ın içinde ingots.scp diye bi scp olucaktı . (Emin değilim)
Ordan bakarsan ON=@dclicklendiğinde hangi menunun geldiğini gorurusun . Bu arada şunuada dikkat et . Sphere ın okuduğu scpler bazen aynı scpler oluyo sadece isim değişikliğinden dolayı aynı işi goren farklı isimlerde bir suru scp var . Ona dikkat edersen daha sağlıklı bir sonuç alabilirsin . Birde benden sana nacizane tavisye . Buraya birşey sormadan once otur mantıklı olabilicek her türlü şeyi yap . Sadece scp anlamında değil her türlü şekilde düşün . Mutlaka yaparsın .[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
©émååt
Sosyal ağlarda paylaş

unutmadan sadece gold set menusu yoktur şöyle çözebilirsin

[itemdef i_hede_hodo]
id=i_smith_hammer
Name=smith's hammer

ON=@Create

On=@Dclick
target Lutfen Islem Yapacaginiz Ingotu Seciniz.

ON=@Targon_Char
src.sysmessage Insandan Setmi Etcen Lem :D
return 1

ON=@Targon_ground
src.sysmessage Yerden Netcen Sen??
return 1

ON=@Targon_item
IF (==i_ingot_gold)
src.dialog d_golden_set
return 1
Elseif (==i_ingot_verite)
src.dialog d_verite_set