Natanyal Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 ya ben bu dönem sonu kendi bölümümden çok yüksek ihtimalle mezun olacağım. Lakin hem yeşil pasaport hakkım için hemde babamdan gelen özel sağlık sigortam için öğrencilik halimin devam etmesi gerekiyor. Açık öğretime gireyim diyordum sene başında ama kaydolmayı unuttum. Ben ders bırakıp okulu uzatmayı düşünürken mezunlarında sınavsız giriş hakkı olduğu söylendi. Bakındım böyle bir olay varmış harbi; https://www.anadolu.edu.tr/ogrenci_isleri/sinavsiz_ikinci_universite.aspx said: ... okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla açıköğretim sistemiyle öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler. Yalnız şurası kafama takıldı. said: Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretimden örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz. Ya benim sınıf arkadaşım 2 sene önce sosyoloji bölümüne girmişti açık öğretimin ve bizim gördüğümüz ilk iki sene bizde verdiği derslerden yaklaşık 11 tanesini sildirmişti. Bu olay yeni mi geldi? benim açık öğretim istememin bir sebebi de böyle bir bölüm alıp, derslerin yarısını sildirip kolayca ikinci diplomayı almaktı aslında :) şimdi sormak istediğim ve kararsız kaldığım nokta şu ki; - seneye eylül-ekim'de direk gidip mezun olduğumu gösteren diploma ile açık öğretime kayıt olmaya geldim mi diyeceğim? bu kadar basit mi yani ? bu kadar basitse de yine de aklıma takılan birşey var, okulu uzatmak, açık öğretim okumaktan daha mı mantıklı ? :) şimdi okulu tek dersten uzatsam otomatik olarak 1 sene uzuyor bizde, 2 dönem yani. Lakin kafa rahat, tek ders verip geçeceğim, 1 sene de öğrencilik hakkımı kullanacağım. Harcımız yok denecek kadar az vs. Bitirmeyi bırakırsam gerçi 1 dönem uzuyor da onu vermeyi düşünüyorum. diğer yandan açık öğretim okuyup, ciddiye alıp dandikte olsa 2. bir diploma alma şansım olacak. kararsız kaldım ya, ne yapsam acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 uzatmak bir seçenekse, lisans diplomasına ihtiyacın olacak bir olay yok mu, işe girmek mesela ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 he onu yazmayı unuttum. Olası iş durumunda diploma gerekebilir ki şuan gözükmüyor öyle bir seçenek benim için, aniden çıkan bir fırsat vs. olursa ama ve elimde diploma olmazsa üzülürüm. O yüzden şuan ki okulumu uzatmak ne bilim, saçmadan ziyade riskli geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 yüksek lisans yapsana hem eğitimin devam etmiş olur hem de niteliklerin artar. İş bakımından daha iyi konuma gelebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 yeşil pasaportun devam etmesi için öğrencilik şart değil bu arada, 25 yaşına kadar hakkın var ancak bir işe başladığın an yeşil pasaport hakkını kaybediyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 yesil pasaportu gercekten kullanma ihtiyacin yoksa dert etmenin anlami yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 erucalavera said: yeşil pasaportun devam etmesi için öğrencilik şart değil bu arada, 25 yaşına kadar hakkın var ancak bir işe başladığın an yeşil pasaport hakkını kaybediyorsun. öğrenciliğim bittiği anda iade etmem gerekiyor, geçen sefer uzattığımda özellikle sordum ve üstüne basa basa diplomanı aldığın gibi getir teslim et dedi emniyetteki görevliler :( sigortamı başlatırsam bitiyor birde evet, ama pasaporttan ziyade sağlık sigortası çok daha önemli, 25'e kadar gitse süper olur pasaporta da ihtiyacım pek olmadı şimdiye kadar, zaten bomboş asdfsdfs ama ilerleyen dönemlerde birkaç kez olacak gibi gözüküyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 Saymiyolar dersleri aöfte kati suretle. Yoksa ben 2 yillik bir programa kayit oldum ki ilk yil derslerinin tumunu aldim verdim normal olarak ama iste.,. haftasonu bi de onla ugrascaz tam vizeler oncesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar