reyou Mesaj tarihi: Nisan 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2012 http://blogs.msdn.com/cfs-file.ashx/__key/communityserver-blogs-components-weblogfiles/00-00-01-33-18-metablogapi/5657.clip_5F00_image002_5F00_thumb.jpg https://msevents.microsoft.com/CUI/EventDetail.aspx?EventID=1032510787&Culture=TR-TR http://blogs.msdn.com/b/scstr/archive/2012/04/11/mms_2D00_2012_2D00_trkiye.aspx ben gidemeyecegim, gidenler utansin :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rdoann Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Unified Communications Summit'de 2 hafta önceydi ona katıldım memnun kaldım buna da katılıcam büyük ihtimalle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Gerçekten beklediğimden de iyi gidiyor. Sadece katılan bir ben mi varım patiden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Eveeet biraz erken çıkmak zorunda kalsam da söyleyebileceğim şey çok emek harcandığı. Yemekler güzeldi. :D Bunun yanında Windows Server 2012 ve cloud computing üzerinde çok güzel bilgiler aldım. Bir ton döküman ve iki dvd halinde verilen System Center 2012 ve Server 2012 isoları da mutluluğuma mutluluk kattı diyebilirim. Eve gittiğimde indirme zahmetinden kurtardılar. Öncelikle çok güzel yenilikler eklenmiş 2008 R2 üzerine. Core biraz daha ön plana çıkartılmaya çalışılıyor. Bir yükleme yardımıyla core üzerine GUI ekleyebilmek ya da bir iki feature kaldırımıyla standart sistemin core'a dönüştürülebilmesi çok iyi bir şey. Core üzerine yapılan updatelerin restart istemeden aktif hale gelebilmesi zaten işin esprisi. Neyse code freakler için bu sevindirici bir haber. Powershell enchant edilmiş. daha önceleri 500~ kadar olan kod sayısı 2300'e yükseltilmiş. Her bir ıvırı zıvırı artık powershell üzerinden yapmak mümkün. Yeni Hyper-V 1 terabyte ram ve 16 çekirdek ve 64 terabyte disk tanımlanabilirliliği ile göz yaşarttı. Çalışan ve çalışmasını sürdüren bir VM'in kopyasını almak ya da cluster hale getirmek bir iki tıklama ile yapılabilmekte. Buna Domain Controllerlar da dahil. DHCP'de de yenilikler mevcut. DHCP failover çalışan bir sisteminiz var diyelim, %80 ve %20 diye ayırmanıza gerek yok artık. İkisine de aynı ip bloğu tanımlayabiliyorsunuz ve kendileri arasında haberleşerek ben ip verdim panpa sakin diyebiliyorlar. SMB 3.0 fileservicesleri coşturmuş. Cluster çalışan fileserverlarınız var diyelim, sadece biri genel olarak yükü üstlenip diğeri sen bozul ben 10 dakikaya aktif olurum yok artık. İkisi de yükü eş payalaşabilmekte ve disklere aynı anda sıkıntısız erişebilmekteler. (yuppi) Grup ilkeleri ayarlarınızda her bir ou için password policy tanımlayabilme ve değiştirdiğiniz policylerin sağ tıklayarak etkinleştire bastıktan sonra tanımlı oldukları tüm pclerde restart ya da gpupdate /force yapmadan 10 dakika içinde etkin hale gelebilmesi de sevincin doruklara çıktığı andı benim için. Server Manager de iyileştirilmiş. Daha önceleri başka makineleri teker teker yönetmek gibi bir seçenek artık ağdaki tüm serverları yönetebilmeye, tekil ya da çoğul halde feature eklemeye, işin bokunu da çıkartarak VHD sanal disklere bile kapalı haldeyken roles/features ekleyebilmeye kadar getirmişler olayı. Takdir ettim. Bunlar şimdilik hatırlayabildiklerim. Yakında videolar verilir internete. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar