Foxx Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Ben Darwin'in teorilerini bilimin belkemiklerinden biri olarak gormuyorum Ardeth. Sonucta Darwin'den once bile bunlar bilimde esas olarak aliniyordu zaten. Esas almak zorundasin zaten yoksa aciklayamazsin tamamen. Tipki adamin birinin matematikte 1=2 yaptigi ama buna ragmen matematik kurallarinin degistirilmedigi gibi. Bazi seyler yanlis olsa dahi o kadar cok cevrece kabul edilmistir ki, sen reddedemezsin ve kendini ona gore uyarlaman gerekir.
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Bende onu diyorum zaten bir zamanlar bir çok insanın aristo, plato gibi düşünürlerin fikirlerinin dine karşı çıktığını söylerken ancak bir kaç kişi çıkıp bunları ortak noktaya getirmeye çalıştı ve başardı. darwindede öyle o adam asla işini yaparken dini biğr amaç gütmedi fakat adamın bulduğu herşey ozamaki kilise dinin(ki biliyorsunuz nasıl olduğunu) çıkarlarına ters düştüğü için çıngar çıkarıldıve ozamandan beri devam etmekte inançla bilim birbirinden ayırt edilmedikçe asla bu kavgalar ve sorunlar bitmez, inanç tanrıyı ve ahireti aydınlatmaya çalışır bilim ise içinde yaşadığımız dünyayı fakat bu ikisini birbirne karşı cephe haline getirirseniz asla bitmeyecek kavgalar başlar bunun gibi, başka insanların işine yarayacak kavgalar.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 said: Foxx, 21 Eylül 2004 22:20 tarihinde demiş ki: Ben Darwin'in teorilerini bilimin belkemiklerinden biri olarak gormuyorum Ardeth. Sonucta Darwin'den once bile bunlar bilimde esas olarak aliniyordu zaten. Esas almak zorundasin zaten yoksa aciklayamazsin tamamen. Tipki adamin birinin matematikte 1=2 yaptigi ama buna ragmen matematik kurallarinin degistirilmedigi gibi. Bazi seyler yanlis olsa dahi o kadar cok cevrece kabul edilmistir ki, sen reddedemezsin ve kendini ona gore uyarlaman gerekir. Darwinden önce bunlar esas alınmıyordu malesef dediğim gibi darwin bulduklarını geç yayınladı buda basmadığı bir kitap sonradan ortaya çıkınca anlaşıldı adam bu keşifleri yaptığında insanlar hala kilisenin etkisi altında bu konuyu araştırmaya ve geliştirmeye cesaret gösteremiyordu ve dediğim gibi bilim birkerek ilerler. Belki bugünün genetiğine baktığınızda ilk basamak olan darwinin teorilerinin yığınlarca anlaşılması zor ve karmakarışık fikirler altında kaybolmuş olabilir ama bu herşeyi başlatan bir adamı olduğu gerçeğini değiştirmez. Ayrıca dinin ozaman kadar yaptığı ve söylediği şeylere karşı çıkarak bunları ilk söyleyen darwin olmasaydı bu akışı başlatan kişi olmasaydı yani bugüne kadar eleştirilen o olmazdı.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Foxx Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Sonucta amaci ne olursa olsun bilime yarari olmus bir insan. Tipki hitler'in savas ugruna buldurduğu buluslar gibi. Sonucta hersey bilim icin, benim guldugum insanlar ise sadece Darwin'in kitabini okuyup gelip buraya ben biliyorum edasinda takilanlar.
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 said: Foxx, 21 Eylül 2004 22:33 tarihinde demiş ki: kitabini okuyup gelip buraya ben biliyorum edasinda takilanlar. Buna sadece bir tarafın görüşlerini dinleyipte diğer tarafı düşman belleyen ve gözlerini onlara karşı kör eden sadece bilim yada inançla bilgi edinip tarihsel gerçekleri insanların amaçlarını ortaya çıkaracak olan sözleri nedenleri ve sonuçları araştırmayanları ekliyorum.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 İyi iyi :) Muammer'de susmuş zaten. Ben de susayım da bu konu unutulup gitsin[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Eylül 2004 16:41 tarihinde demiş ki: hayır adamlar bi de inatla türkleri seviyo yani. ehuh. anlaşılır şey değil. ben de sizi seviyom lan!
Foxx Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Zaten basliktan falsolu "darvinin evrim teorisi ve YIKILISI" lol
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 huzur tek istediğim huzur ....[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
sheref Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 tarihle alakası yok bu işin kurcalamayın[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | Love is Battlefield | my words like silent raindrops fell |
_Insomnia_ Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 way be forumda darwin i curuttuler ya ben ne diyim artık.bizden ne bilimadamları cıkıyormusda haberimiz yokmus[signature][hline]kofte+piyaz
BlackRose Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 bu arada yukarıdaki dark-dr mesajını iyice okuyup benim gibi linklere de bakmak isteyen olursa bazıları değişmiş, yazalım ki okumak isteyenler "açılmıyo bu linkler" demesin; http://www.devbio.com/chap22/link2208.shtml linki değişmiş çalışanı aşağıdaki; http://www.devbio.com/article.php?ch=23&id=223 PDF olan link halen çalışıyor bir de şu var, henüz bu sayfayı bulamadım, kaldırılmış bulunduğu adresten, bulabilen varsa yazsın; http://www.personal.psu.edu/users/t/m/tmf146/evo1.html [edit] bunun yerine şunları bulabildim ben; http://www.lisashea.com/lisabase/biology/art14362.html http://www.cichlidae.com/articles/a084.php http://www.science-frontiers.com/sf108/sf108p05.htm http://www.chrisaugusta.com/Printshop/Cichlids/CichlidsMore.html [signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche [Bu mesaj BlackRose tarafından 22 Eylül 2004 13:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Numb Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 hocam dağıtmışssınız buraları yav. bu hamur çok su götürür daha yeryüzünde bu konuda uzlaşabilmiş iki insan yok farklı görüşlerden. bence boşuna kasıyosunuz benden söylemesi..[signature][hline] "kadınlara mı gidiyorsun? kırbacını unutma!"
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Ehehe, iyiki Darwin amcanın teorisine katılmadık, dark bizi "cevap bile verilemeyecek adam" statüsüne koydu. Belki de sayfalarca yazmadığım içindir :) Lakin titleı "bilimadamı" olan herkese inanmak, saygı göstermek zorunda mıyım ? Neyse polemik yaratmadan sadece şunu sorayım. Sapiens, homo sapiesn, netedral insanı (yada ööle bişi) bunların hepsi sanki morph programıyla oluşmuş gibi. Biri biraz kambur, gittikçe düzeliyolar, tataa ahanda insan. Peki bu en eski, en eğik, en kıllı insan nerden evrim geçirmiş ? Yani pokemonlar gibi önce küçük tosba sonra su fışkırtan tosba oluyo demek ne kadar bilimsel ? Ya da gelelim en başa, geriye doğru süreç işleterek herkesi birbirine morphladınız, geldiniz tek hücreli terliksi hayvana. Onu nerden morphladınız ? :) Bi fıkra wardı, anlatıp bitireyim. Bilimadamın biri hayatı boyunca Allah'a inanmıyor. Lakin çok başarılı bir adam. Öyle başarılıki yaşamının sonuna doğru insan yaratabiliyor. Neyse işte bu bilimadamı ölüyor ve öteki tarafta Allah'ın huzuruna çıkıyor. Bilimadamı diyorki; - Senin benden bi farkın yok, sana ihtiyacımızda yok. Ben de insan yaratabiliyorum. Allah diyor ki, - Nasıl yapıyorsun, göster bakalım. Bilimadamı başlıyor anlatmaya; - İşte bi avuç toprağı alıp şu makinana ... Allah cevap veriyor; - Dur bakalım, kendi toprağın al, kendi toprağından...[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır. Mustafa Kemal
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 said: navyamphs, 22 Eylül 2004 15:16 tarihinde demiş ki: Ehehe, iyiki Darwin amcanın teorisine katılmadık, dark bizi "cevap bile verilemeyecek adam" statüsüne koydu. Belki de sayfalarca yazmadığım içindir :) Lakin titleı "bilimadamı" olan herkese inanmak, saygı göstermek zorunda mıyım ? Neyse polemik yaratmadan sadece şunu sorayım. Sapiens, homo sapiesn, netedral insanı (yada ööle bişi) bunların hepsi sanki morph programıyla oluşmuş gibi. Biri biraz kambur, gittikçe düzeliyolar, tataa ahanda insan. Peki bu en eski, en eğik, en kıllı insan nerden evrim geçirmiş ? Yani pokemonlar gibi önce küçük tosba sonra su fışkırtan tosba oluyo demek ne kadar bilimsel ? Ya da gelelim en başa, geriye doğru süreç işleterek herkesi birbirine morphladınız, geldiniz tek hücreli terliksi hayvana. Onu nerden morphladınız ? :) Bi fıkra wardı, anlatıp bitireyim. Bilimadamın biri hayatı boyunca Allah'a inanmıyor. Lakin çok başarılı bir adam. Öyle başarılıki yaşamının sonuna doğru insan yaratabiliyor. Neyse işte bu bilimadamı ölüyor ve öteki tarafta Allah'ın huzuruna çıkıyor. Bilimadamı diyorki; - Senin benden bi farkın yok, sana ihtiyacımızda yok. Ben de insan yaratabiliyorum. Allah diyor ki, - Nasıl yapıyorsun, göster bakalım. Bilimadamı başlıyor anlatmaya; - İşte bi avuç toprağı alıp şu makinana ... Allah cevap veriyor; - Dur bakalım, kendi toprağın al, kendi toprağından... Eh olayı su fışkırtan pokemon diye sulandırırsan tabiki bilimselliği kaybolur, hernekadar ilk hücrelerin oluşumuna dair(ki onlarda ne bakteri nede terliksi hayvan adlarını unuttum kendilerine özel bir adları vardı) fikirler olsada bunlar kanıtlanmamış ama bu bir soru sadece bilim tarihinde tek bilinmeyen soru bu mu allah aşkına? evren sonsuzmu değil mi onuda bilmiyoruz diye evreni inkarmı etmemiz lazım? Senin söylediğin mantık bu kapıya çıkar. Ha şu klasik fıkraya gelince o bilim adamı bilim işini tanrılıkla ve ilahiyatla karıştırmakla hata etmiş başta her iki taraftada hata yapan insanlar var bu yüzden ikisi yanyana gitmek yerine içiçe karışıp cephe haline geliyor ortak bir noktada yanyana duramıyorlar.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Vampire Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Postu acan arkadas ucmus ne diyim... 2 cift lafta ben ekliyim buraya: Darwin teorisinden uzak olucak bu lafim, daha cok tartismanin seviyesi ve yanlis yönleri üstüne... Evet Darwin'in Teorisi daha kanun olmamistir cünkü daha cevaplayamadigi ve kanitlayamadigi olgular vardir ve ne yazikki kanun olmaktan uzaktir.Bende tanriya inanirim ama bir cizgi koymak gerekir... "DARWIN TEORISI YALANDIR, HERSYI ALLAH YARATMISTIR!!!" hadi hepimiz yayalim kicimizi oturalim demek rezilligin son noktasidir...2 olguyu (din ve bilim) birbirinden bagimsiz bi sekilde inceleyip cevaplar aramaktansa, birinin altinda digerini ezmek yoketmek ve kanitsiz bir sekilde tek bir söze dayali olarak cürütmek olamaz ve olmamalidir. Eger olaya böyle düz bakicaksaniz ve tanriya, varolus düzleminde gözü kapali bir sekilde cevaplar aramadan "Evet herseyi o yaratmistir, eee ne yain biz maymundan mi geldik?" diycekseniz benimde size bi lafim var "Tanri akil dagitirken siz nerdeydiniz, tanri size o akli, herseyi tanri yaratti arastirmaya ne gerek var, diye düsünesiniz diye mi verdi" Ben sahsen Darwin Teorisine körü körüne inanmam - yanlis anlasilmasin inanirim ama yinede aciklayamadigi cok sey vardir...Benim icin belirli bir seviyeye kadar dogrudur ama ne de olsa zaten bilim herseyi belirli bir seviyeye kadar aciklayabildigi icin pek sasilacak bisey degil, herseyin özüne inersek, evrenin olusumundan öncesi hikayesine gelinir ve bilim aciklayamaz...Ama kesinlikle eger bilim bi yere kadar aciklamalari kanitlariyla önünüze sunuyorsa ve siz hala inadina "hayir birader" diyosaniz sorun sizdedir ne diyim... Bir tartisma baslatirken adam gibi smout kanitlar gerekir, eger illaki darwin teorisine karsi bir savunman varsa, sadece tek basina din kavramlarini bu teorinin karsisina koyman sana hicbisey kazandirmaz, burda kimsede senin laflarinla dine imana gelmez...Adam gibi kendi tezini hem dinsel (din yönünden baktigin icin olaya) hemde bilimsel kanitlarla destekleyerek buraya gelseydin eminim ki daha farkli bir tartisma olucakti...Fakat kendini rezil etmekten baska bisey yapmamissin.O kadar dinine düskünsen ac oku bakalim kutsal kitaplari...Zaten o kitaplar düz okundugu icin oluyo ne bok oluyosa, hicbir kutal kitapta (kuran,incil,tevrat) siz sunu yapicaksiniz, biz bunlari yaptik vs vs yazmaz, hep tasfir vardir icinde...Uyku - "Biz sizi hergece öldürüp yeniden canlandiririz" seklinde tasfir edilmistir.Ve günümüzde de bu gibi tasfirleri bi taraflariyla okuyan ve dindarim diye gecinen adamlarin katliamlarini ve insanlarin kellelerini ucurmalarini hergün haberlerde seyrediyoruz... Darwin teorisi biyere kadar dogrudur, bunu ne yarsan yap inkar edemezsin...Mamutlarla fillerin arasindaki %90 benzerligi ve farkli habitatlarin bu canlilar üstündeki etkisini inkar edemezsin vs vs bende buraya binlerce örnek yazarim...Simdi ateist mi oldum ben? Darwin'e inandim diye... Son bi laf ya buraya adam gibi aciklamali ve somut bilgilerle yaz , yada sus ve kendini rezil etme, sinirlari belirli yerlerde koymayi ögren ve dengleri ayarla...Ve birsey daha - Ortaya yem atip kacma, actigin konularda, topic ismiyle ilgili 2 cümle var ne konu ne bisey barindirmiyor, sadece mesaj verme amacli yazilmis...Bi tartismaya en yanlis sekilde giriyorsun...[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil...
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Yahu diyorum kimse görmüyor yıllar önce çıkan bir çıkar kavgası yüzünden şimdi kimse orta noktada birleşemiyor hala körü körüne olayın nerden çıktığını neden çıktığını düşünmeden kavga ediliyor sindirme amaçlı suçlamalar yapılıyor halbuki bu konuda hem din hem inanç yan yana durabilir ve nitekim duruyor yapan insanlar var nedirki bu şimdi kimse size dininizden yada bilminizden vaz geçin demiyor boş boş kavga etmek yerine ikisin yanyana koyup bir arada düşünün diyor bunu görmeniz lazım aklınız uyuşmuş bir şekilde diğerine tamamen gözünüzü kapamak yerine.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 22 Eylül 2004 15:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Vampire Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 said: Ardeth, 22 Eylül 2004 15:43 tarihinde demiş ki: Yahu diyorum kimse görmüyor yıllar önce çıkan bir çıkar kavgası yüzünden şimdi kimse orta noktada birleşemiyor hala körü körüne olayın nerden çıktığını neden çıktığını düşünmeden kavga ediliyor sindirme amaçlı suçlamalar yapılıyor halbuki bu konuda hem din hem inanç yan yana durabilir ve nitekim duruyor yapan insanlar var nedirki bu şimdi kimse size dininizden yada bilminizden vaz geçin demiyor boş boş kavga etmek yerine ikisin yanyana koyup bir arada düşünün diyor bunu görmeniz lazım aklınız uyuşmuş bir şekilde diğerine tamamen gözünüzü kapamak yerine. aslinda bende bunu anlatmaya calistim yazida ama farkli yönden :) - bende akil erdiremiyorum neden yapmadiklarina[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil...
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Beyler, beni yanlış anladınız sanırım. Ben asla ve asla bilimi reddeden, herşeyin Allah'tan beklenmesi gerektiğine inanan biri değilim. Bazı "aciz" insanların yaptığı gibi herşeyi dine bağlayıp, "E zaten bu Kuran da yazıyor, avrupalılar ordan bakıp bakıp buluyorlar" diyip bundan gurur duyacak kadar salak değilim. Hatta her zaman savunduğum şudur ki, "E be ahmak herif, madem herşey senin kutsal kitabında var, ne diye bunları almanlar, fransızlar, amerikalılar buluyor? Kuran'ın ilk emri oku olmasına rağmen, Hz. Muhammed'in "İlim Çin'de dahi olsa gidip öğrenin" emrini bilmene rağmen neden kıçının üstüne oturup, birde bilimadamlarının emekleriyle dalga geçiyorsun ?" Benim demek istediğim sadece doğruluğu ispatlanmamış hatta bildiğim kadarıyla nerdeyse tamamen çürütülmüş bir teorinin benim nezdimde bir değer taşımadığıdır. Yalnış anlaşılmak çok kötü birşey.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır. Mustafa Kemal
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 eğer tamamen çürütülmüş olsa sence bugün hala tartışılırmıydı yada önemli bir teori olmasa? Teorisini bırakalım adamın başlattığı önemli bir akım insanlar canlıların kökenini araştırmaya başladı bu konuda araştırma yapanlardan ilk kişi olduğu için yanlışları vardı elbette ama bu bulduğu şeylerin temelinin yanlış olduğu anlamına gelmez ayrıca o fıkranın amacının pek farkında değilsin galiba ama onun içinde yatan bilim tanrıya karşıdır propogandası bence o fıkrayı kullanmak nekadar sağlıklı düşünmek lazım.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
huun Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 beyler , bilimsel anlayis tabii ki canlilari incelerken , dunyada yasam nasil nasil baslamistir sorusuna cevap ararken tabii ki allah yapmistir yaratmistir diye cevap veremez . evrim tezi bu konuda bilimsel calismalara soluk alabilecegi bir mola veriyor baska bir sey degil . belgesel izliyorsun televizyonda bu hayvan gecmiste yasam sartlari suydu buydu o yuzden evrim gecirdi diyor . hmm diyorsun cita avini yakalayabilmek icin evrim gecirmis cok hizli kosmaya baslamis peki bu evrim 3-5 ayda mi olmus cita acliktan olmemis ya da cita niye evrim gecirip hizlanmista avladigi hayvan evrim gecirip daha hizli kosmaya baslamamis ? basa donersek bilim tabii ki cevap veremedigi noktalarda "mantik" cercevesinde kendince cevaplar verecek . butun bilimlerde mutlak bir kesinlik isterseniz kimya disinda bir bilim kalmaz dunyada . belki bir gun muallakta kalan sorulara cevap bulursak evrim konusunu rafa kaldirip daha kabul edilebilir cevaplar bulabiliriz . bir de darvin cok kisinin zannettigi gibi din ya da allah dusmani olmadigi gibi aksine koyu bir katolikti .
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 //alıntı ... Gregor Mendel announced the laws of genetic inheritance that he discovered as a result of long experiment and observation in a scientific paper published in 1865. But this paper only attracted the attention of the scientific world towards the end of the century. By the beginning of the twentieth century, the truth of these laws had been accepted by the whole scientific community. This was a serious dead-end for Darwin's theory, which tried to base the concept of "useful traits" on Lamarck. Here we must correct a general misapprehension: Mendel opposed not only Lamarck's model of evolution, but also Darwin's. As the article "Mendel's Opposition to Evolution and to Darwin," published in the Journal of Heredity, makes clear, "he [Mendel] was familiar with The Origin of Species ...and he was opposed to Darwin's theory; Darwin was arguing for descent with modification through natural selection, Mendel was in favor of the orthodox doctrine of special creation." The laws discovered by Mendel put Darwinism in a very difficult position. For these reasons, scientists who supported Darwinism tried to develop a different model of evolution in the first quarter of the twentieth century. Thus was born "neo-Darwinism." Yukarıdaki alıntı Hardvar üniversitesinden biyoloji ve jeoloji profesörü olan Jay Gould'a ait. Yukarıda da belirtildiği gibi Mendel'in 1865 te bilim adamlarınca kabul edilen çalışmaları Lamark ve Darvin'in teorilerini çürütüyor. Benim bu konu hakkında çok ayrıntılı bir bilgim yok. Hatta bırakın ayrıntıyı konuyu sadece okuduğum 2-3 kitap çerçevesinde inceleyebiliyorum. Lakin okuduğum kitaplardan edinidiğin intiba şu ki, (sizlerde incelerseniz göreceksiniz) çoğu yerde Darwin teorileri "Darvinism" adlı bir akımla beraber anılıyor. Yani adam bilimadamı kimliğinin yanında bir akımında öncüsü. Bilim tez-antitez üstüne kuruludur. Birisi "bu böyledir" der, tezini koyar, diğeri "hayır böyle değil, şöyledir" der, karşı tezini koyar. Ama sonuçta "ispat" edilen sonuç kabul edilir. Darwin'in çalışmaları "teoridir", kanunlaşmamıştır. Gelelim tartışılmasına. Tabiki tartışılacak. Darvin'in bilime katkısı yoktur diyen de yok. Lakin benim anlamadığım Einstein'ın izafiyet teorisinin bile doğruluğu tartışılırken, neden birileri Darvin teorisine karşı çıkınca "dinci" damgasını yiyor ?[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır. Mustafa Kemal
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Peki arkadaşım Stephen Jay Gould'un bütün yazdıklarını okudunmu yoksa sadece anti-darwinist bir siteden alıntımı yaptın bilmiyorum ama bence şu yazıyıda bir sonuna kadar oku istersen. Stephen Jay Gould Burda yapılan tartışmalar dini açıdan darwini suçlayan insanların söylediklerinden çok farklı. darwin teorisi hakkında tartışılan doğanın en iyi olanları seçen bir sistem olduğumu yoksa zaten en iyi olanların değişen doğada kaldığımı bunun evrimle hiç bir ilgisi yok. Bu tartışma dünya üzerindeki canlıların tek hücreli canlılardan türediğini çürüten bir konu değil bu fikir hala geçerliliğini korumakta. Ben bunu senin bu sayfadaki ilk mesajına ithafen söylüyorum. Ayrıca bunca sayfa tartışmada anlatılmak istenen şeyi bence hala görememişsin ve konuyu dinciliğe veya dincilik suçlaması yapmaya çekerek hatayı yapan sen olabilir misin? Burda asıl amaç bilim ve inancın yan yana durabileceği dincileri dinci diye suçlayan bilim adamlarının, bilimcileride tanrısız dinsiz diye suçlayan din adamlarının gözleri kör bir kavga içinde olduğunu göstermekten başka birşey değil. Burda bilim tartışılıyorsa içindede bilim olmalıdır ama insanlar hala aptal bir kavgaya alet olduğunu anlamadığı için tek yaptıkları tek bir tarafı tutup diğer bir tarafa gözlerini yummak. Ama bunun ortası olduğunu görmeniz lazım gelipte işin için tanrıyı inancı sokarak cephe açarsanız sizde o kavgaya alet olursunuz sadece.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Hatta okumak istemezsen Jay Goulddan bir alıntı yapayım ''I am a strong advocate of the general argument that "truth" as preached by scientists often turns out to be no more than prejudice inspired by prevailing social and political beliefs.''[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 güzel söylemişsin ardeth.[signature][hline]sistre+cila=900 milyon... ona göre
Öne çıkan mesajlar