Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pazarland.Com

Sorieno

Öne çıkan mesajlar

mücbir sebep
aka.
acts of god
aka. for dasaaa
http://forum.paticik.com/read.php?20,6238119,6266642#msg-6266642

lawl was there

ha birisi gelip de "bizim müdür hastalandı, mücbir sebeptir bu!" dese hazreti musa gibi ortadan yararak ona acts of god nasıl olur göstermeye girişirim. orası da ayrı bi nokta tabii
Sosyal ağlarda paylaş

Abi benim siparişler gelmişti. Hem de çok iyi davrandılar, admin'e mail atıyordum iki saniye sonra çat diye adam mail'e cevap veriyordu, dvd-rw istemiştim, temin edememişler, arayıp iptal ettiler, geri ödeme yaptılar.

14 ve 16 nisanda iki parti sipariş vermiştim ben. Epey yüklü harcama yaptım, sanırım 6-7 parça ürün aldım. 27 nisanda elime ulaştı hepsi. Tek sıkıntı, Force GT SSD istemiştim, Force yolladılar. Tekrar adamlara yolla, onlardan gelmesini bekle, şunla bunla uğraşmayayım diye de salla gitsin dedim.

İyi kurtarmışım gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

refurbished satiyo olabilirler dedikleri gibi piyasanin altinda ise. Ingilizce de bi deyim vardir. If it sounds too good to be true, it probably is.

refurbished olabilir, yeni daha 2 hafta once cikmis urunlerinde refurbished leri var ve kendi icinde bi pazar yurtdisinda.

Defolu olmuyo onlar ama soyle, ornegin sen aldin iphone u, sonra geri verdin tuketici hakkin var 1 hafta vs neyse sorgusuz sualsiz geri verebilirsin. Onu gonderiyolar geri, tekrar paketleniyor refurbished olarak satiliyor daha ucuza.

Ya da adam aciyo kutusundan vitrine ya da insanlara gostermek icin koyuyor. Sonra onlar tekrar paketlenip satiliyor, refurbished olarak. Eger adamlar hakiki ise budur en mantikli gelen, eger adamlar yurtdisindan vergisiz getirmenin yolunu buldularsa o da olabilir.

Ama duz herkes gibi getiren satan bi firma olmadigi belli.
Sosyal ağlarda paylaş

iPhone'ları falan bilemem ben direkt hardware aldım, jelatinli melatinli tertemiz geldi hepsi. Aldığım bir kaç ürün zaten piyasaya yeni çıkmış ürünlerdi. Canavar gibi çalışıyorlar, bir sorun yok.

Adamların ucuz satmasının nedeni toplu sipariş alıyorlar. Yani 10 hazirana kadar aldığı siparişleri bir havuzda biriktiriyor, sonra diyelim 100 sipariş aldıysa tedarikçi firmadan toplu alım indirimi yapıyor. Böylece ne tedarikçi firmayı mağdur ediyor borçtur veresiyedir ayağına ne de kendileri borca girip "100 ürün aldık, ya satmazsa" stresi yaşıyorlar. İşte bir alıcıya dert oluyor, onlara da 10 günde göndereceğiz diyorlar, ister al ister alma diye.

Teoride böyle. Ve bu teoride bayağı güzel de bir sistem. Ama adamlar o kadar çok sipariş aldılar, o kadar çok boylarından büyük işe kalkıştılar ki, olay patladı. Bir de yani bu donanimhaber tayfası gerçekten insanı kanser eder. Hayır adam demiş, 10 günde yollayacağım demiş, saat başı 50 mesaj atılan forumda her gün 20 defa arayan mı dersin, küfür kıyamet eden mi dersin, polis yollayan mı dersin, her yol vardı.

Yine de ne olursa olsun şu yaptıklarının açılımı bildiğin nitelikli dolandırıcılık. Ben memnun kalmıştım, tekrar alırım bir şey lazım olduğunda diyordum ama şimdi o riski almam artık.
Sosyal ağlarda paylaş

teoride havuzda topladığı parayı işletiyor orta yuksek riskli fonlarla.

20 gun işletse 10-15 trilyonu, ciddi bir gelir elde eder. ama gel gör ki yüksek riskte kaybettiğin anda "allah bize , biz size" olur.

malları ucuza alsa alsa ne kadara alacak? piyasanın %5 altına alırsın. parayı da 3 ay vadeyle ödersin tedarikçiye yedirebildiğin kadar.

olayı parayı döndürmek.
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar fon işlettirecek kadar kazanç kapısı haline geldiğini düşünmüyorum. Nihayetinde bir kapayıp bir açtıkları, tedarikçi eline baktıkları siparişlerle o kadar yüksek ciro yapamazlar. Ufak bir işyerinde dört beş kişiyle çalışıyorlarmış, stok falan tutamıyorlar, kargo yapacakları zaman bütün işyeri koli doluyormuş vs gibi şeyler biliyoruz.

Toplu alımda şöyle bir avantajı var. Tedarikçi firmanın sattığı ürünün üstüne teknoloji zincirleri büyük kar oranları ekliyor. Bir kaç defa böyle hardware toptancısı fiyatı gördüm de, kendimi doğruyordum. Vatan'dan 1000 liraya aldığın ürünü toptancı 600 liraya satıyor. Bu adam o üründen 100 tane alsa, 600 değil 500 verse toptancıya, müşteriye de 750'ye sattığında hem piyasanın altında sattıkları için satış yapabiliyor, hem de ciddi kar elde ediyor. Zaten çalışma sistemleri tam olarak da böyleydi. Vatan'ın indirimlerini kovalayacağına Pazarland'in geç yollama riskini kabul edip ürün alıyordun. Ama çok amatörler işte. Bu volümde ticaret yapacaksan 4 kişilik kadroyla, handa kiraladığın işyeriyle çalışırsan böyle olur. "Elektrik kesildi diye fatura kesemiyoruz, kargoları yollayamıyoruz" diye iki gün kargo geciktirdiler örneğin. Bu amatörlük bir noktaya kadar iyi, bir noktadan sonra patlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...