Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Şirketin iOS developerları bikaç ay önce ayrılmıştı, son bıraktıkları proje de sonlanınca ben bunların Mac'ini alıp kurcalamaya başladım biraz. Önceden OpenGL tecrübem olduğu için direk ordan başladım. Olayı matrix transform etmekle uğraşmak yerine shader programlamaya dökmüşler falan hadi orayı geçtim de, dedim ki bi pinch zoom yapiyim modelime. Öğrendim ki gesture recognizer ekleyip onun eventlerini kullanmak lazımmış. En kolay yol, .xib'i açıp, object library'den gesture recognizer'ı tutup üzerine sürüklemekmiş. Ama object library'de hiçbi gesture recognizer yok. Sadece UI objeleri var tuşlar vs. Önceden hiç görmediğim için o objelerin arasında da eksikler var mı bilmiyorum. Kurulu olan Xcode sürümü yanlış hatırlamıyosam 4.2.0'dı. iOS 5 pakedi kurulu değil ama gördüğüm kadarıyla bu objeler iOS 4.3'te de varmış. Google'ın altını üstüne getirdim bi sonuç bulamadım. wat do? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Tamam şimdi senin sıkıntın en son çıkan 4.3 XCode'u yok elinde, ondan bulamıyorsun. 4.3 de UI objelerinin arasında var. Ya o versiyonu yüklemen lazım ki zaten Lion OSX'in varsa bedava yada eski sistemde ekran view controller üzerindeki önceden tanımlanmış hand gesturelar var, ordakileri senin kendi yazdığın metodlara eşleştirebiliyorsun. Bunu bayağa bir süredir yapmadığım için biraz unutmuşum ama internette mutlaka vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Tamam saol patrona bi söyliyim güncelliyorum bunu diye, sonra hallediyim. Arada iOS 5 SDKyı da çıkarırım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Oha 4.2 bile değilmiş 4.0.2'ymiş versiyonu. Kuruyorum valla sdfsß Edit: Allah belanı versin Apple ya. Lion kurulu değil sanırım makinede, 10.6.8 kuruluymuş, en son Xcode sürümü de 10.7.3 istiyomuş en az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 hea 4.3 için lion'a ihtiyacın var, ee adam para kazanmaya çalışıyor doğal olarak :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Başka bi makine buldum Lion kurulu olan, ona kurdum Xcode'un son versiyonunu, "hacı bana mobile framework lazım" dedi, kur dedim, şifre istedi. Şifreyi bilmiyorum :( Ben de vazgeçtim işte, el alışkanlığı olsun diye elle yapıyorum her şeyi. Outlet olayını söktüm falan, yuvarlana yuvarlana gidiyoruz sdfsfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 sudo sifresini sormustur, onu edinip kurmanda yarar var. Guncel sdk lari indirecek cunku, onlar sana lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar