Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Final | Fenerbahçe - Trabzonspor | 15.04.2012 - 19.00

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben bu işi anlamıyorum abi.
bir kere zokora özrünü kabul ettiyse emrenin, sonrasında bunu dile getiremez zihniyeti çok saçma. zeytinyağı gibi üste çıkma durumunun boku çıkmış hali. "abi sarıldık biz, sonra ispitlemiş beni, vay kalleş. BENCE ÇOK ARTNİYETLİ." ne demektir ya. böyle birşey yapan ve pişman olup özür dileyen biri, eğer başını önüne susar. gidip kendi maduruna saldırmaz. kesinlikle tiksinç bir hareket. utanmasa zokorayı suçlu ilan edecek. hatta bu durum için çok iyi bir örnek vardır klasik:
-sen de pencereyi açık bırakmışsın, kapıyı kitlememişsin.
-eh, peki abi hırsızın hiç mi günahı yok?
ki burada; zokoranın ne kitleyecek kapısı, ne kapatacak camı var.

diğer yandan ırkçılık yapan herkes suçlu baros da, emre de, terry de diğerleri de. bunu da inkar etmenin hiçbir anlamı yok. kimsenin buna itiraz ettiğini sanmıyorum.

yalnız, artık bırakalım yahu, başkaları da yaptı muhabbetini olmaz mı? şu an emreyi savunmak iğrençliğe giriyor kusura bakmayın. keşke baros da futboldan men alsaymış, inşallah emre de alır. umarım kazım'a, etoo'ya muz atanlar da alırlar/almışlardır cezalarını. ama bunlar oldu diye emrenin yaptığı suç olmaktan çıkıyor değil.

ha, saçma sapan da fener kültürü vs gs kültürü muhabbeti yapmanın hiçbir manası yok. bence ünal aysalın söylediği o laf da çok tahilsiz bir laf açıkçası, çok yanlış bir laf. çünkü türkiye'de o kadar geniş bir taraftar kitlesi var ki, iki kulübün de ikisinin de içinden iti kopuğu çıkacaktır yapabilecek birşey yok.

burada konu emre. fenerliysen de konu emre, galatasaraylıysan da, beşiktaşlıysan da. abi adam ırkçılık yapmış daha ne. ne yapmasını bekliyorsun, adamdan tiksinmek için. ama "baros da yaptı" veya "barışmışlar ama" geçerli sebepler değil ne yazık ki. gereken şey barostan da tiksinmek, terryden de, emreden de, vesaireden de. hepsinin ceza almasını istemek.

özeti şu işin: zokoranın artniyetli olduğunu söyleyemek/düşünmek, veya diğer insanların da ırkçılık yaptığını söylemek; emreyi benim gözümde masum yapmaz.
Mesaj tarihi:
Zep said:

sabonis said:

şu küfür olayında şeyi anlamıyorum. anasını bacısını şeyediyim diyince normal oluyor, pis zenci diyince "ohaaaaa nası yapar bunu" oluyor.

şunun aynısını adnan aybaba söyledi zaten okadar fail bir argüman yani.

maç içinde küfür/hakaret etmenin zaten cezası var hakem yakaladğı taktirde, ırkçı söylemin ise cezası daha fazla.
anlaşılamayacak ne var bunda onu anlamıyorum ben.

biri küfür, diğeri ırkçılık farklı şeyler cezalarıda farklı işte.

yukarda o yuzden söyledim türkiye gayet ırkçı bir ülke diye, çünkü bu tür söylemler artık milletin ağzına sakız olmuş normal karşılanıyor.size normal geliyor olabilir adamın yaptığı ama normal bir şey değil arkadaşlar bu tür söylemler dünyanın hiç bir medeni ülkesinde.

bozuk saat de günde 2 kere doğruyu gösteriyor diye boşuna dememişler.

ırkçılık demek onları aşağı görmek demek. nigger kelimesi eskiden, kölelik dönemlerinden falan kalma olduğu için böyle aşağılamak olarak görülüyor bildiğim kadarıyla.

mesela bir zenci beni kızdırsa ben de nigger veya pis zenci diyebilirim muhtemelen. ama bu yarın öbür gün bir iş yeri sahibi olursam bir zenci ve bir beyaz adam gelip başvurduğu zaman zenciyi direk eleyeceğim anlamına gelmez mesela. veya zenci bir arkadaşım olmayacağı, kanka olmayacağım anlamına da gelmez. çünkü herhangi bir önyargıyla yaklaşmıyorum siyahi insanlara karşı.

ama işte adam beni sinirlendirince ben de muhtemelen pis zenci derim yani, o sırada "ay ırkçı olmasın bari, başka bişi diyeyim" diye düşünmem heralde.

bundan bahsediyorum. amaç orada zaten karşındakini mümkün olduğunca sinirlendirmek.

ana avrat düz gidiyor "ha küfretmiş tamam kırmızı kart" oluyor. sen "pis zenci" diyorsun, "ohaaaaa 6 ay men edelim" oluyor. adam ırkçı olsa zaten sow'la, bienvenu'yle, yobo'yla kanka olmaz yani.
Mesaj tarihi:
Zep said:

sıfır tolerans olmasın mı yani?

küfürle bir tutup normalleştirme çabası var nedense.aynı şeyler değil.

hergün küfür ediyoruz zaten yeaa demek ırkçı söylemleri normal kılmıyor.

benim söylediğim seninkinin tam zıttı aslında. ben küfrün normalleştirildiğini söylüyorum. senin de dediğin gibi hergün edilince normal kabul ediliyo, aynı mantıkla ırkçı söylemler de toplumda hergün kullanılırsa sorun olmayacak yani?
Mesaj tarihi:
Emre maç sonu gidip adama sarıldıysa, adam yürü git lan mı çekecek. O kadar çirkef bi adam olsa zaten o lafı duyar duymaz ağzını yüzünü kırardı da oracıkta.

Evet emre de pişman olup maç sonu gitmiş olabilir, sarılmış ve adam da onu istemiyorum diye itmemiş. Ama o lafı kabullendiği anlamına gelmez yani. Büyük bi yanlış var ortada ne yazık ki. Hani yukarda söylenmiş, o laf ağzından çıkmaz ama oldu da alex falan demiş olsa, 2 kere değil 20 kere düşünür insan, ya alex bu lafı kolay kolay söylemez diye. İyi niyetle bakılır mümkün olduğunca. Kişiliği ortada bi adam yani, kimse aksini iddia edemez.

Ama bahsi geçen kişinin galatasaray'dan bugüne kadar yaptıklarını ettiklerini, milli takımdaki rezilliklerini falan hep biliyoruz. İnsanın istese de iyi niyetli düşünesi gelmiyor, yalan yok. Bardak dolar dolar, bi anda taşar böyle. Ağır bi ceza alırsa daha da devam etmez bence futbola zaten.
Mesaj tarihi:
"1907 Unifeb" said:

Acılı şekilde arkadaşımızı beklerken polisleri alarak hastaneye gelen Devrim Zengi ve Telegol ekibinin neyi amaçladığını merak etmekteyiz.Hastanedeki huzurlu ortamı bozan, polisin yanında parmağıyla adam seçmeye cüret eden bu insanları kamuoyuna havale ediyoruz.

reyting için yapmadıkları kalmadı.
Mesaj tarihi:
benjani said:

"1907 Unifeb" said:

Acılı şekilde arkadaşımızı beklerken polisleri alarak hastaneye gelen Devrim Zengi ve Telegol ekibinin neyi amaçladığını merak etmekteyiz.Hastanedeki huzurlu ortamı bozan, polisin yanında parmağıyla adam seçmeye cüret eden bu insanları kamuoyuna havale ediyoruz.

su muhabbeti anlamadım ben, nedir?
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Ama emre'nin galatasaray'dan bugüne kadar yaptıklarını ettiklerini, milli takımdaki rezilliklerini falan hep biliyoruz.

küfür falan olayıyla konuyla alakasız olarak, emre gs'den 20 yaşında mı ne ayrıldı. trabzonspor'da ünal vardı, bunun bir pozisyonda direk bacağına basmıştı net kırmızı kartlık mesela, maçtan sonra sordular emre'ye pozisyonu. "yani işte ünal abi dengesini kaybetmiştir, bilerek basmaz, abim sonuçta o benim öyle bir şey yapmaz" falan demiştir. gs'de böyle çirkefliklerini gösteremezsiniz kolay kolay.
Mesaj tarihi:
Çünkü orda daha bu kadar ego sahibi değildi abi, bu yaptıklarını o an yapmaya kalksa şimdi emre tartışılmazdı burda. Belki kendisi de bi kahvehanede maç yorumu falan izliyor olurdu alakasız bi şekilde. Ama adamın kariyetini göz önüne alınca gs-->fb şeklinde çizdiğimiz için kabaca, söylememek olmaz. 2 dk'da "GALATASARAYLISIN O YÜZDEN GS YAZMAMIŞSIN!!" diye atlarlar buraya sdf.
Mesaj tarihi:
Zegna said:

benjani said:

"1907 Unifeb" said:

su muhabbeti anlamadım ben, nedir?

Koreografi denemenizde ip kopru, iple birlikte fırlayan makara bi taraftarın üstüne düşmüş, ağır yaralandı ameliyata alındı çocuk.

Akbabalar da haber çıkar diye üşüşüşler işte.

Emreyi küfürü falan konuşmaktan maçın asıl önemli şeyini hiç konuşmadı insanlar aslında. Ben en çok o çocuğu düşünüyorum, birşey olmaz inşallah. Yazık günah, kim böyle karga tulumba yapmaya kalktıysa o koreografi işini hesapsız kitapsız, umarım cezasını çeker.
Mesaj tarihi:
El-Barto said:

Zep said:

sıfır tolerans olmasın mı yani?

küfürle bir tutup normalleştirme çabası var nedense.aynı şeyler değil.

hergün küfür ediyoruz zaten yeaa demek ırkçı söylemleri normal kılmıyor.

benim söylediğim seninkinin tam zıttı aslında. ben küfrün normalleştirildiğini söylüyorum. senin de dediğin gibi hergün edilince normal kabul ediliyo, aynı mantıkla ırkçı söylemler de toplumda hergün kullanılırsa sorun olmayacak yani?

ben küfürün normal olduğunu söylemedim cezası var hatta maç içinde onu ayrıca vurguladım.

sen ağır küfürle bir tutmuşsun ırkçı söylemi bende her gün ağır küfür ediliyor diye ırkçılıkta yapılamaz dedim.çevirip ben söylemişim gibi yazmıssın.

buarada ne amaçla söylediğinizi kimse bilemez bu ayrımıda kimse yapamaz.sizin için olmasada ırkçılık bir çok millet için hassas bir konu.saygı göstermek zorundasın oyuzden, göstermessen de cezasına katlanıcaksın.
Mesaj tarihi:
Nigger aşağılayıcı, ırkını aşağılayan bir söz. Amerikada avrupada filan kullanım amacı bu. Bariz bir ırksal nefret söylemidir ki bu yüzden ciddi tepkiler verilir. Bizim ülkede ırkçılık için zenci dendiğini düşünmüyorum. Hani bir ırkçılığımız varsada bunun zencilere yönelik olduğunu sanmıyorum.

Hani emre denen adamın bunu ırkçılık olarak kullandığını sanmıyorum da kullandığı kelimenin nerelere gidebileceğini düşünecek kapasitede bir adam olduğunu da sanmıyorum. Sağlam bir ceza alır, almasıda lazım.
Mesaj tarihi:
söylenene göre, bir makara kopup ipi çeken arkadaşamızın kafasına gelmiş.yere düşüp, kanlar içinde kalınca diğer arkadaşlarda bırakmışlar ipleri, arkadaşa yardım etmek için.

önceki gün ve maç günü provalar yapılmış, sıkıntı çıkmamış.maçta olması büyük talihsizlik.

arkadaşımız 1 saat önce ameliyattan çıkmış, hayati tehlikesi yokmuş.yarın yapılacak kontroller bugünkü ameliyat kadar önemliymiş.
Mesaj tarihi:
cok talihsiz oldu o.

isin geyik kismi ayri tabi, uzucu oldu.

ben yine de cok deneme yapildigini dusunmuorum, alisilageldik ihmalkarliklardan bir tanesi malesef.

belki cekistiren filan olmustur o kalabalikta, o ihtimal ihmal edildigi ve denenmedigi icin de sonuc farkli olmus olabilir.
Mesaj tarihi:
benjani said:

söylenene göre, bir makara kopup ipi çeken arkadaşamızın kafasına gelmiş.yere düşüp, kanlar içinde kalınca diğer arkadaşlarda bırakmışlar ipleri, arkadaşa yardım etmek için.

önceki gün ve maç günü provalar yapılmış, sıkıntı çıkmamış.maçta olması büyük talihsizlik.

arkadaşımız 1 saat önce ameliyattan çıkmış, hayati tehlikesi yokmuş.yarın yapılacak kontroller bugünkü ameliyat kadar önemliymiş.

Kafa yaralanmalarında daha çok olayın üzerinden belli bi süre geçtikten sonra oluşan durumlar önemli eet. Sanırım sonradan çıkıyor birşey olursa. İnşallah hiçbirşey olmaz.

Yanlız videoya dikkat edersen bütün ipler aynı anda kopuyor. Koca pankart, bi ucunda makara kopup birine düşünce diğer uçtaki anlayamaz bi süre. Hadi yanındakiler hemen bırakmıştır da, diğerleri anlayana kadar süre geçer ve videoda farkedilir. Nizami bir düşüş var. Muhtemelen dikkatli hesaplamadan, belki hiç hesap kitap yapmadan yaptılar.

Çocuğa birşey olmaması iyi, ama sorumlular da ceza çeksin. Çeksin ki tüm takımlara ders olsun, yarın öbür gün bizden de birileri hesapsız kitapsız yapmaya kalkar, sonuçları ne oluyor görsünler ki öyle bir işe girişmesinler.
Mesaj tarihi:
ben makine mühendisi falan diilim ama sanki şu duruma önlem alınması o kadar zor diilmiş gibi geliyo bana. yani sonuçta tepede makaralar var, alttan iple çekiliyo. ne kadar komplike olabilir ki?
  • Yeni Oluştur...