cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 o dediğin programları kurmak lazım bunun için öyle mi? herhangi bir ağ bilgisayarına kurup işlem yapabilirmiyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Bunun icin bir makina lazim. OS falan degisecek sonucta, zor olur kullanmak. Ama bir VM le de halledebilirsin, tabii L1 de sikinti yasanabilir. Ayri bir makinada bu isi yaparsan, caching de yaparsin hem de performans kaybi yasamazsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 sharky said: Çünkü satüre oluyor WAN linklerin. Dolayısı ile çoğu pakette re-transmission a giriyorsun, dolayısı ile lag spike dediğin latency artışı yaşıyorsun. WAN linklerini kontrol altına almazsan, elbet başına gelir böyle şeyler. Traffic Shaping senin çözümün ve/veya per connection quota tarzı bir yapı. teach me, oh master =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 eh en azından 32 bitten 64 bite geçince oluşan sorunun kaynağını bulup gecici olarak düzeltebilme yollarını arıyorum. söylediğin şeyleri yapabilmem için şu an bir bilirkişinin duruma el koyması gerekecek. fazla vaktim de yok. su an mesela durduk yere saçma sapan bir spike girdi ki video izleyen de yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 nereye taşındınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 hemen bir alt caddede daha buyuk bır yere tasındık spark. uğramıyorsun bayadır? gel gelelim su inanılmaz spike muhabbeti oyun zevkini piç ediyor. bir an once bir çözüm bulsam güzel olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 şeyi söliim o zaman. modemlerin DHCPleri kapat. sonra ip ve subnetlerini birbirinden farklı yap. clientların tümünü elle yapılandır. muhtemelen baya bi rahatlatır seni bu. windows 7'nin 64bit versiyonunda networkte enteresan şeyler var bi garip çalışıyo. mesela 2003 SBS server olan yerde 32 bit win7 domaine katılınca mis gibi çalışırken 64 bit olan DNS ile ilgili bi sıkıntıya dayalı olarak sçıyo direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 eh bu aksamda uyku yok. şimdi bir pcye çift ethernet kartı koyup tek bağlantımız üzerinden firewall koyacağız bakalım. ubuntu kursak bir fark yaratır mı? birde konfigürasyon konusunda sıkıntı çıkar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 firewall kıl iştir yalnız :D öyle antivirüsteki gibi "hacı şunu engelle bu kalsın" değil. kuralların sırası vs. önemli hep. önceden tasarlaman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Mr_Hand said: şeyi söliim o zaman. modemlerin DHCPleri kapat. sonra ip ve subnetlerini birbirinden farklı yap. clientların tümünü elle yapılandır. muhtemelen baya bi rahatlatır seni bu. windows 7'nin 64bit versiyonunda networkte enteresan şeyler var bi garip çalışıyo. mesela 2003 SBS server olan yerde 32 bit win7 domaine katılınca mis gibi çalışırken 64 bit olan DNS ile ilgili bi sıkıntıya dayalı olarak sçıyo direkt. tamam son bir şunu da deneyeyim. sonra diğeri için biraz vakit kazanıp onu halledeyim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Mr_Hand said: firewall kıl iştir yalnız :D öyle antivirüsteki gibi "hacı şunu engelle bu kalsın" değil. kuralların sırası vs. önemli hep. önceden tasarlaman lazım. ya ben zaten biliyorum başından onun altından kalkamayacağımı :D ama artık yapacak birşey kalmadı girişicem işe bir yerden. avcılarda oturanınız yokmu gelsin bir kahve ısmarlayayım :DDDDD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 cenx said: hemen bir alt caddede daha buyuk bır yere tasındık spark. uğramıyorsun bayadır? gel gelelim su inanılmaz spike muhabbeti oyun zevkini piç ediyor. bir an once bir çözüm bulsam güzel olacak. abi o yokuşu inmek çıkmak çok büyüyo gözümde gdafsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 aa şimdi ayıp ettin abijim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 selam sabaha kadar kurduk sistemi arkadaşla. pfsense web arayüzüne ulaşsam da internete cıkamadım bu sefer. arayüzdeki dns kısmına ne yazmam gerektiğini bilmiyorum. modem otomatik almıyormuydu? öte yandan wan ayarlarını ppoe mi yoksa static mi yapmam gerekiyor? bu konularda takıldım. kafamda çorba oldu zaten çapraz bakıyorum 2 gün üst üste sabahladığımdan. şimdi gidip uyuyacağım. aksam tekrar girişmek istiyorum işe. internette bir çok tutorial bulsamda "dnsi yazın" diyip geçiyorlar. tamam dnsi yazdım fakat bir şey değişmiyor. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 google DNS yaz geç işte 8.8.8.8 8.8.4.4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 2 adet WAN interface yaratacaksin. Birini bir modeme, digerini diger modeme takacaksin. Farkli IP bloklarindan 2 IP vereceksin, 2 Gateway tanimlayacaksin. Yani daha basite indirgemek gerekirse ; wan0 icin Modem1 e takilacak. Modem1 'in IP si 192.168.1.1 olacak. Sen de 192.168.1.2 yi alacaksin. wan1 icin Modem2 e takilacak. Modem2 'in IP si 192.168.0.1 olacak. Sen de 192.168.0.1 i alacaksin. Normalde /24 ( 255.255.255.0 ) netmaski kullanmak 2 IP icin baya bir israf ama simdi netmasklerle kafan karismasin senin diye bu sekilde ilerle. Traffic Shaping uzerinden default Multi-Wan configurasyonu kullanarak oynayacaksin sonra da. LAN interface 'in 1 tane olacak. Artik 10.0.0.0/24 mu verirsin ne verirsin senin secimin. DHCP sunucusunu da enable et LAN icin, boylelikle localdeki makinalara siradan IP verirsin kafana gore. Her seyin duzgun calistigindan emin olduktan sonra, download yaparken, wan0 'in kablosunu falan cek. Download 'un kesilmek yerine, tek modemin kapasitesine iniyorsa ( yani ornegin 2 adet 8mbps lik DSL hatti uzerinden bunu yapiyorsan, download once 16 mbps civarinda olmali, sonradan 8 mbps ), fault-tolerancy i dogru kurmussun demektir. Artik sonrasinda youtube icin su kadar kbps olsun, yok su makinalarda HTTP trafigi oncelikli olsun, P2P yapilamasin, yok oyun trafigi ( portlarini biliyorsan tabii ) top-priority olsun v.s. kendin secersin. Simdi anlamasi cok zor geliyor sana, ama hakkaten oyle allem kullem bisey degil bunlar. Adam akilli 1 ayini versen su sistemi oturtmak icin, cafe nin tum network kontrolu eline gecer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 bana göre tak fişi. modeme can gelsin.bas bilgisayarın düğmesine gir nete.teknoloji bundan ibaret..abi ne çok teferruattan bahsediyorsunuz ya helal olsun diyorum..sağlam kafa lazım bunlar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 peki modemimde herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu? dhcp yi kapatmak gibi bir şey? pfsense de wan ı static mi ayarlamalıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 eh "Hata 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Sunucunun DNS adresi çözümlenemiyor." uyarısı alıyorum. ss leri attım nerede yanlış yaptığımı söylermisiniz lütfen? tek modem bağladım. modem ip:192.168.1.1 pfsense lan: 10.10.10.5 pfsense wan: 192.168.1.100 dns kısmına google dns te yazdım ttneti de yazdım değişmedi durum. ss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 haci bigun gidip halledin bare su adamin isini, bi aksam yemegi ismarlar heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 hmm static yerine dhcp yaptım oldu ya bildiğin aaa dur test edeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 şimdi oyunlara falan prority nereden vericem 3 günde onunla uğraşayım eheh hon mw3 wow lol yeter şimdilik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 html ve http prorityi düşürdüm, ama games lerde aradığım oyunları bulamadım o yüzden bandwith ayarı yapamadım onları bu aksam eklicem. biraz rahatladı sistem öyle aşırı spike girmiyor. bana şimdi steam updatelerini engellemek falan kalıyor. hadyi bakalıım. yüzüm güldü resmen. paticik buluşmasında yemekler benden genşler. saolun çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 L7 ye protokol yazmak lazımmış onun için. yandık ki ne yandık. http://l7-filter.sourceforge.net/Pattern-HOWTO birde fairly easy diye başlamaz mı yazıya. tam dayaklık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 L7 deepdive a gerek yok, pfsense le beraber gelen tonla package falan var, onlara bak. snort falan mutlaka kur bu arada. dual-pfsense yaptin di mi Active/StandBy calisan ? Her iki modeme de bagladin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar