Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpeğim korkudan ölücek

stormeagle

Öne çıkan mesajlar

düzenli vet e götürüyormusun arada ?
sanırım cilt sorunu var , goldenlar mamaya karşı hassas oluyor çok fazla alerjik reaksiyon gösterebiliyorlar, bi de çok fazla yıkama ( 2-3 ayda 1 yıkasan yeter) , + şampuan kullanıcaksan dermatolojik şampuanlar var köpekler için onlardan kullan, normal şampuan hiç kullanma

köpek dişi sanırım, suratından belli
dişi köpeklerin kasları erkeklerinkine göre daha uzun zamanda gelişiyor, yani çişini tutamaz dişiler
bu 1,5 yaşında tamamlanır aslında ama bazen 2,5 yaşına kadar sürdüğü de olur
yani en ufak korkuda, heyecanda vs salıverir istemsiz

korku kısmına gelirsek, neyden korktuğunu bulup yavaş yavaş alıştırcaksın , video da anlatıyor zaten
güven vermeye çalış cesaretlendir onu
misal perde den korkuyorsa ( ki sanmıyorum altına girmiş güzelce ) perde yakınlarında oyna onunla vakit geçir, perdeden zarar gelmeyeceğini göster ona

ama önce tam olarak ne korkutuyor onu bulmalısın
Sosyal ağlarda paylaş

Karea said:

düzenli vet e götürüyormusun arada ?
sanırım cilt sorunu var , goldenlar mamaya karşı hassas oluyor çok fazla alerjik reaksiyon gösterebiliyorlar, bi de çok fazla yıkama ( 2-3 ayda 1 yıkasan yeter) , + şampuan kullanıcaksan dermatolojik şampuanlar var köpekler için onlardan kullan, normal şampuan hiç kullanma

köpek dişi sanırım, suratından belli
dişi köpeklerin kasları erkeklerinkine göre daha uzun zamanda gelişiyor, yani çişini tutamaz dişiler
bu 1,5 yaşında tamamlanır aslında ama bazen 2,5 yaşına kadar sürdüğü de olur
yani en ufak korkuda, heyecanda vs salıverir istemsiz

korku kısmına gelirsek, neyden korktuğunu bulup yavaş yavaş alıştırcaksın , video da anlatıyor zaten
güven vermeye çalış cesaretlendir onu
misal perde den korkuyorsa ( ki sanmıyorum altına girmiş güzelce ) perde yakınlarında oyna onunla vakit geçir, perdeden zarar gelmeyeceğini göster ona

ama önce tam olarak ne korkutuyor onu bulmalısın

İlk resimdeki görüntüsü alındıktan 2-3 ay sonra çekilmişti. Tam hatırlayamıyorum.
Köpeğim dişi evet.
Mama olarak BonaCibo kullanıyorum. (kuzu etli)
Çok sık veterinere götüremiyorum. Anca 3 ayda bir traşdan traşa.
Köpeği 3 haftada bir yıkıyorum (arap sabunu kullanıyorum)
Birde tam hatırlamıyorum ama sanırım 8-9 aylıkken yumurtalıklarında kist çıkmıştı. Veteriner kısırlaştırıp kisti almıştı. Genel olarak bu zamandan sonra sıklaştı çiş kaçırması. (Birde ilerde kalça çıkıklığı olabilir demişti)

Korku konusuna gelince ani hareketlerin tamamından korkuyor. Yani zil çalması, işte ani rüzgar esmesi berdenin uçuşması, mesala maçta gol olunca gol diye bağrın altına kaçırır. Bu şekilde.

Birde köpeğim olur olmadık her yere kaçırıyor haliyle ve idrari çok kötü kokuyor, haftalarca hatta aylarca halıdan, koltukdan cıkmıyor. Diğer köpeğimde böyle bir sorun yok. Çişi hiç kokmuyor, sadece 1 kere kaçırmıştı oda.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bence piskolojikten öte fiziksel bir hastalığı var gibi geldi
böbrek falan olabilir, ki böbrek yetmezliği falan baya sık görülen bir hastalık köpeklerde

acısı ağrısı falan varsa bu korkmasını tetikliyor olabilir, ve çişini de tabii

ayrıca tüylerini traş ettirince de komplekse giriyor hayvanlar, eh 3 ayda bir kestiriyosan utanıyor korkuyor falan da olabilir

2-3 haftada bir de yıkama abi, köpek bu
+ evde besliyosun
ter bezi yoktur köpeklerin, hergün fırçala,tara yeter ona, duş almış gibi olur onun için

ben son 3 yıldır yıkamadım lol köpeğimi

edit: bi de başka bir vet e götürmeyi deneyebilirsin, bi göster en azından, durumu anlat
barınaktan almıştım falan de
zaten para falan almazlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...