Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okuldan ayrılmak herşeyin sonumu?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bizim kimya hocası anlatıyodu.
gecen gün bi firmadan adamla konusuyomus işte işe alma olaylarını sormuş. adam demiş isimleri alıyoruz özel üni. olanların direk üstünü çiziyoruz. Sabancı veya Koç burslu degilse onlarıda çiziyoruz.. demiş. bende hocam burslu burssuz aynı şeyi okuyolar sonucta dedim azıma .... adam. okumak farz yani.[signature][hline]Cermy, 19 Ekim 2004 20:50 tarihinde demiş ki:
herşeyim var ama hiçbirşeyim yok..

sözlükte çiptek e entry girmek için tık!

özel ders olayı. bi sürü kisi var istediginizi seciyosunuz ayagınıza kadar geliyo. daha ne?:)
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 20 Ekim 2004 16:53 tarihinde demiş ki:
Ya bayadır düşünüyorum
bıraksammı diye
ölürsün zıbarırsın kafanı sağa sola vurursun diyorlarda
ya bukadar kötümü

yalan hiçbir zaman inanma böyle bişeye açık lise diye bişey var... yine diploma alırsın

hem okusan nolcakki sanki universite okuyan bi bok oluyor[signature][hline](_::_____::_) <-> MetallordS Membır
Mesaj tarihi:
Okul okumak.. Çok önyargılıyız okul konusunda. Okul olmassa hiç bir şey olamassın düşünceleri..

En yakından kendimden örnek vereyim..

Annem emekli ilkokul öğretmeni, babamsa makine mühendisi. Yani eğitimci ve eğitimli bir aileden geldim. Bize(ben ve abime) küçüklükten beri okul okumassak hayatımız kayar düşüncesi empoze edildi, hem aileden hemde toplumdan...

Abim Boğaziçi den terk.. Okumak, okuyabilenin tercihi dedi. Yani herkes okuyamaz. Terketti kendine iş kurdu, şu anki konumuda oldukça iyi..

Bense bu düşünceye biraz daha kaptırmıştım kendimi. Hayatım boyunca o liselerde universitelerde piç diye tafi edilen herif oldum. Liseyi sonunculukla bitirdim. Defalarca okuldan atılma raddesine geldim.. Sonunda liseden mezun oldum.. Ben abim kadar girişken bir insan değilim business anlamında. Bu yüzden okuma konusu bende daha bi güçlüydü. Okuyamassam çok zor olacağını düşündüm.. Bu arada freelance bir çok iş yapıyordum fakat profosyonel anlamda değildi bir çoğu..

İlk sene tercihimi yaptım. Tek tercihti. Kazanamassam seneye bir daha girerim diye düşündüm.. Kazanamadım. Hemen ardından bir aile baskısı söz konusu oldu. Bu sene ipler elimizde okuyacaksın falan.. Baskıyı görür görmez, hemen ek kontenjandan tercihlerimi yaptım ve sakarya fizik bölümünü kazandım. Eski sisteme göre 18 puanımda yanmıştı ek kontenjan olduğundan. Şimdiki sisteme göre 30-35 puan civarı birşey olması lazım..

Sakaryaya gittim. Sakaryada oldukça zor dönemler geçirdim. Ailem pek para yollamıyordu ve kendim freelance işlerle para kazanabiliyordum.. Okula gittiğim toplam saat sayısı 30 saati geçmez. Sıkılmıştım ayrıldım. Hem istediğim bölüm değildi. Gelecekte fizikçimi olacaktım. Sıkardı beni..

Hemen ertesi newport uni. diye bir universiteye, burslu bilgisayar muh.'e girdim. Okul değişik bir okul. Merkez amerikada, bir çok ülkede kampüsü var. Tabii verdiği diploma türkiyede geçmiyordu. Amerikada geçiyordu. Yani tuvalet kağıdından farksızdı. Sadece etiket olsun diye senelrimi harcıyamam dedim..

Sonra istanbulda hem çalışmaya başladım hemde bir daha uni sınavına girecem dedim.. İstanbulda olursa devamsızlık sorunu olmaz. Hem çalışırım. Diplammıda alırım dedim.. Tabii okulu sonunculukla bitirdiğim ve lisenin üstünden senelr geçtiği için ucu ucuna istanbul üniversitesi su ürünleri mühendisliğini kazandım.. 2 hafta okula gittim. Sıkıldım, ayrıldım.

O andan sonra okuyamıyacağımı anladım. Zaten bana yetecek kadar referansta yapmıştım bu süreçte.. Çalışmaya devam ettim. Sonrasında da aslında hiçde o kadar büyütülmeyecek bir şey olduğunu gördüm..
Şu an ofisteyim, halen çalışyorum. Gerçekten zevk aldığım işi yapıyorum ve para kazanıyorum, kendi evimde oturuyorum, zaten uni kazandığımdada hayallerim bunlar olmayacakmıydı diyorum kendi kendime. Onun için gerisi tamamen fasa fiso..
Ama bu okumanın fasa fisoluğu değil.. Yani okul gerçekten çok çok önemli. Ama bana göre bilgi olarak değil.. Tamamen sosyal yaşamı değiştirmesi açısından çok önemli.. Okuyun, okutturun :).. Ama okuyamıyosanız sakın zorlamayın ve hemen bir uğraş bulun ve kendinizi geliştirin. Zaman kaybetmeyin..

Bir sürü arkadaşım var 7-8 sene okumuş okuldan atılmış. Sonuç ne? Sıfır!! Sadece eğlendiler ve şu an çok pişmanlar.. Zaten onlar olmsasa bende aynı şeyi yapıyo olurdum herhalde.. Bana örnek oldular.. Nasihat verdiler.

Zevk alcağınız işi yapın. Zevk aldığınız konuyla uğraştığınız sürece diploma size pek engel çıkarmaz.. Sadece askerlik için çıkarabilir.. Onun içinde en azından açıköğretime girin benim gibi..

Başlarda çok zorluk çekeceksizniz. Ama sonrası sizi umutlandıracaktır.. Zaten belli bir aşamaya geldikten sonra iş ilanı bile açıp kovalamssınız. Ve uni diploması pek bir engel teşkil etmez.. İş sizin ayağınıza gelir.. Sadece severek, zaman mekan gözetmeden çalışın.. Diyeceğim budur...

(Not: Tüm dediklerim okuyamayanlar içindir. Okuyabilen var okuyamayan var. Eğer okuyabiliyosanız ilk tercihiniz okumak olsun. )[signature][hline]Yaşanmış hikayedir..
- Anne PmaAbsoluteUri değeri konfigurasyon dosyasının içinde verilmelidir..
- Neee??
- Zıııııttt Erenköy..
Mesaj tarihi:
yapmak istediğin işe bağlı derim mesela tıp veya genetik gibi bir alanda (örnek sadece) üniversiteye gitmeden sıfırı bile yakalayamazsın ancak ya hastanede yada argede laborant olursun (onun için bile laborantlık eğitimi alman lazım). Ama mesela bilgisayar, tasarım gibi şeylerde eğitim kadar kendi geliştirme ve çevrede önemlidir. O yüzden ne istediğinize iyi karar verin. össye takmayıpta sonra ben tıp istiyodum derseniz bir daha dönüşü olmaz.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
Ha evet, orası doğru.. Ama zaten tıp alanını istiyosan uni istiyosundur.
Yani ben doktor olacam diyosan, bu sadece okumakla olur.. Zaten sen okumayı aklına sokmuşsundur. Aynı örenği bilgisayar içinde verebilirim
Ben Bilgisayar Mühendisi olacağım diyosan, zaten okumayı aklına koymuşsundur.[signature][hline]Yaşanmış hikayedir..
- Neee??
- Zıııııttt Erenköy..
Mesaj tarihi:
Gelecekde arkanızda aile desteği olmayacağını ve sizin muhtemelen bakmanız gereken bir karınız ve belki 2 çocuğunuz olacak...

Aylık gelirinizin giderlerini karşılaması için çalışacağınızın ne olacağını seçin ve muhakkak bir üniversite ve en az 2 yabancı dil edinin..

şahsen ben kimsenin emri altına giremem...
Club Med Fransız tatil köyünde animator(g.o.) luk yaparkende üsttekilere fazla artistlendiğim ve mi minor ile beraber olduğum için kovuldum...
Ben ne müdür tanırım ne yetkili kafama eseni yaparım kardeşim..
bunun için muhakkak üzerimde bir kişinin olmayacağı bişiler okumam yada kendi işimi kurmam gerekli...

planlarınızı geleceğe yönelik yapın ve şunu unutmayım

Cefa Çekilmeden Sefa Sürülmez

dersler konusuna gelince..
ufacık bir hikaye yemeğimi bıraktım yazıyorum okuyunuz..
bir gün 2 kafadar taşların üzerinde oturuyorlarmışş
aniden bir cin çıkmış gelmiş..
ey tembeller ne kadar taş toplayabilirseniz toplayın güneş doğmadan at-eşşek-araba kullanmadan ellerinizle ve çantalarınızla ileriki köye getirin demiş..
Tembeller 2 çanta dolusu taş toplamışlar. yorulmamak için falza miktarda ve ağır taşlardan toplamamışlar.
diğer köye geldiklerinde cit taşları altın yapmış ve gitmiş...
Tembeller daha fazla taş toplamadıkları için çok üzülmüşler...

Saygılarımla...
Şeref David Yüksel[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|Pati Sözlük|
|Lominadze|News|Blog|
|Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
Mesaj tarihi:
said:
Erutan, 20 Ekim 2004 21:27 tarihinde demiş ki:
senin düşüncen öle köskös oturursan bi bok olamazsın tabi ;)

kös kös oturmakta üni okumamak oluyor.
ben herkes okusun dedim, ama niye dedim? okulu lise bitene kadar (hatta unide bazı bolumlerde) öğrenmek için okumuyorsun. okul ogretmiyor. öss diye bi pislik var ona kasıyosun işte. kasmayan da olur tabii, mesela gidersin yeteneğin varsa çizer olursun, konservatuar okursun cart curt. ama okumaya çalışın elinizden geldiğince. böööyle erutan gibi altınızda skate sokaklarda surtmeyin :P[signature][hline]if you believe in something, that something begins gain money...
Mesaj tarihi:
bazı insanlar okumadan başarı örnekleri vermişler.

ben de örnek vereyim.
abim ortaokul-lisede okuldan çok bıkardı, dersleri de kötü olmasa da pek iyi değildi. onun okulda lise 4 seneydi. son 2 sene "lan salak salak tipler yüksek not alıyolar, benim eksiğim ne" diye azıcık dişini sıktı, tüm notlarını yükseltti. lisedeki başarısı sayesinde yurt dışında prestijli bi üniversteye (purdue) girdi ve lisedeki notları sayesinde ders atlayıp üniversiteyi 3 yılda bitirdi. bilg. mühendisliği okumuştu. mesun olduktan bir kaç ay sonra linux bilgisi sayesinde hemen iş buldu. ilk yıl içinde arabasını aldı, 2. yılda da ev aldı. hala çalışıyo ve her bi kaç ayda bi de zam alıyo. yaşamını tamamen kurdu ve son derece mutlu.

eğitimine devam edip etmeyen insanların arasındaki fark direk belli oluyo. tabi devam edememek başka bi durum.

kısacası sen eğitimine ne kadar ilerleyebilirsen o kadar devam et. diyorum, hayatının büyük bir kısmı eğitim yıllarına bağlı.[signature][hline]Cherish your life while you're still around
Mesaj tarihi:
said:
Erutan, 20 Ekim 2004 21:02 tarihinde demiş ki:
said:
Chemical, 20 Ekim 2004 16:53 tarihinde demiş ki:
Ya bayadır düşünüyorum
bıraksammı diye
ölürsün zıbarırsın kafanı sağa sola vurursun diyorlarda
ya bukadar kötümü

yalan hiçbir zaman inanma böyle bişeye açık lise diye bişey var... yine diploma alırsın

hem okusan nolcakki sanki universite okuyan bi bok oluyor

eheh eet üniverste okuyanlar bi bok oluyor. sen neye dayanarak böyle bişey dedin anlamadım... son zamanlarda yapılan bi araştırmaya göre üni. okuyanlar okumayanlardan daha başarısız falan mıymış?[signature][hline]Cherish your life while you're still around

[Bu mesaj mayfer tarafından 20 Ekim 2004 23:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ya kemikıl seni çok iyi anlıyorum (liseden yeni çıkmış biri olarak)
ama emin ol lisen sana sadece M.E.B in derslerini öğretip seni eve postalayan bir yer değil. Orada geçirdiğin zaman içinde edindiğin arkadaşları hayatın boyunca arayacaksın...

Bunu dışında aslında lise sana belirli bir tarzda düşünebilmeyi de öğretiyor. bunu dershanede anlamaya başlarsın, üniye girince kafana dank eder.

Mesela yine snein örneğin analitik geometriyi napıcam diyosun, x,y,z nedir iblsem yetrer diyosun dimi. peki sen ilerde yapacağın masaya takacağın vidanın dış boyutlarını, tolerans limitini filan hesaplarken ne kullanacaksın? her deliğin kalıbını alıp demir döktürmeyeceksin dimi =)

Mesela biyoloji niye okyuoruz dimi. bak ben bilg. müh. e girdim, yakın zamanda organik çipleri üretmezlerse hiç bi organik materyalle çalışmayacağım ama mesela yazın tatilde doktorların filan bulunduğu bir ortamda muhabbete fransız kalmadım liseden kafamda kalan azıcık bilgiyle (tamam hydra nasıl mıçıyo onu bilmesen de olur tabi) . Aklında kalanlar bile sana çok yardımcı oalcak ilerde.

Kısacası, lisede edinilen çevre çok önemli, orada kazandığın düşünüş biçimi çok çok çok önemli, ilerde ne yaparsan yap lsiede öğrendiğin şeyleri kullanacaksın.
Mesaj tarihi:
@mayfer: yanlız eğer abin %100 burslu amerikaya gittiyse diyeceğim yokturda, yurtdışına çıkıp okumak oradaki harçlığın hepsi para demek.. Para olduktan sonra herkes okur. Sakın yanlış anlama, abin parayla okudu oldu demiyorum.. Kıskandım abini ama kıskandığım içinde demiyorum.. Para olduktan sonra herkes okuyor..[signature][hline]Yaşanmış hikayedir..
- Neee??
- Zıııııttt Erenköy..
Mesaj tarihi:
Yanlız mayfer, birde abin kaba bir hesapla ayda 5 milyar maaş alıyor sanırım.. Eve 50 milyar verse arabaya 25 verse eder 75, 2 yılda 24 ay var. En az o kadar kazanan adam ayda 1.5 kendi yer.. 35 milyarda o etti. Etti 110 milyar.. 110/24 eder ortalam 5 milyar. Yeni mezuna göre çok iyi almış. Yani abin şanslıymış aynı zamanda..
Çok ODTU ITU Boğaziçi mezunu masterlı herif görüyorum boşta gezen. O manada şanslıymış.. Bu yüzden kıskandım..[signature][hline]Yaşanmış hikayedir..
- Neee??
- Zıııııttt Erenköy..
  • Admin
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 20 Ekim 2004 21:33 tarihinde demiş ki:
Okul okumak.. Çok önyargılıyız okul konusunda. Okul olmassa hiç bir şey olamassın düşünceleri..

En yakından kendimden örnek vereyim..

Annem emekli ilkokul öğretmeni, babamsa makine mühendisi. Yani eğitimci ve eğitimli bir aileden geldim. Bize(ben ve abime) küçüklükten beri okul okumassak hayatımız kayar düşüncesi empoze edildi, hem aileden hemde toplumdan...

Abim Boğaziçi den terk.. Okumak, okuyabilenin tercihi dedi. Yani herkes okuyamaz. Terketti kendine iş kurdu, şu anki konumuda oldukça iyi..

Bense bu düşünceye biraz daha kaptırmıştım kendimi. Hayatım boyunca o liselerde universitelerde piç diye tafi edilen herif oldum. Liseyi sonunculukla bitirdim. Defalarca okuldan atılma raddesine geldim.. Sonunda liseden mezun oldum.. Ben abim kadar girişken bir insan değilim business anlamında. Bu yüzden okuma konusu bende daha bi güçlüydü. Okuyamassam çok zor olacağını düşündüm.. Bu arada freelance bir çok iş yapıyordum fakat profosyonel anlamda değildi bir çoğu..

İlk sene tercihimi yaptım. Tek tercihti. Kazanamassam seneye bir daha girerim diye düşündüm.. Kazanamadım. Hemen ardından bir aile baskısı söz konusu oldu. Bu sene ipler elimizde okuyacaksın falan.. Baskıyı görür görmez, hemen ek kontenjandan tercihlerimi yaptım ve sakarya fizik bölümünü kazandım. Eski sisteme göre 18 puanımda yanmıştı ek kontenjan olduğundan. Şimdiki sisteme göre 30-35 puan civarı birşey olması lazım..

Sakaryaya gittim. Sakaryada oldukça zor dönemler geçirdim. Ailem pek para yollamıyordu ve kendim freelance işlerle para kazanabiliyordum.. Okula gittiğim toplam saat sayısı 30 saati geçmez. Sıkılmıştım ayrıldım. Hem istediğim bölüm değildi. Gelecekte fizikçimi olacaktım. Sıkardı beni..

Hemen ertesi newport uni. diye bir universiteye, burslu bilgisayar muh.'e girdim. Okul değişik bir okul. Merkez amerikada, bir çok ülkede kampüsü var. Tabii verdiği diploma türkiyede geçmiyordu. Amerikada geçiyordu. Yani tuvalet kağıdından farksızdı. Sadece etiket olsun diye senelrimi harcıyamam dedim..

Sonra istanbulda hem çalışmaya başladım hemde bir daha uni sınavına girecem dedim.. İstanbulda olursa devamsızlık sorunu olmaz. Hem çalışırım. Diplammıda alırım dedim.. Tabii okulu sonunculukla bitirdiğim ve lisenin üstünden senelr geçtiği için ucu ucuna istanbul üniversitesi su ürünleri mühendisliğini kazandım.. 2 hafta okula gittim. Sıkıldım, ayrıldım.

O andan sonra okuyamıyacağımı anladım. Zaten bana yetecek kadar referansta yapmıştım bu süreçte.. Çalışmaya devam ettim. Sonrasında da aslında hiçde o kadar büyütülmeyecek bir şey olduğunu gördüm..
Şu an ofisteyim, halen çalışyorum. Gerçekten zevk aldığım işi yapıyorum ve para kazanıyorum, kendi evimde oturuyorum, zaten uni kazandığımdada hayallerim bunlar olmayacakmıydı diyorum kendi kendime. Onun için gerisi tamamen fasa fiso..
Ama bu okumanın fasa fisoluğu değil.. Yani okul gerçekten çok çok önemli. Ama bana göre bilgi olarak değil.. Tamamen sosyal yaşamı değiştirmesi açısından çok önemli.. Okuyun, okutturun :).. Ama okuyamıyosanız sakın zorlamayın ve hemen bir uğraş bulun ve kendinizi geliştirin. Zaman kaybetmeyin..

Bir sürü arkadaşım var 7-8 sene okumuş okuldan atılmış. Sonuç ne? Sıfır!! Sadece eğlendiler ve şu an çok pişmanlar.. Zaten onlar olmsasa bende aynı şeyi yapıyo olurdum herhalde.. Bana örnek oldular.. Nasihat verdiler.

Zevk alcağınız işi yapın. Zevk aldığınız konuyla uğraştığınız sürece diploma size pek engel çıkarmaz.. Sadece askerlik için çıkarabilir.. Onun içinde en azından açıköğretime girin benim gibi..

Başlarda çok zorluk çekeceksizniz. Ama sonrası sizi umutlandıracaktır.. Zaten belli bir aşamaya geldikten sonra iş ilanı bile açıp kovalamssınız. Ve uni diploması pek bir engel teşkil etmez.. İş sizin ayağınıza gelir.. Sadece severek, zaman mekan gözetmeden çalışın.. Diyeceğim budur...

(Not: Tüm dediklerim okuyamayanlar içindir. Okuyabilen var okuyamayan var. Eğer okuyabiliyosanız ilk tercihiniz okumak olsun. )

bu msj ı quote yapayım ben ehe cok sevdim adamın ilk dogru dürüst yazdıgı ve harbiden yalan içermeyen tek yazı
duygulandım valla :)[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Mesaj tarihi:
zaten bu egitim sistemini s.... bende bun bicok kez dusunmustum ama bu ülkenin kuralları bole oyun dısında kalmak istemiyorsan yapmak zorundasın.[signature][hline]Korku Kızgınlığı Kızgınlık Nefreti Nefrette Acıyı Getirir...

-www.hisaroyun.com -
Mesaj tarihi:
said:
DynamicK, 20 Ekim 2004 23:27 tarihinde demiş ki:
adamın ilk dogru dürüst yazdıgı ve harbiden yalan içermeyen tek yazı
duygulandım valla :)

ehauaheu[signature][hline]templars of steel
Mesaj tarihi:
said:
Daniel_Xavie, 20 Ekim 2004 22:06 tarihinde demiş ki:
Kimyadan tut tarihe kadar hepsi düşünme ve strateji mantıgının tabanı,alt yapısı

evet bu çok doğru.
nedanko'nun da yazısına katılıyorum.

okuyamıyorsan , kendine başka bir uğraş bulacaksın.
babam lise'yi bile bitirmedi.
ama yataş'ından , istikbal'ine
bellona'sından vestel'ine kadar heryerde çalıştı.

kendi kurallarını koydu ve o şu anda gördüğünüz yataş puffy olayını yarattı. sonradan işten ayrıldı falan felan gerisi önemli değil.

önemli olan insanın kendini geliştirmesi. gözü görmez bazı şeyleri babamın mesela böyle büyük bir engel varsa direk bırakır onu alternatiflerini felan arar.

zamanında ayda $3000 dolar para aldığını biliyorum ve altında üniversitelileri çalıştırıyordu.

önemli olan DONANIM. ama temeller de lise'yi bitirmekle başlıyor.[signature][hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
7/24 melancholic
Mesaj tarihi:
kocaeli üniversitesi jeofizik mühendisliğindeyim.
keşke lisede olsaydım da bi 3 sene felan daha okusaydım diyorum.

bilgi açlığı , şu andaki statünüz olsun.
ne bulursanız alın.[signature][hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
7/24 melancholic
Mesaj tarihi:
said:
DynamicK, 20 Ekim 2004 23:27 tarihinde demiş ki:
...ilk dogru dürüst yazdıgı ve harbiden yalan içermeyen tek yazı
duygulandım valla :)

Höt Dyna :P
(Kendisi yan komsum olur..)[signature][hline]Yaşanmış hikayedir..
- Neee??
- Zıııııttt Erenköy..
  • Admin
Mesaj tarihi:
uni 3 e gelene kadar kafayı kullanmadan ot gibi geliyoduk diyodum ki elektronik 1 dersinde cidden zeka açan sanki kendim bişiler keşfediyomuşum havasına girmeme neden olan ders e ve hocasına teşekkür etmek istiyorum ehe :)

lisede edebiyat la tarih i hiç sevmezken
fizik-coğrafya en sevdigim 2 ers idi ehe

matematigi sevmezdim nedeni ise sanallık baan cok itici geliyordu
bu yuzden en realist 2 ders fizik ve coğrafyayı sevmişim demekki

simdi biyoloji fiziğe nazaran daha bi realist diceksinizde fizik daha bi kafayı çalıştırıp yorum yapma işlevi ile bilgiyi bütünleştirip işlemleri mantıklı kılan bilim idi lisede o yuzden seviyordum ve zaten sınıfta ve dersanedeki sınıfta fizikde 1. dim ehe :)[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
  • Yeni Oluştur...