Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oruç bozmak...

yeahja

Öne çıkan mesajlar

said:
Penthesilea, 16 Ekim 2004 15:49 tarihinde demiş ki:
Oruç tutmak çok kolay yaw, sırf haftasonları tutuyosan ama. (işi gücün yoksa)
Ben mesela gece 5 gibi yatağıma ulaştım, 3 dakka önce kalktım, aslında daha hala uyuyabilirim. Gece ortamlara akıcan sora yatmadan niyet edip yatıcan, sora kalkıp iftar yemeği yiyip hemen tekrar akıcan eheh.

eha yok öle içki içip ertesi gün oruç tutmak orucun sayılmaz.[signature][hline]i'm ashamed, i was shamed
Sosyal ağlarda paylaş

Niye abi içki içenin orucu kabul olmuyo mu?

Bu arada sırf haftasonları tutsam bile feci sevaba girecem görünüşe göre.
Sabah 6.5 da yattım şimdi uyandım lol.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ha anladım saol.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Sosyal ağlarda paylaş

hahah görmemişim ben bunu.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Sosyal ağlarda paylaş

Pati kardeşlerim
Din siz ne inanıyorsanız odur. Mesela örtünme konusu, çok tartışılır. Kuran örtünün der ama kastettiği cıbıl cıbıl gezmeyin, edebinizle kıyafet giyin. Burkalarla, tesettürle baş örtmek Arap geleneğidir mesela, bunu devamını getirmektir. Sen örtünmek istersin örtünürsün, ben istemem örtünmem, bu Müslümanlık inanç tartışması yaratmamalı, çünkü Allahla kul arasındadır.
Kuran-ı Kerimde içki içmeyin yazmaz. Bunu yazan pati kardeşim, işin doğrusu, Kuranda şarap içmek ve şarap gibi üzümden gelenlere, insanı doğru yoldan çıkartabilecek maddelere haram denir. Netekim domuz eti de bunların içinde geçer. Yani Rakı haram diye geçmez. Ama kıyas yöntemiyle bakarsak, şarap alkol içerir ve insanı sapıttıran alkoldur, o zaman alkol günah ve haramdır diye yorum çıkar. Mesela Bektaşiler, bunu farklı düşünür, onlara göre bu bir sınavdır, insan kendini bilecek kadar içer, içerek Allaha yakınlaşır ve nefsini dener(bunlar bildiğim kadarıyla.) Bektaşilikte sarhoş olmak ve kendini bilmeden kötülük yapmak günahtır.

Kısaca herkesin dini kendine diye bir söz var. Benim inandığım da bu. Sen istediğin kadar Hacca git, istediğin kadar namaz kıl, bir yetimin hakkını yersen ne boka yarar ki yaptığın onca ibadet? O yüzden kısaca, neye inanırsanız inanın, isterseniz ateist olup inanmayın, bence önce insan olun.[signature][hline]"Kırk bakireye tapmaya, bal yanaktan tatmaya geldim." (Cüneyt Arkın)
Sosyal ağlarda paylaş

Deli_haci Konuyu buralara cekmene hic gerek yok yoksa ayri bir tartisma olur bu en baska Kuran-ı kerimde icki icmeyin yok demissin yanlıs demissin vardir ve ayni zamanda Kuran-ı kerimde Ortunun Meseleside Cok acıktır nerlerin nasıl ortunecegi acık ve net yazmaktadir sadece isine gelmeyen insanlar istediklei gibi anlamaktadirlar Ama Surasi dogrukii İslam zorlama dini deildir Nasıl isterseniz ole inanbilirsiniz yapmak zorunda yada inanmak zornda deilsiniz.

Ve Diger Soledine cook fazlasıyla katılıorum Musluman olmak 5 vakit namaz kılıp oruc tutmak deildir Bir dostunuz yada komsunuz zor durumunda yaninda olmaktir Duseni kaldirmaktir. Yani kısascasi Once insan olmaktir.[signature][hline]i am Na!
God Protect me from allies! i destroy my enemy!
Sosyal ağlarda paylaş

İslam'da zorlama yoktur lafı tamamen saçmalık bence. İslam'ın anlamı zaten "teslim olmak"tır. Yani tamamen kendini Allah'a teslim etmendir, O'nun söylediği şeyleri yapmayı kabul etmen demektir. Bunları yapmak zorundasın ama yapmama gibi bir seçeneğin de var. Nasıl işine hergün belli bir saatte gitme zorunluluğun varsa fakat sen o kuralı arada bozabiliyorsan bu da aynıdır.

bir de önce İnsan olalım demişler; ben iyi bir Müslüman'ım demek kolay mı? Hem adam olacaksın hem de dininin diğer gerektirdiklerini yapacaksın. Neden hepsini birden yapmak varken sadece adam olalım? Zaten bir Müslümanın görevi değil mi komşunu doyrumak vs.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Naa, 18 Ekim 2004 00:18 tarihinde demiş ki:
Deli_haci Konuyu buralara cekmene hic gerek yok yoksa ayri bir tartisma olur bu en baska Kuran-ı kerimde icki icmeyin yok demissin yanlıs demissin vardir ve ayni zamanda Kuran-ı kerimde Ortunun Meseleside Cok acıktır nerlerin nasıl ortunecegi acık ve net yazmaktadir sadece isine gelmeyen insanlar istediklei gibi anlamaktadirlar Ama Surasi dogrukii İslam zorlama dini deildir Nasıl isterseniz ole inanbilirsiniz yapmak zorunda yada inanmak zornda deilsiniz.

Ve Diger Soledine cook fazlasıyla katılıorum Musluman olmak 5 vakit namaz kılıp oruc tutmak deildir Bir dostunuz yada komsunuz zor durumunda yaninda olmaktir Duseni kaldirmaktir. Yani kısascasi Once insan olmaktir.

Konuyu bi yerlere cekmemis bence, tam 12'den vurmus. Sen 60 gun tutmam gerekiyo diye kendini sartliyosan ve sirf bozdugun icin 60 gun tutuyosan bu yaptiginin kendini kandirmaktan farkli bi yani yok. din bu kadar basit bi sey deil, yani ortunun alkol icmeyin vs... Kuran dedigin gibi acik yazmiyo her seyi. Dogrudan soylemiyor, bi seyleri dusunup sonuca varmak gerekiyo. Boyle bi kitabin tutupta dogrudan nerelerini ortmen gerektigini soylemesi cok sacma. O soylediginiz sey, insanlarin din icin dusunmeden kural kitabi olusturmasindan kaynaklaniyo. sen diyosun ki bunu bunu bunu yap iyi musluman olursun gunahin olmaz. tamamen somut seyleri siraliyosun, mesela 5 vakit namaz kil, 60+1 oruc tut, belli yerlerini ort... Dusunun biraz, tanri bu gibi seylerle ilgilenir mi? Arkadasin soyledigi gibi; din, siz nasil algiliyosaniz oyledir. Oruc tutmadaki amac nedir onu dusunun. sonra neden 30 gun oldugunu dusunun. sonra niyetin ne demek oldugunu dusunun. son olarak da kaza orucunun gercekten 60 gun mu olmasi gerektigini dusunun. eger gunahinizi anlamissaniz, 60 gun yalandir. ama anlamamis, mota mot gidiyosaniz, 60 gun de karsilamaz, 160 gun de...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
zekeriya beyaz'ın telefon numarası olacaktı bi sn.. :-p
ciddi ciddi zaga'da söyledi 118'e açık zekeriya beyaz diyince numaramı veriyorlar 24 saat sorulara açığım diyordu :)[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 33)
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Başta kuşu,tavşanı ve balıkları öldüğü için yas tutar*

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deli333, 20 Ekim 2004 20:33 tarihinde demiş ki:
Ya ben bugun orucluydum. Sabah doktora gittim. Kan aldılar kolumdan. Yani bir nevi kan verdim. Sordum orucun bozuldu dedıler. Bende gıttım birşeyler yedim sonra işte. Şimdi benım 1 gün kaza orucu tutmam gerekiyor dimi?

Olm sen deli misin (feci laf oyunu yaparım :) )? Abi yukarıda bürokrasi yoktur heralde öyle değil mi? Yoksa kapıdakiler falan türkse yandık yani, git şunu damgalat, imzası eksik falan.
Böyle ufak mevzularla tanrının uğraşacağını sanmıyorum yani.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Sosyal ağlarda paylaş

millet biri heralde dün içtim bugün orucum tarzında konsumus...

vücutda alkol warken oruç,namaz..v.s kabul olmaz

Alınan alkol 40 (kırK) gün boyunca vücutdan atılamaz

böylelikle ramazandan 10 gün önce içen birinin orucu kabul olmaZzZz[signature][hline]Bu imza 0.0031 saniyede yaratıldı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...