Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 said: Halfmumi, 22 Ekim 2004 01:13 tarihinde demiş ki: 5000 Metre koşu yada saatte 35Km hızda pedal çevirmek Vücudunuza "verdiğiniz" zararı farketmeniz için en etkili yöntemlerden biridir... Ardından "So WTF?" diyerek bir sigara yakıp oturmak vardır mesela eheh.[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong.
somebody Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 bir zamanlar sabah uyanıp gözlerimi açtığımda , yataktan kalkmadan sehpada duran pakete uzanıp sigaramı yakardım.. acaip keyifliydi doğrusu.günde bir pakete yakın içerdim neredeyse..ekonomik durumuma göre değişirdi. bir gece birden uyandım, nefes almaya çalışıyordum, göğsümden acaip hırıltılar çıkıyordu, pencereye zar zor ulaştım açtım başımı çıkardım. nefes almaya çalışıyordum... belli bir süre sonra biraz sakinleştim. geceyi zor bitirdim, sabah ilk işim doktora gitmek oldu. sonuç; bronşit olmuşum, ciğerlerim kötüymüş. doktor hemen sigarayı bırakmam gerektiğini söyledi. kolay olmadı ama bıraktım. şu anda hiç içmiyorum. çünkü seçim yapmak zorundaydım sağlığım veya sigara . eğer sağlığımı bu derece etkilemeseydi içerdim. eğer seni etkilemiyorsa iç. etkiliyorsa (bunu hissedersin) içmeyi bırak.[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire )
Deathrack Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Bırak hoca sen bunları. Yak bi sigara benden :)[signature][hline][b]-=YeK|Acextar Lousiano|=- Çalışan Türkiye gözümün önünde, Atam sen rahat ol yerinde, Mehmetçik tepede, bekler nöbette, Türk bayrağı dalgalanır göklerde! NEFRET - Her$ey vatan için! ---------------------- [b]|Ultima Online|Counter-Strike| |Need For Speed|Star Craft|[/b]
orhanozkara Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 said: Dorsia, 22 Ekim 2004 07:52 tarihinde demiş ki: Zikeyim sağlığımı bunca yıl önem verdik de nooldu öyle ya da böyle bir yerlerden patlak veriyor. 2 yıl ya da 5 yıl evvel ölsem ne yazar, zaten 55 civarından sonra ha yaşamıssın ha yaşamamışsın pek bir halta yaradığın yok torunlarına masal anlatmaktan başka. Zaten o yaşa kadar kayad değer birşeyler yapabilmişsen ölümden de pek korkun olmaz. Değersiz bir insan olarak o yaşa kadar yaşamamayı yeğlerim doğrusu. 30 unda kalp krizinden mi gidiyorsun. 55 ine kadar nah mı yaşarsın. Şansın yokmuş. ama unutma ki 15 inde kanserden ya da hepatitten giden de bir o kadar. Hayatta zaten zevk alacak çok da olay yok. Mutluluklar anlık, hüzünler ise tonla. Eğer sigara zevk aldırıyorsa, zarar da verse neden içmeyesin. 10 yıl azıcık daha güzel mi geçsin yoksa 20 yıl bok gibi mi yaşayasın? Bırakırsam kokusunun üzerime ve parmaklarıma sinmesi yüzünden bırakırım. Yoksa sağlığım hikaye. Eroin ve kokaine bulaşmayacağım, çünkü kısa ve öz they are out of my league. Onlara bağımlı olup milyarlar ödeyemem. 5 milyona aldığım bir paket çok daha ekonomik ve aynı etkiyi veriyor. Ayrıca steres geröekten de çok büyük bir etken, ve sigara kesinlikle kabıza yardımcı oluyor...duyurulur... Not: Şimdi bir şeyin yok ama 10 yıl sonra öksürüklere boğulunca görürsün diyenlere, sanırım yukarısı yetmeli. Çok sallamıyorum, sallamayacağım da... Sana kimse zorla yaşa demiyor zaten. Sonuçta her insan ölecek ama bir rahat ve huzur içinde ölmek var birde sağından solundan borular sokulmuş. gırtlağın delinmiş insanlarla konuşmak yerine hırlayarak anlaşmak zorunda olduğun bir hayatı (hayat denirse tabi) sürmek zorunda olmak var...[signature][hline]Derin Bir Uykudayım Benden Olmayanlara Karşı... Kim Uyandırırsa Beni Tadacaktır Gün Batımı Lanetimi
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 said: Dorsia, 22 Ekim 2004 07:52 tarihinde demiş ki: Zikeyim sağlığımı bunca yıl önem verdik de nooldu öyle ya da böyle bir yerlerden patlak veriyor. 2 yıl ya da 5 yıl evvel ölsem ne yazar, zaten 55 civarından sonra ha yaşamıssın ha yaşamamışsın Peki ya 35 yaşında ölürsen? Veya ölmeyip senelerce eşinin bakımına muhtaç yaşayacak bir hastalığa neden ölürsa? Tabiki Allah Korusun bunların hepsinden.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru
DoguJr Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Sigara bırakmak isteyenlere yeni bir ürün çıkartmışlar "Smoking Free" diye. 1 tane küçük şişe var açıp kokluyorsun sonra sigara içtiğinde tadı iğrenç geliyor ve içmek istemiyorsun. Tabi doğruysa TV Shopta izlemiştim
Qui Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 İçmek, yada içmemek senin özgür iraden. Ama bazı şeylerin doğrusunu öğrenki sonra üzülmeyesin. Dorsia, 22 Ekim 2004 07:52 tarihinde demiş ki: Zikeyim sağlığımı bunca yıl önem verdik de nooldu öyle ya da böyle bir yerlerden patlak veriyor. 2 yıl ya da 5 yıl evvel ölsem ne yazar, zaten 55 civarından sonra ha yaşamıssın ha yaşamamışsın pek bir halta yaradığın yok torunlarına masal anlatmaktan başka. Zaten o yaşa kadar kayad değer birşeyler yapabilmişsen ölümden de pek korkun olmaz. Değersiz bir insan olarak o yaşa kadar yaşamamayı yeğlerim doğrusu. Sigara içen insanların sadece ömürlerinin ucundan 2-5 yıl kırpılmıyor malesef. Yoksa çok kolay olurdu sigaranın zararsız olduğuna inanmak. Kimse de umursamazdı. Ama dünyadaki sigara karşıtı hareketi besleyen bir gerçek var. Başta KOAH hastaları olmak üzere sigara yüzünden çeşitli hastalıklarla uğraşan insanlar, yapılan bir araştırmaya göre kanser hastalarından daha çok cefa çekiyorlar. Somutlaştırmak gerekirse; Habis bir kanser hastası olduğundan en fazla 1-2 yıl (ölene kadar), tedavi olabileceğin bir kanser hastası olduğunda ise tedavi süresince sürünüyorsun. Ama KOAH hastası bir insan (ki bu hastalığın geri dönüşü yoktur, sadece durdurabiliyoruz) hayatı boyunca (bu 15-20 seneye tekabül eder) nefes alamadan, adım atamadan, keyif alamadan yaşamaya mecburdur. 30 unda kalp krizinden mi gidiyorsun. 55 ine kadar nah mı yaşarsın. Şansın yokmuş. ama unutma ki 15 inde kanserden ya da hepatitten giden de bir o kadar. Çarpıcı bir şey söyliyim zaten başka bişeye gerek kalmaz. Sigara içimini bugün kesseydik dünyadaki kanserler vakalarının %50si ortadan kalkardı. Bu araştırılmış bir sonuçtur, tahmin değil. Sigaradan bahsediyorsak kanser konusunu hiç açma zaten. Birinci sorumlu oluyor o meret. Yazının bütünün nereden tutsan elinde kalıyor zaten ama en azından bu kadarıyla insanlara yanlış örnek oluşturmazsın. Sigaranın matah bişey olduğu kanısına varmadan önce görmeniz gereken şeyler var. Çapa'ya, göğüs hastalıkları bölümüne beklerim. Bir gezdireyim sizi. Sonra karar verirsiniz. Sigarayla mutluluğu yakaladığınızı zannediyorsunuz. Halbuki bu alışkanlık sadece içmediğiniz zamanlarda eksik kalan mutluluğunuzu tamamlıyor. Sigara içmiyorum, varlığının nasıl bişey olduğunu zamanında deneyimledimde. Ve bu halimle mutluyum, tamamlanmaya ihtiyaç duymuyorum. Böylesi daha güzel.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online
arch Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 foruma az önce katıldım ve bakınırken etrafa hejen bu konuyu buldum. ben sigara içmiyorum ve hayatım boyunca o iğrenç şeyi ağzıma sürmeyeceğim. çevrem bilir bu konuda çok katıyımdır. neyse... bana göre sigara içmek bir iradesizlik göstergesi. insan öleceğini bile bile kendine zarar verdiğini bile bile nasıl bir şeye başlar ve devam eder annamıyorum. hele hele bu şey onu esiri haline getiriyorsa. bence bu tartışma sadece sigarayla sınırlı kalmamalı. bağımlılık yapaj her şey tartışılmalı. fakat konu başlığımız sigara o yüzden devam edelim. ve lütfen içen biri bana bunu açıklar mı NEDEN??????
laverda Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 said: Prawler, 22 Ekim 2004 01:21 tarihinde demiş ki: Bugün hiç içmedim mesela abi bi, gün ,içmezsem ben dertli olurum kafam dönüyo içmessem hani uzun süredir de içen biri de diilim halbuki[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :)
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 said: arch, 22 Ekim 2004 20:07 tarihinde demiş ki: bana göre sigara içmek bir iradesizlik göstergesi. insan öleceğini bile bile kendine zarar verdiğini bile bile nasıl bir şeye başlar ve devam eder annamıyorum. Fazla uzun yaşama emeli olmayan biri olarak pek umursamıyorum sigaranın zararlarını.[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong.
Qui Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Olay uzun değil iyi yaşamak zaten.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Abi ölmek var, sürünmek var. Sigara çotark diye öldürmüyor işte.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. Yeminli pati. Artık cinnet durumuna gelmedikçe hiçbir dini, siyasal, kişisel tartışmaya girmeyecek. Lütfen bu adamı deli etmeyin.
Qui Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Boru, hırıltı değil benim bahsettiğim. Gömleğinin düğmesini ilikleyemeyecek kadar nefes darlığından bahsediyorum.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online
rhn18 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Siz buyukler birakin sigarayi,kuculere de kotu ornek olmamis olursunuz.Benim kardesim 8 yasinda agzinda kalemle dolasio ve sigara icer gibide ufluyo bazen kalemi agzindan cikarmadan konusmaya calisiyo.Neymis bakkaldaki adam ole konusmus.Hem sigara icip nolcak erkek adam agzina ole sacma sapan seyler alir mi? umarim birakirsin en azindan cocuklarin icin daa iyi olur dimi babalarina ozenmezler. Babamin dedigi gibi icki ic ama sigara icme[signature][hline]lezzzzeTsiz TosTa yumRuk aTaSımmm GeLiR ;)
Qui Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Radyoda biri bahsediyordu, bir okulun açılış konuşmasında büyüklere hitaben söylenmiş sanırım: Nasihat vermeyin, örnek verin. O kadar hoşuma gittiki..[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online
Dingaer Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 qui o müthiş bir sözdür ilk duyduğumda acayip hoşuma gitmişti benim halen de gidiyor ya[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 1 paket içtim bugün Herkes şahittir iftara gelen. Ya sinirlerim iyice bozuldu ya off[signature][hline]İ$te geldik gidiyoruz bilinmez bir diyara Eskiden karpuz idik, şimdi döndük biz hıyara. UO-TF-CS-NWN-RO-AA Serverları@mix.gen.tr // Yazılarım
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Serdar olm oruç tutuyosun sigara içiyorsun ne adamsın lan =) Yukarda sana İ"çine etmişsin verdiğimiz vücudun" diyecekler, sen de "Ama oruç tuttum" mu diceksin ;)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. Yeminli pati. Artık cinnet durumuna gelmedikçe hiçbir dini, siyasal, kişisel tartışmaya girmeyecek. Lütfen bu adamı deli etmeyin.
ChainLight Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 sigarayi birakmak?...yws...[signature][hline]We Are Just Nothing
sirplayA Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 edit... [Bu mesaj sirplaya- tarafından 23 Ekim 2004 05:19 tarihinde değiştirilmiştir]
sirplayA Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Ben gunde 2-3 paket arasi iciyorum artik sabaha karsi yatarken nefes alamiyorum o durumdayim son 3-4 gundur biraktim gibi ama surekli bir seyler yiyiyorum yok tofita yok mentos yok gofret puff bazen cilgina donuyorum sanirim bu bana extra +10 kiloya filan mal olucak ama zararin neresinden donsek kardir,hele hele ki su televizyonda gosteriyorlar 40-60 yas arasi 20 yildir gunde 1-2 paket icen kisilerin durumunu birinin bacaklari yok birinin elleri digeri komple bitmis puff diyorum,bide album de dikkatimi cekti genelde genc kesim hep ellerinde sigara ve bira ile pozlar veriyorlar hepsi bos vallah sonunu dusunemiyor kimse daga dogrusu dusunmek islerine gelmiyor. zararin neresinden donsek kardir.bide genelde genc yasta birakilirsa vucut kendini topluyor cok uzattim ya anma konustum bu saatte dostumunda dusmaniminda icmesini istemem :P n0t: cmrownz'un hele bi resmi var basket sagasinda sanirim basket oynuyordu iyi guzel spor yapiyorsun'da o elindeki sigara ne diye var :=) sacmaladim biraz :)[signature][hline]inanilmaz olana inan....
yevaud Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 askere gitmeden önce bırakmıştım 9 ay içmedim ama askerde 1 ay sonra başladım :) nasıl olsa askerlik bitince tekrar bırakırım dıyodum ama şu an bırakmak için bir sebep bulamıyorum hem zevk aldığım bir şeyden niye vazgeçeyimki ? [Bu mesaj yevaud tarafından 23 Ekim 2004 09:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Darqainu Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 hehe uplayıp kaçtım kaç sayfa yazılmış :D buarada bırakmış olma durumum devam edio yalandan deil yani harbici bıraktım :)[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki: Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii... Alexi_Septimus,23 Ağustos 2004 18:23 tarihinde Mavi'ye demiş ki: Kuzucum, "My way or the highway..." diyeceksin. Bu kadar.
Öne çıkan mesajlar