Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sql tablo içinde tablo kullanmak

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar şimdi bir kayıtların tutulduu tablo var birde villaların tutulduğu tablo var.

Şimdi şöyle bir şey yaptım;

SELECT
records.id, villa_name AS (SELECT names FROM re WHERE id = records.re_id), records.tracking, records.add_date, records.name, records.email, records.phone, records.arrival, records.departure, records.price_paid FROM records

Hatırladığım kadarıyla böyle olaylar vardı SQL'de ama nasıl aratacağımı bilemediğinden birşey yapamadım. IN, JOIN falan kullanabilirimde böyle kullanmak istedim öğrenmek açısından. SQL'de ilerlemeye çalışıyorum.

Mysql bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

SELECT
records.id,vre.names, records.tracking, records.add_date, records.name, records.email, records.phone, records.arrival, records.departure, records.price_paid FROM records, (SELECT names FROM re WHERE id = records.re_id) vre
mssql is AS kullanmak zorunda olabilirsin ben oracle dye AS olmadan yaptim bi dene bakalim.
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:

Selamlar şimdi bir kayıtların tutulduu tablo var birde villaların tutulduğu tablo var.

Şimdi şöyle bir şey yaptım;

SELECT
records.id, villa_name AS (SELECT names FROM re WHERE id = records.re_id), records.tracking, records.add_date, records.name, records.email, records.phone, records.arrival, records.departure, records.price_paid FROM records

Hatırladığım kadarıyla böyle olaylar vardı SQL'de ama nasıl aratacağımı bilemediğinden birşey yapamadım. IN, JOIN falan kullanabilirimde böyle kullanmak istedim öğrenmek açısından. SQL'de ilerlemeye çalışıyorum.

Mysql bu arada

SELECT
records.id, (SELECT names FROM re WHERE id = records.re_id) as villa_name , records.tracking, records.add_date, records.name, records.email, records.phone, records.arrival, records.departure, records.price_paid FROM records

Bu öğrenmek isteyeceğin bir şey değil. Bildiğin yanlış kullanım. Doğru yolu join yaparak yazmak.

İlla inner select'lik bir durum varsa (aggregation vs. yapacaksan), onu "inner query" ile yazarsın.

SELECT
r.id as rid, r.tracking, r.add_date, r.name, r.price_paid, v.category, v.names, v.id as vid
FROM
records r INNER JOIN (select names from re) v ON v.id = r.re_id
WHERE $where ORDER BY r.add_date ASC

@Kojiroh,
COALESCE'a gerenk yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...