Pluton Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Selamlar şimdi bir kayıtların tutulduu tablo var birde villaların tutulduğu tablo var. Şimdi şöyle bir şey yaptım; SELECT records.id, villa_name AS (SELECT names FROM re WHERE id = records.re_id), records.tracking, records.add_date, records.name, records.email, records.phone, records.arrival, records.departure, records.price_paid FROM records Hatırladığım kadarıyla böyle olaylar vardı SQL'de ama nasıl aratacağımı bilemediğinden birşey yapamadım. IN, JOIN falan kullanabilirimde böyle kullanmak istedim öğrenmek açısından. SQL'de ilerlemeye çalışıyorum. Mysql bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 SELECT records.id,vre.names, records.tracking, records.add_date, records.name, records.email, records.phone, records.arrival, records.departure, records.price_paid FROM records, (SELECT names FROM re WHERE id = records.re_id) vre mssql is AS kullanmak zorunda olabilirsin ben oracle dye AS olmadan yaptim bi dene bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Hata kodu değişti ama yemedi yine Warning: Unknown column 'records.re_id' in 'where clause Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 hangi sql var sende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 SELECT records.id,vre.names, records.tracking, records.add_date, records.name, records.email, records.phone, records.arrival, records.departure, records.price_paid FROM records, (SELECT names FROM re) vre WHERE records.id = records.re_id Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 SELECT records.id, COALESCE(names, '') as villa_name, records.tracking, records.add_date, records.name, records.email, records.phone, records.arrival, records.departure, records.price_paid FROM records, names where re.id (+)= records.re_id Kafadan yazdım bilmiyorum olcak mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Baktım olmayacak INNER JOIN ile yaptım bende mecburen SELECT r.id as rid, r.tracking, r.add_date, r.name, r.price_paid, v.category, v.names, v.id as vid FROM records r INNER JOIN re v ON v.id = r.re_id WHERE $where ORDER BY r.add_date ASC Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Pluton said: Selamlar şimdi bir kayıtların tutulduu tablo var birde villaların tutulduğu tablo var. Şimdi şöyle bir şey yaptım; SELECT records.id, villa_name AS (SELECT names FROM re WHERE id = records.re_id), records.tracking, records.add_date, records.name, records.email, records.phone, records.arrival, records.departure, records.price_paid FROM records Hatırladığım kadarıyla böyle olaylar vardı SQL'de ama nasıl aratacağımı bilemediğinden birşey yapamadım. IN, JOIN falan kullanabilirimde böyle kullanmak istedim öğrenmek açısından. SQL'de ilerlemeye çalışıyorum. Mysql bu arada SELECT records.id, (SELECT names FROM re WHERE id = records.re_id) as villa_name , records.tracking, records.add_date, records.name, records.email, records.phone, records.arrival, records.departure, records.price_paid FROM records Bu öğrenmek isteyeceğin bir şey değil. Bildiğin yanlış kullanım. Doğru yolu join yaparak yazmak. İlla inner select'lik bir durum varsa (aggregation vs. yapacaksan), onu "inner query" ile yazarsın. SELECT r.id as rid, r.tracking, r.add_date, r.name, r.price_paid, v.category, v.names, v.id as vid FROM records r INNER JOIN (select names from re) v ON v.id = r.re_id WHERE $where ORDER BY r.add_date ASC @Kojiroh, COALESCE'a gerenk yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Ya ben biryerde görmüştüm gibi geldi ama yanlış görmüşüm demek ki. Teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar