WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Merhaba Arkadaşlar, Baktım iş yok, olsa bile yapacağım iş satış - pazarlama falan ( o da torpille) , bende master yapayım diye düşündüm mühendislik alanında. Hem mezun olduğum bölümü çöpe atmamış olurum hem belki de bu alanlardan birinde başarılı olabilirim. ODTÜ de baktım Mekanik ve Aerospace - Uçak Müh. yüksek lisanslarına girme şansım var. Mühendislik bilimi diye bi bölümün yüksek lisansı da var. Boğaziçi'nde makine müh. olabilir. Bilkent'e giremiyorum da ODTÜ bu alanlar açısından yeterince iyi gibi. Sizce bu alanların hangisinde yüksek lisans yapılması daha iyidir ? İstediğim aslında hem yeterince başarılı olmak seçeceğim alanda hem de teknolojik gelişmelere karşı yapabilirsem eğer -ki buna uğraşıcam- savunma sanayisi olur, başka tipte bir sanayi olur girişim yapabilmek. Gelecekte parlayabilecek bir alan olursa bende üretim yapabileceğim bir pozisyona girebilirim. Mesela ODTÜ de aerospace 'te 3-4 senedir insansız hava aracı yapımı devam ediyor. Makine de micro-nano alanı var, oradan da ilerde iyice parlayacak olan nanoteknoloji için yerli aletler üretilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 bişey diyin ya, makina yüksek lisans ODTÜ de kabul şartlarında min. ortalama yazmıo ama kabul almak zor mudur ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 fizik eğitiminle bence yapamazsın panpiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 fizik okuduysan nanoteknoloji alanında calısabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 makina mühendisliğinde var nanoteknoloji uzmanlık alanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 "nutella yerim" said: değil. Odtu, odtulu olmayanlari kolay kolay almiyor diye biliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 ODTU kapalı kutu o konuda sanırım evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Deacon said: "nutella yerim" said: değil. Odtu, odtulu olmayanlari kolay kolay almiyor diye biliyorum? yani kolaydan kastına baglı o,benim giren cok arkadasım var,tabi kendi ogrencisine oncelik verir belki bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Kendi öğrencisine öncelik vermeyen üniversite diye bir kavram yok zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 garanti olsun diye Boğaziçi,ODTÜ,Koç,Sabancı,İzmir Yüksek Teknoloji,İstanbul Üniversitesi,Ege Üni ... 10 tane üniversiteye başvurcam en az Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 mikro ve nanoteknoloji alanında okullar yeni yeni yatırımlar yapmaya başladı ama çoğu yerdeki çalışmalar konunun revaçta olmasının ekmeğini yeme tabanlı. türkiyede endüstriyel uygulamalar zaten çok kısıtlı (nanoteknolojik kravat falan ne ffs, onları saymıyorum), bi de gideceğin okulun lab imkanları falan da yetersiz olursa boşuna yapmış olursun bence bu konudaki bi masterı. o konuda da şu an en iyi imkanlar bilkent unam'da diye biliyorum. sabancıda da sunum diye bi merkez açıldı bu sene, ama henüz çok fonksiyonel değil. bir iki seneye ihtiyacı var gibi duruyo. diğer üniversitelerin lablarından falan pek haberim yok, kaydadeğer bi şey varsa bana da söyleyin ehe. fizik eğitimiyle bu alanda çok rahat çalışırsın ayrıca, klasik manadaki makinacıların çoğundan daha rahat hatta öyle diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 nanoteknoloji, gıda ve enerji alanlarından birine yönelmek gerekli!! Bakınız: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20097902.asp Saygılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 WhiteMocha said: garanti olsun diye Boğaziçi,ODTÜ,Koç,Sabancı,İzmir Yüksek Teknoloji,İstanbul Üniversitesi,Ege Üni ... 10 tane üniversiteye başvurcam en az Yalnız başvuracağın okullarda birden fazla bölüme başvurmadan önce kafanda bir tart. Adamlar sana mülakatta neden bu bölümlerin hepsine başvurdun derlerse anlatamazsın, belli hedefleri olan insanlar arar iyi üniversiteler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Nanoteknoloji felan demissiniz de sanirim hangi ulkede yasadiginizi unutuyorsunuz. Ben de masterimi semiconductor + nanoteknolojinin bir alanın da yaptim ama Turkide'de bu isleri yapabilecek herhangi bir firma yok. Onu gectim yurtdisinda bile cok ciddi manada uretim yapan firma yok. Evet, gelecek bu iste. Suradan iyi patentler alabilen firmalar koseyi bir kac kere donecek ama Turkiye'nin yapmasinin mumkun olmadigi isler bunlar. Aci gercekler: -Yuksek teknoloji isleri son derece riskli islerdir. Cok ciddi manada rekabet vardir. 10 firma gocerse bir tanesi ayakta kalir ve parayi o yer. -Turk kapitalistinin akli bu tur islere pek calismaz. Turkiye'de saglam muhendisler cikmasina ragmen (ODTU, bilkent, bogazici vs.) hali hazirda sanayisinin %80'i yabanci firmadan draft alip uretim yapmaktan baska bir sey yapamiyor. Hem kapital sahiplerinin kafalari cidden R&D isine basmiyor, hem de risk almak istemiyorlar. Ciddi bir sermayenin zaten su siralar bilim/muhendislikten zerre cakmayan kisiler de oldugunu soylememe de gerek yok. -Yuksek teknoloji isine girebilmeniz icin muhendislerinizin bilim adamlarinin iyi egitim almasini gectim, teknikerlerinizin gercekten zeki olmasi da lazim. Maalesef bu egitim sistemiyle boyle bir sey mumkun degil. -Turkiye bu konular da akademik calisma olarak cok gerilerde. Oncelikle devletin akademiye cok ciddi bir odenek ayirmasi lazim ki daha cok semiconductor uretebilecek, nanoteknoloji deneyleri yapalabilecek ortam acilsin. Daha sonra spin-off firma acarlar zaten akedemisyenler eger gercekten saglam patent cikarabilirlerse. Acikcasi Turkiye'nin rotasi belli, bu ulke onumuzdeki 20-30 yil boyunca halen kolpa manufacturing yapacak, Ipad, Iphone gibi urunler beklemeyin. Nanoteknoloji hakikaten calismasi inanilmaz zevkli bir alan ama mezun olduktan sonra issiz kalabilirsiniz buralarda, bunlari da iyi dusunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 abi dogru da vurup öldürmemek gerek ; sadece türkiye'de degil dünyanın %90 ında durum böyle zaten,süper güc olmadan üretim pastasından büyük payı zaten alamazsın.yani türkiye nin bulundugu pozisyon itibarı ile kısıtlı alanı olması adamın nanoteknoloji okumasını cok etkilememeli,itü de bu alanda calısan adamların bastıgı paperların cogu da lafta kalıyor üretim elbet yok su donemde,yok icine cip takılmıs casus arı yok kendini boyayan duvar vs. üretim nerde var ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 abi bir de yalvarırım artık şu kaliteli muhendis olayını odtu bogazıcı itü vs. ye baglamayın,40 sene once tr de sadece 5 tane uni varkendi o,vakıf olsun son 20 senede acılan devlet ünileri olsun artık cok da fark yok su saydıklarımdan. ayrıca sadece akademik başarıya bakmıyor iş su dedıgınız tr sınırları icinde klas okullardan mezun olup da ne kadar karaktersiz,iş disiplini olmayan,kendi yaptıgı işe saygı duymayan tatava muhendis var.kimin ne kadar verimli calısacagını asla bilemezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 WhiteMocha said: Merhaba Arkadaşlar, Baktım iş yok, olsa bile yapacağım iş satış - pazarlama falan ( o da torpille) , bende master yapayım diye düşündüm mühendislik alanında. Hem mezun olduğum bölümü çöpe atmamış olurum hem belki de bu alanlardan birinde başarılı olabilirim. ODTÜ de baktım Mekanik ve Aerospace - Uçak Müh. yüksek lisanslarına girme şansım var. Mühendislik bilimi diye bi bölümün yüksek lisansı da var. Boğaziçi'nde makine müh. olabilir. Bence hiç akıllıca bir yatırım değil. Fizikçi olarak Elektromanyetizma alanına yönel bence kendini bu alanda yetiştirmiş biri kolay kolay işsiz kalmaz. Niye böyle dersen? Üzerinde uzmanlaşması zor olan her babayiğitin harcı olmayan bir alan. Şu an dünyada electrical engineering mezunları tarafından bile sırf zorluğu yüzünden ilgi görmeyen bir alan. Durum böyle olunca var olan işgücü talebi karşılayamıyor. Makine mühendisliği masterı yapsan da karşında onbinlerce makine mühendisi lisansına+master sahip adam olucak. Asgari ücretle çalışan makine mühendisleri dolu. EM ile ilgili bir işte lisans mezunları çok çok nadir çalışır. EM alanında lisansla ancak intro seviyesinde kalıyorsun mutlaka en az master/doktora şart durum böyle olunca daha da değerli oluyorsun. Yatırım istiyorsan hiç olmazsa karşılığını alabileceğin bir şey olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 eskiden Bilkent üniversitesinin forsu vardı hakkatten şimdi ortalamam düşük ama bilkent mezunuyum hiçbir yerde sökmüyo. Bende Bilkentte bir program buldum işletme alanında, kabul edildiğinde burslu okuyosun MBA aksine. Decision, Risk and Operations Management diye bir Msc programı Karar,Risk ve Operasyon Yönetimi okusam 2 sene, sonra bu alanda Phd yapsam ilerde danışman falan olabilir miyim büyük şirketlere? Asıl ilgilendiğim alan işletmede aslında Yönetim Bilimi, özellikle Stratejik Yönetim. Burda Master derecesi alıp Phd yi bu alanda yapabilir miyim ki acaba? İyi iş imkanları var mıdır master da bıraksam bu alanı mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Bence sen tam olarak ne istediğini bilmiyorsun. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 bence önce mühendislik alanlarından birinde mi yoksa yönetim falan üzerine mi master yapmak istiyosun ona karar ver. hele ki phd falan diyosun, aman aman, kararsız şekilde o yola girersen çıkabileceğini pek zannetmiyorum motivasyonum "iş yok, eğitime devam" diyosan ilk mesajındaki gibi, o zaman son dediğin program daha uygun, burslu murslu da diyosun. takılırsın hiç değilse iki sene öyle. bu kararsızlıkla daha ötesi de zor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 mühendislik okuyacak background 'ım yok. Fizik okumak tamam ama 2.30 CGPA ve herhangi bir proje yada beni öne çıkaracak bir başarım olmadığı için kabul almak düşük. Alsam bile geçici bir heves mi değil mi kestiremiyorum. Stratejik Yönetim alanında şu an 1-2 kitap okuyorum, acayip heyecanlanmıyorum ama en azından okuduğum şeyleri hem derinlemesine anlıyorum hem keyif alıyorum. Mühendislik alanında fizikte olduğu gibi toslıcam diye de korkuyorum ayrıca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 türkiyede mühendislik bilimi gibi bölümler para kazandırmaz diğerine yardır derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 WhiteMocha said: mühendislik okuyacak background 'ım yok. Fizik okumak tamam ama 2.30 CGPA ve herhangi bir proje yada beni öne çıkaracak bir başarım olmadığı için kabul almak düşük. Alsam bile geçici bir heves mi değil mi kestiremiyorum. Stratejik Yönetim alanında şu an 1-2 kitap okuyorum, acayip heyecanlanmıyorum ama en azından okuduğum şeyleri hem derinlemesine anlıyorum hem keyif alıyorum. Mühendislik alanında fizikte olduğu gibi toslıcam diye de korkuyorum ayrıca abi yapmak ıstıyosan ortalamaya takılma git ve yap sarmazsa da bırakırsın cok dusunmemek lazım harekete gecmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=mEfZ2W152K0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar