Prawler Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Merhabalar arkadaşlar, Dün itibariyle sigarayı bırakmış bulunmaktayım. Günde 1 ile 2 paket arası içen bir insanım. Daha önce çok denedim bırakmayı ama bu sefer kesin kararlıyım. En son sigaramı dün öğlen vakti içmiştim. Yani 22 Eylülde, o öğlenden beri 1 tane bile sigara içmiyorum ki dayanmaya çalışıyorum şu anda. Şimdi bırakmamın asıl nedeni, biraz da kendimi düşünmem. Şimdi rahatsızlık çekmesem de ilerde çekeceğimi düşünüyorum. Bu yüzden de bırakma kararı aldım sigarayı. Şimdi günde 1,5 2 paket sigara içen bir insanın bir anda bırakması çok tehlikeli dediler. Ciddi ciddi kalp krizi riski varmış.Sanırım dedikleri doğru olsa gerek ki bazen acayip canım çekiyor sigarayı, ama kendimi tutmayı başarıyorum ben bir şekilde. Tamam, sigara içmek çok değişik bi duygu, en çok zorlandığım an ise yemek sonrası zevk sigarası hani var ya ''ister zengin ol ister fukara yak bi sigara'' muhabbeti hakkaten de doğru. Sigaranın en çok o yönünü özlüyorum şahsen. Sigara içmeyi özledim ama dayanmayalım. Spor yapmaya başlayacağım tekrar. Eskiden body ve yüzme yapardım.Şimdi düzenli olarak fitness a başlayacağım. Kilo vereceğim birsürü ve kendime bir meşgale bulacağım. Ama canım acayip sigara çekiyor şu anda off... Ama dayanmam lazım, savaşmam lazım. Bırakmak isteyenler, kesinlikle denesinler. Ben denedim bi kaç kere bırakamadım. Ama bu kesin çünkü 2 pakete çıktıktan sonra 1 gün bile dayanamıyordum sigarasızlığa. 1 gün geçti. dayanmam lazım.. dayanacağım da irade olayı sonuçta bu Çok sıkışırsam nikotin bandı alırım. Bu arada forumlarda bırakmak isteyen arkadaşlara bu siteden öneriler yazıyorum ki okusunlar. Belki yardımcı olabilir. SİGARAYI BIRAKIN SİGARAYI BIRAKMAK MI İSTİYORSUNUZ? Bırakmak için çok sebebiniz var... ve bırakmak için çok ciddi sebepleriniz var: Internette sigarayı bırakırken yalnızsınız! Sigarayı bırakma kararıyla tüm hayatınız değişecek. Sigarayı bırakmak kolay olmayacak. Pek çok kişi başarmak için desteğe ve motivasyona ihtiyaç duymakta. Ama bırakabilirsiniz. Her gün binlerce sigara tiryakisi sigarayı bırakıyor. Başaranlar insanlarda en az sizin kadar tiryaki. Araştırmalara göre sigara tiryakilerinin %70 i sigarayı bırakmak istiyor. Bırakmak isteyenlere için öneriler: Bir doktora başvurarak yardım istebilirsiniz. Sigara karşıtı sivil toplum kuruluşlarına başvurabilir ve yardım alabilirsiniz. Sigarayla Savaşanlar Derneği: http://www.ssv.org.tr e-mail: [email protected] Tel: 0 216 216 26 24 (İstanbul-Merkez) Kesin kararlı iseniz kendi iradenizle başarabilirsiniz. Bunun için bazı öneriler: Başkalarıyla sigara alışkanlığınız hakkında konuşun. Sigara içmeyenlerin içenlere nasıl tepki gösterdiklerini araştırın. Sigara içmenin kötü yönlerini değerlendirin. Sigarayı bırakma konusunda bilgi toplayın. Bunun en iyi yolu, sigarayı bırakmış kişilerle konuşmaktır. Nasıl başardıklarını sorun. Canınız sigara istediğinde, yakmadan önce bir dakika bekleyin. Kendinize, gerçekten isteyip, istemediğinizi sorun. Sigara bağımlılığınızı azaltın. (sürekli değişik markalar için, yarım içip söndürün, daha az katranlı sigaraları tercih edin) Kendinize mutlaka yeni bir faaliyet bulun. Spora başlayın, yeni bir şey öğrenin. Sigarayı aklınızdan çıkaracak ya da içmenizi engelleyecek bir uğraş edinin. Bırakmaya karar verin ancak tarihine karar vermeyin. İçtiğiniz sigara miktarını her gün biraz daha azaltın. Kesinlikle kartonla sigara almayı bırakın. Dişlerinizi eskisinden daha sık fırçalayın. Sigarayı bırakmak isteme nedenlerinizi yazın. Her hafta yeni bir marka için. Sigara içme isteğinizi erteleyin. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan yardım alın. Bırakmak için bir gün belirleyin. Kendi kendinizle sigarayı bırakmak üzere bir kontrat yapın. Gittiğiniz her yerde sigara içilmeyen bölümde oturun. Alkol almayın. Mutlaka egzersiz yapın. 24 saat boyunca hiç sigara içmeyin. Yürüyüş yapın, jimnastik yapın, futbol oynayın. Dişleriniz temizletin, sık sık fırçalayın. En sevdiğiniz elbiselerinizi kuru temizlemeye yollayın ya da yıkayın. Tüm kül tablalarını temizleyin. 24 saat içmemeyi başardıktan sonra, bir hafta boyunca hiç içememeye karar verin. Sigara ve içki içilen tüm ortamlardan uzak durun. Yediğiniz şeylerden daha iyi tat almaya başlayacaksınız bunu hissedin. Bir hafta içmemeyi başardınız, şimdi bir ay içmemeye karar verin. Düzenli olarak spor yapın. Her hafta daha önce hiç yapmadığınız bir şey yapın. İlk üç ayınızı tamamlayın. Sürekli egzersizlerinizi arttırın. Hafta sonları yürüyüş yapın. Sigaraya verdiğiniz parayı biriktirip, kendinize küçük ödüller alın, sevdiklerinize küçük sürprizler yapın. Bir yılınızı tamamlayınca kendinizi ödüllendirin. Yakınlarınızla başarınızı kutlayın. --------------------------------------------------------- İşte olayı budur. Saygılarımla, sevgilerimle... Not: [b]Ulen sen daha önce de server bırakmıştın patiyi bırakmıştın, sigarayı da bırakmıştın bi daha mı zuahahah puahh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 sıgaraya nasıl baslıyorsunuz anlamyıorum benım hıc ılgımı cekemdı arada ıcmıyor degılım ama cok arada[signature][hline]Ne sen Leylasın Ne de Ben Mecnun Ne Sen Yorgun Nede Ben Yorgun Kederlı Aksam İcmışız Hepsı Buu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 1. Bıraktım demek için çok erken 2. Tek bir sigara dahi içme. Çünkü tek sigarayı içtiğin an bırakmamış sadece ara vermiş olursun. 3. Umarım başarılı olursun.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 o da acayip kilo aldırır[signature][hline]Online Gaming şeysi // Teargas in your eyes // Yazılarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 En kolay bırakma yolu: bir düz yol buıluyorsunuz, Tamı tamına,10 dakika boyunca koşmayı DENİYORSUNUZ... Evet,10 dakika kesilmeden koşabiliyorsanız ne mutlu... Yoksa,"Ben sigara içiyorum birde 10 dakika koşuyorum ohooo" diyip içmeye devam ediyorsanız,ileride bunun 9 dakikaya,oradanda ayaklarınızın kesilmesine varacağını hatırlatmaya gerek bile duymuyorum... Paranızla ZEHİR içiyorsunuz...İçtiğiniz Her zehir dumanı,sizi "geriye",pardon,"GERİYE" götürüyor.. Zararlı olduğunu bile bile "Baba bırakamıyorum işte günde 1 paket içiyoruz nabıyıım" DEMEYİN... İrade sizin>İradesizin...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! Hiç Bitmeyen Özgürlük...Pédalé! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Arkadaşlar her şey merakla başlıyor.. Yani kimse ben özenmedim felan demesin.. Herkes bu tip şeylere özenerek başlıyor ki, bende oyle başladım.. Hepimiz (sigara ve alkol içenler için) özentiyiz.. Ha daha sonra güzel olduğunu görüyosun devam ediyosun ama sonuçta gökten vahii ile inmiyo, özeniyosun deniyposun, merak ediyosun falan... Hepsi oyle sigara da, alkol de, diğer boklarda.. Aman sakın denemeyin bile, çünkü denerseniz geri dönüşü yok.. Belki bunları kullandığınızda fiziksel bağımlı olmayacaksınız ama size yaşattıkları çok güzel geleceğinden sürekli içeceksiniz. Onun için hiç bir madde kullanmayın.. Bu arada prawler başarılar diliyorum ama pek bırakacağına inanmıyorum. Ama bi değişiklik var. Biraz tavrın farklı geldi.. (bkz: hadi hayırlısı)[signature][hline]Felek sana hayat diye ekşi bir limon uzattıysa, sen üstüne tekila ve tuz iste..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Yok, oyle ama cümleyi yanlış kurmuşum 2. kez okuyunca annadım.. Soyle ki, kullanıyosun, kulanmayınca yoksunluk başıyor (bu yoksunluk ruhsal da aolailir) tekrar kullanınca normal haline donuyosun sana guzel geliyor. O yüzden devam ediyosun..[signature][hline]Felek sana hayat diye ekşi bir limon uzattıysa, sen üstüne tekila ve tuz iste..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 said: Llama, 24 Eylül 2004 02:22 tarihinde demiş ki: sıgaraya nasıl baslıyorsunuz anlamyıorum benım hıc ılgımı cekemdı arada ıcmıyor degılım ama cok arada ben hiç içmeim bu güne kadar . arada arkın piposundan otlanıom :) o daha güzel :D . bu arada tebrik ederim bırakmanı :)[signature][hline]The Jedi do not believe in killing their prisoners No one deserves execution , no matter their crimes Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 14 september 2004 01:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laistragon Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Serdar'cım. En iyisini yapmışsın bence.Ben inanıyorum sen bırakırsın. Biliyorsun 3 ay evvel bende kıvranıyordum ama bıraktım.[signature][hline]MSN : [email protected] Radio eXiLe WJ eXiLe UO Shard Staff Member UO Data Center | ?Laistragon? | | My Photos | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Hiç başlamadım mutluyum baslamak ıstemıyorum. Baslıyacagımıda sanmıyorum.[signature][hline] The Truth is out There Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 umarım bi daha hiç bi zaman ağzına koymazsın sigarayı başarıya ulaşman dileğiyle.. ve diger bırakmak isteyen herkes.hiç bişey için geç değildir.. bırakmayı asla yarına ertelemeyin.. umarım herkes kurtulur bu zehirden..[signature][hline]Boo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 arkadaşlar sanırım yarın büyük bir sınav vereceğim. Sigara içen arkadaşlarımla buluşacağım. Yani ortamda içiyorum ben çoğunlukla. İçmemeye çalışacağım yarın tabii ki. Şimdi benim en büyük zaafımdır. Ortamda kesinlikle içerim. Nargile içmeye gideceğim ve içmemeye çalışacağım. Hatta onlara içersem bana saldırın dövün birşeyler yapın dedim ki gözüm karardı zaten, içmeyeceğim dedim. En zor günler bu günler olsa gerek. Dayanmak çok zor gerçekten de. Vücudum nikotin diye bağırıyor şu anda.[signature][hline]Online Gaming şeysi // Teargas in your eyes // Yazılarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 kolay gelsin diye bilirm ancak.[signature][hline]The Jedi do not believe in killing their prisoners No one deserves execution , no matter their crimes Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 14 september 2004 01:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
evildoer Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Ne güzel bırakmışsın sakın 1 tane bile götürürsen ağzına biter iş bazı şerefsizlerinde zengin olmasını sağlama hayatından çalarak.[signature][hline]And now I know my place, in this life I ride. And I know the things I feel, a burning deep inside. So if you want to meet evil, I'm the one, I'm the one Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 evet savaşım hala devam ediyor. Şu anda canım istemiyor zaten. Öğleden sonra asıl işkence başlayacak ama dayanırsam süper olacak ki dayanacağıma inanıyorum.[signature][hline]Online Gaming şeysi // Teargas in your eyes // Yazılarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
grifter Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Bir bok varmış gibi 6 sene boyunca günde 2 paket sigara içiyordum ben de. Tek günde bırakmaya karar verdim ve gittim nikotin bandı aldım. 2 Ay boyunca da belli dozlarda kullandım bu nikotin bandını. Şu anda toplam 6 ay geçti son sigara içişimin üzerinden ve artık kokusundan bile tiksinir durumdayım Benim önerim eğer gerçekten tiryaki isen bir yerlerden yardım almadan veya nikotin bandı kullanmadan bırakmaya çalışma! İlk günlerde hatta ilk haftalarda nikotin bandı takılıyken bile çok zorlanmıştım ben de. (Rüyamda bile sigara içerken görüyordum kendimi :P) Ama sonuçta gerçekten karar verdikten sonra herkesin sigarayı bırakabileceğine inanıyorum. Sen de kendine inan, en fazla 1,2 ay kasıp ömründen en az 1,2 sene daha kazan.[signature][hline]Now its back to the kind of fight I'm used to; me versus everybody. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 şimdi kazancağımın sadece 1-2 sene olduğuna eminmisin? Nefes darlığı, kanser riski sistemlerde sorunlardan da kurtulacak olmayayım yoksa, hatta ve hatta erken yaşta bırakıldığı zaman ciğerler daha çabuk temizleniyormuş.[signature][hline]Online Gaming şeysi // Teargas in your eyes // Yazılarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
grifter Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 said: Prawler, 24 Eylül 2004 12:51 tarihinde demiş ki: şimdi kazancağımın sadece 1-2 sene olduğuna eminmisin? Nefes darlığı, kanser riski sistemlerde sorunlardan da kurtulacak olmayayım yoksa, hatta ve hatta erken yaşta bırakıldığı zaman ciğerler daha çabuk temizleniyormuş. Yok zaten en iyimser yaklaşımla ve en az ihtimalle 1,2 diyorum :)[signature][hline]Now its back to the kind of fight I'm used to; me versus everybody. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Ben bırakamadım zaten uzun bi süre spor yaptım bayada iidim hem futbol hemde baskette...ektigimi biçemiince kendimi harap ettim :D...ama istedigim zaman bırakma gibi bi özelliğim war...şimdi düşünmüyorum bırakmayı...istersem belki..[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cmrownz Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 gunde ortalama 1 paket icen insanlar sigarayi biraktiklarinda ortalama 10-20 kg arasi aliyorlarmis[signature][hline]Arion, 23 Eylül 2004 16:42 tarihinde demiş ki: Ultima Online oyundur(bir bakıma da goruntulu chat) so , what do you expect from this person :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 oley ben de zayıfım die üzülüodum [boy:1:90 kilo:75] ben de prawlerı okuyunca tekrar gaza geldim birazdan dışarı çıkıcam cebimdeki paketi arkadaşım içsin die vercem yenisini de almıcam cebimde para olduu halde..geçen hafta 2 gün içmemiştim dudaklarımın kenarları kurudu yara oldu yüzüm falan da kurudu soora 1 paket lucky strike aldım 3 günde bitti paket yaralarım geçti derken tekrar başlamıştım bu sefer yüzüm gözükmese de tekrar bırakıcam..pipo içerim bırakınca da zaten hastasıyım :)[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki: Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii... Alexi_Septimus,23 Ağustos 2004 18:23 tarihinde Mavi'ye demiş ki: Kuzucum, "My way or the highway..." diyeceksin. Bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 bugün dayanamadım sadece 2 tane içtim kendimi suçlu ve kötü hissediyorum[signature][hline]Online Gaming şeysi // Teargas in your eyes // Yazılarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 olsun prawler yavaş yavaş olacak bu işler üzme kendini.. Bırakmaya çalışman bile büyük birşey sonuçta..[signature][hline]Touch of death is never gentle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 patrix reloaded :P[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides! neter, 07 Eylül 2004 23:08 tarihinde demiş ki: dur gidip soyuniim o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 sigarayo bırakın! osizi bırakmadan!!![signature][hline]sistre+cila=900 milyon... ona göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar