Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Makine tabanı Ses izolasyonu


dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Muhteşem bir soru ile daha karşınızdayım. Makinenin temelini dökerken yapılacak bir izolasyon bu. Rubber sheet tarzı bişi kullanmak lazım ama hangi markanın hangi ürünü?


Neden soruyoru, çünkü makinenin boyutları ne kadar bilmiyorum.
Sound insulation rating kaç olmalı bilmiyorum. Makinenin vibrasyonu nedir bilmiyorum..

Basic bi AHU gibi düşünüp yapmam lazım. Hmm.. rubber sheet ya da polyurethane olarak makine altına serilerek kullanılacak neler var bildiğiniz? Bence 20mm rubber mat falan yeterli gelecektir. Tr'de hangi markanın hangi ürünü var bilmiyorum ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bunu konveyör bantları satan kişilerde daha rahat bulursun sanki. İMES tarafında dev rulolar halinde düz bant satanlar vardı sanki ama kalınlık 20mm olmaz sanki. Ben bir arkadaşa sorayım bakayım onlar kullanmışlar mı hiç böyle bir ürün.

Bunlara rastladım ama http://www.harmanliticaret.com/urunler.html

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece rezonans/vibrasyon engelleme amaçlı birşey arıyosan poliüretan bazlı döküm reçineleri var.elektrik izolasyonları için üretilenler gayet kullanışlı ve ucuz.tabi bahsettiğin makinenin ağırlığı,alanda yaya trafiği olup-olmaması önemli.
bahsettiğin rubbersheet ve çeşitli elastomerler daha kullanışlı ama ben türkiye de bulamadım,bulduklarımada pek güvenemedim açıkçası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

plastik ve ya türevleri ile olmaz o iş. vulkollan tarzı bir malzeme kullanmak lazım, ağa babası da türkiye'de üretilir avrupa'ya gönderilir. genel kullanım alanlarından birisi de titreşim ve ses engelleyecek takozlardır. tam istediğin gibi ürünleri rahatlıkla bulabilirsin, böyle sorunları olan türkiye'deki ilk kişi sen olamazsın hehe

sürekli titreşim ve basınç altında ne malzemelerin paspas olduğunu gördüm :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla malzemenin ne olduğundan çok alaman şirketi alaman ürününe bok hayır der şeklinde bir yaklaşım izledim. sanırım oldu ama.

yahu ucuzuna corkboard falan var aslında. makinenin de ayağına takın kompansatoru diye uyarımı da koydum. vibrof klasik falan da olur dedim.


daha iyisi can sağlığı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun da o yahu basic AHU falan makineler. chiller etc ama sağlam izolasyon için ya marka bileceksin ya da ağırlığını, rpm'ini falan bileceksin.

çok tahmini bişiler yapıverdim. bi de detaylı bi annex hazırladım verdim. dedim işte makinenin şu şu bilgilerini verin, kralını yapayım size. diye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...