ShadowFax Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Merhaba, Eski PSU'um ekrana görüntü verememesinden dolayı yeni bir psu aldım. Taktım, her şey güzel. bi reboot edeyim dedim. Reboot ettikten sonra, her reboot ettiğimde BIOS ekranında olsun, OS yüklenirken olsun, yüklü OS'ları listelerken olsun monitorum sinyal kaybediyor. Monitorun ışığı yanıp sönmeye başlıyor. Hani sleepe geçmiş gibi. Fakat uyanmıyor. 20 dk'dır açmaya çalışıyorum PC'yi. Şimdi açıldı hiçbi şey yokmuş gibi. Daha önce başına gelen var mı? Bu yeni PSU'da bozulcak sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 işin ilginç tarafı bu problem sanki dün bilgiasyardaki server 2k8'i seçtikten sonra oldu. 2k8'in welcome ekranında görüntüyü kaybettim. Restart ettim. bu sefer bios ekranında kaybettim. Sonra Ubuntuyu açmak istedim. Yine aynı şey oldu. Sonra windows 7'i de açılmadı. Bir kaç restarttan sonra düzeldi. Sonra ben diğer tüm OS'ları sildim. Şimdi bir problem yok gibi ama bu problemin ne olduğunu cidden çok merak ediyorum. Var mı daha önce böyle bir problem yaşayan ya da yaşayanı duyan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 ben bunu yaşadım hala da çözemedim sanırım donanım sorunu. monitörün ekran kartına takıldığı bölümü elimde oynayıp, kabloyu sağa sola çevirip bir şekilde açabiliyordum ama zor oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 benim durumum sanki monitor ile alakası yok gibi. Ekran gitmeden önce ekranin bazı kısımları 1 saniyenin altında bir süre yer yer yeşil oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 Bence de ekran kartının oturduğu yuvada temassızlık olmuş olabilir, kartı çıkar ve kartın yuvaya oturan kısmını silgi ile sil temizle tekrar güzelce oturt, monitör kablosunu da dikkatli oturt, hala devam ediyorsa donanımsal bir sorun olabilir, kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 selam onboard ekran kartın var mı? var ise normal ekran kartını çıkarıp onboard kartınla açmayı dener misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Ob vga yok. Fakat dün gece bf3e giriyim dedim makina kendi kendine kapandı. 4-5 kere açmaya çalıştım, starting windowsta falan hep görüntü gitti yine. Power kablosunu çıkartıp power tuşuna 1 dakika basili tutum. Düzeldi gibi. Ama her 2-3 saat kullanımda bunu mu yapacağım ? Var mi daha önce basina gelen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Ekran kartının fanını çıkart. Güzelce bir temizle. Sonrasında chip ve bakırın üzerindeki ısı iletkenlerini sil ve yeni termal macunlarla ekran kartı fanını yerleştir. Yerleştirirken arkasındaki vidaları fan kart ile açı yapmayacak şekilde çapraz olarak tak. Sıkıntı büyük ihtimalle geçecektir. Aynı işlemi anakartın kuzey köprüsü için de yapman iyi olabilir. Sorun devam ediyorsa başka bir ekran kartı ile denemelere başla çünkü çok geç kalmış olabilirsin. Bir de sormayı unuttum. Anakartın gigabyte mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 evet. Gigabyte p55aud3r Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 elektrik alamıyor. kalo uyuşmazlığı vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 bu arada pirizimde topraklama hattı da yok. Kablo uyuşmazlığı derken nasıl bir uyuşmazlık? hep bu kablolarla kullandım yıllardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 ShadowFax said: evet. Gigabyte p55aud3r Gigabyte'ın sandy bridge chipsetli anakartlarında bazılarında ram saatinden kaynaklanan bir problem yaşanabiliyor. Şirkette iki gigabyte i7 anakart kızağa çektim buna sebep. Bios üzerinden ram frekans ayarlarını 1600 ise 1333'e, 1333 ise 1066'ya düşür ve o şekilde dene. Eğer sorun çıkartmıyorsa ve stabil kullanabiliyorsan sorun kuzey köprüsünden de kaynaklanıyor olabilir. Bu sorun her seride çıkmıyor. Aynı anakartı kullanan başka bir makinede ise hiç sorun çıkmaması da şaşırtıcı. Kasalar bire bir aynı olmasına rağmen bir anakart aynı senin gibi sorun çıkardı. Bunu da nasıl buldum. Boot test cihazı var. Geçemediği adımları ya da sıkıntılı geçilen adımları numaralandırıyor. Orada yazmışlar ram clock error diye. Oradan bulabildim ancak. 1600 Mhz ram var üzerinde 1333 ile çalışsa da arada yine aynı sıkıntıyı verince anakart değiştirdim. Şimdi aynı donanım asus anakart üzerinde sıkıntısız 3 hatfadır bir kere teklemeden çalışmaya devam etti ve ediyor hala. Bu da bir olasılık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 ben bunun benzeri bi problemi eski bilgisayarımda yaşamıştım.6 ay boyunca hiç problemsiz kullandığım bilgisayar bi gün aynı yukarıda anlattığın gibi monitöre görüntü vermemeye başladı.monitörü 3 kere servise gönderdim ve her seferinde de gene yapamamışlar diye monitörün servisine sövdüm durdum.lakin sonra bi gün başka bi monitörle sistemi deneyebilme olanağım oldu.problem ortadan gitmişti. problemin kaynağı ekran kartıydı.elimdeki kartla monitör 6 ay sonra birlikte çalışmamaya karar vermişlerdi. :D yeni bi ekran kartı alıp problemi çözmüştüm. muhtmelen senin problemde ekran kartından.başka bi ekran kartıyla deneme yapmalısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 gpunun istediği amper değeri falan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Şu problem bildiklerimi unutturdu valla ya :/ 8 gb ram var. 2x4 HyperX DDR3 1333 CL7. 3 tanesi çıkarttım şimdi çalışıyor. Ek bilgi, Mesela power'ı verince 5 sn sonra post screen geliyor. Ekrana görüntü geliyor. bi çalışıyor bi çalışmıyor. Problemin kaynağı olarak aşağıdakiler var kafamda. - prizden gelen elektrikte topraklama yok. Bu yapıyor. - AMD Catalyst 12.3 yapıyor. Sanki steam update ettikten sonra oldu gibi geliyor. - Bi önceki High Power 650W PSU da bozuk, bu Xigmatek 650W da bozuk. (gittim yeni bi tane aldım :/ ) - Bilgisayarımın kasasının metalinin bi yeri bi yere değiyor kısa devre yapıyor. Buna yetemiyorum. - MB'nin ram slotlarında bi mallık var. - Güç kablom bozuk. - Ram'leri farklı zamanlarda aldım. Üzerindeki değerler aynı ama Tasarım farkı var. bu da olabilir. - Bilgisayar kasası onu koyduğum yeri begenmiyor da calısmıyor. Donanım gurularıdan bi yardım :/ Bu arada tam spec: P55A-UD3R MB 2GB x 4 Kingston DDR3 1333MHZ CL7 HIS Radeon 5770 x1 2x Barracuda HDD. biri Black diğeri Green Cavair mı neydi. 1x Sata Pioneer DVD i5 750 CPU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 ben kendi sorunumda ekran kartından şüpheleniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 ShadowFax said: sorun sorun sorun... Anakartını garantiye gönder ya da Asus bir anakart al. Şu anda sıkıntı çıkartıyor görünen 3 adet ram sıkıntısız çalışacaklar. Gigabyte anakart problemi. Sorunu başka bir yerde arama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 göndereyim göndermesine de problem olarak ne bildireceğim? Problemi ben de tanımlıyamıyorum ki. şu an uzay montaj yapıp çalıştırdım. 2 saattir düzgün çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Diyeceğin şey ne yaşadıysan o işte. Anakart ram soketleri dual channel olan ramler düzgün şekilde çalışırken birinci soket harici diğer soketlerlerdeki ramleri görmeme başladı ve diğer soketlere herhangi bir ram taktığımda anakart boot up yapmamakta. Ramleri başka bir makinede denedim, ramlerde bir sıkıntı yok de. Sana ve forumdakilere tavsiyem bir müddet gigabyte'tan uzak durmaları. Bildiğin kumar oynuyorsun. Güzel Asus bir anakart al ve keyfine bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar