Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tampon değişimi kaça mal olur?

toggie

Öne çıkan mesajlar

benim sag arka tampona aldigimin 2. gunu patlatmislardi. goturdum autoking e. 120 tl dedi lokal boya icin (yuh) kaskonun mini onarim haklarindan yapti. 2 ay sonra sag arkadan birisi gene ama bu sefer hafif dokundu arabaya, lokal boya direk dokuldu. cift kat boya oyle gozukuyor simdi. 2 yildir boyle kullaniyorum.

memnun degilim bende autokingden.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada davlumbaz dustugunde farkettim ki sag on lastigin yanakta balon var. cok kucuk de olsa tehlikelidir diye dusunuyorum.

lastigin balon yapması tamir edilemez olmalı ve on iki lastigi birden yenisi ile degistirmem gerekir di mi?

ayrıca davlumbazın fotografını da asagıda gorebilirsiniz. ilk dustugunde erime olmamıstı. duzeltip aracı autoking'e dogru gotururken tekrar dustu ve ikincisinde bu hale geldi. davlumbazı tutan klipslerin ikisinin takılı olmadıgını gordum. diger tarafta da su an bir klips eksik, digeri tutuyor.

http://i.imgur.com/7nRJv.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Sis fari icin aynen cikmacilar derim. Ama yerde tekmelemeyip tukurdukleri sey sen sordugun anda altin olur. Cok ihtiyacin varmis gibi davranip oranin acemisi oldugunu belli edersen bi bakarsin orjinalinden daha pahaliya satmis adam sana :] dikkat.

Balon da tamir edilmez, desendeki dis orani ve lastigin yasina gore eger disler yeni ve lastik yasli degilse tek lastikle kurtarabilirsin. Cok kotu durumdaysa ben 2 - 2 kullanilmasini da tehlikeli buluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

tek lastik degistirmek 2-2 den daha tehlikeli degil mi? bunu mumkun degil yapmam ya.

4 lastigi birden mi degistir diyosun sen 2-2 tehlikelidir derken?

tabi lastikler kac yıllık bunu ogrenmem lazım, bilmiyorum su anda. ama disler kotu gorunmuyor. yine de emin olmam lazım. omru tukendi ise hepsini degistiririm tabi ki.
Sosyal ağlarda paylaş

tek lastik icin sadece sunu soyledim; lastikler daha 2-3 aylikdir, dis seviyesi saglikli 0.6-0.7 hamurda 2011 in 40. haftasi falandir. O zaman dusunmeden tek lastik degistirilir. Asinma 1-2 haftada esit seviyeye gelir. Eger lastiklerini yeni degistirmissen boyle bi senaryoda 2 adet degistirmeye gerek yok.

Ote yandan eger dis seviyesi 0.5 in altinda, hamur da 2008 falansa, onlere 2 yeni lastik almayi ben tehlikeli bulurum, arabanin alisik olunan karakteri bir anda gider yerine tahmin edilemez bi matchbox gelir.

Kisaca dis seviyesine ve lastigin uretimine bak. 2 ucdaki senaryo bu.

editten sonra gelen edit: Disler goze hep iyi gozukur zaten :] , muhim olan olcum yerinden kumpasla deger almak.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Çekişin olduğu lastikler ve hele ki önler daha fazla aşınır. Sonuçta 2 tane yeni lastiğin önlere takılmasının sakıncalı olmayacağını düşünüyorum. Kaldı ki aşınmaya ve lastiğin yaşına bağlı olarak lastiklerin gerekiyorsa 4 tanesinin de yenilenmesi elbette doğru olacaktır.

Benim araç kardaki kazada sol jantı yediği için jant+lastik değişimi yaptı sigorta. Ben de diğer lastiği cebimden değiştirdim. Yaklaşık 1,5 yıldır kullandığım bir lastikti çünkü. Şu anda öndekiler 1,5 yıl daha yeni lastikler.

Arkaların değişim zamanı geldiğinde öndeki yenilerden biri stepne olacak, diğerini ise lastikçiye satacağım. 4 lastik de yenilenmiş olacak. Çöpe attığım 7 senelik kış lastiklerini bile 'daha bunların dişleri aşınmamış ki' diyerek kendi aracına takmak için aldı komşum :) Bilinç o derece!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Çöpe attığım 7 senelik kış lastiklerini bile 'daha bunların dişleri aşınmamış ki' diyerek kendi aracına takmak için aldı komşum :) Bilinç o derece!

Boyle insanlara haber ajanslari maas vermeliler. Ne de olsa bunlar olmasa kisin yapacak haber kalmazdi trafikle ilgili.

7 senelik lastikde nevruz atesi bile yakilmaz ya. Nasil cesaretle o araca takilir?
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim lastiklerin aşınma durumuna baktım, daha çizgiye yaklaşmamış bile. Goodrich marka, Michelin'in ürünü. Yine aynısından 2 tane alıp yenileri arkaya, arkadakileri de öne takarak devam edicem.

Tanesi 180 lira civarında. Eskileri lastikçiye versem indirebilir miyim fiyatı acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten sadece aşınma ile değil, lastiğin sertleşmesi de değişmesi gerektiğini belirtir. Ölçüm yapmadım da işte işaret parmağımı araya sokarak baktım. Çok eski değil, pederle de konuştum o da teyit etti 50k km görmüş olamaz diyor.

Ortalama bi fiyat bildiğim iyi oldu. Şimdi yarın ilk iş önce balon olanın yerine stepneyi takmak olacak. Lastigi degistirene kadar 1 ya da 2 gün stepne ile şehir içi düşük hızda idare ederim.

Sonra sağlam olan ön lastiği stepneye cevirip, yeni aldıgım 2 lastigi arkaya, arkadakileri de öne taktım mı tamamdır.

İşler bi yolunda gitmedi 2-3 haftadır, canım sıkıldı resmen. Kız gibi araba tertemiz ama işte şanssızlık da var biraz. Neyse daha büyük sorun olmasın da hala cok memnunum aractan :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...