prozzak Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Arkadaşlar Merhaba, 2006 Yılında sürülen R56 kasa kodlu 2. jenerasyon Mini' nin üzerinden 6 yıl geçti. BMW nin 7 yıllık kasa döngüsünün sonunda 2013 yılında 3. jenerasyon Mini lerin görücüye çıkacagı yönünde bilgiler mevcut. 3. Jenerasyon Mini nin üretimi neticesinde BMW aynı alt yapı ile kendi "Mini" sini de görücüye çıkarması söz konusu. Ilk gelen bilgiler daha modern hatlar, yeni motor seçenekleri sunacagı yönünde. Boyutunun ise biraz büyümesi söz konusu ama bir "midi" olacagını düşünmüyorum. Coupe nin kasa kodu F56 ile birlikte, F55 clubman, f57 cabrio da görücüye çıkacak. Bunlar haricinde,• A five-door hatchback F54, due in summer 2014, challenging the new A-class and A1 Sportback • A four-door Clubman F54, due in summer 2015, takes on Mercedes CLC Shooting Brake and Audi A3 Sportback, gaining a fourth door, 10 inches in length and therefore more boot space. • A five-door Sportvan F58, due in spring 2016, sporting a lower roof, longer-wheelbase designed in essence as a people carrier • A four-door saloon F59, due in autumn 2016, all-new notchback zooms in on A3 Sportback Uzun zamandır BMW den beklenen 1.5 L' lik 3 silindirli motorlar 3. jenerasyonda yerini alacak. Şuanda kullanılan 1.6 L lik motor güncellenerek 3. jenerasyona taşınacak. Şuandaki diger seçeneklerde büyük bir ihtimalle yeni jenerasyon için de sunulacak. Boyutlarının büyümesi planlanıyor ama bir "midi" olmayacak orası kesin :) Dış tasarımda muazzam bir degisiklik beklenmiyor. Tavan yapısının countryman, coupe de kullanılan tasarıma sahip olması gündemde. Motor kaputundaki hava girişi güncel kasada süs olarak dursa da yeni jenerasyona taşınabilecegi yönünde bilgiler var. Far yapısında degisiliklik planlanmıyor. Arka stoplarda spy foto dan da anlaşılacagı gibi led ler yerini almış. Iç tasarımda rivayetler var. Spy foto da göreceginiz gibi BMW interior ı mevcut fakat bmw nin Mini nin retro havasını bozacagını düşünmüyorum. Bence dış tasarımda modern detaylar, iç tasarımda malzeme kalitesinin arttırılması ve orta kadranın daha fonksiyonel hala getirilmesi yeterli olacaktır. Motor olarak 1.6 184 BHP bence gayet yeterli. Mini nin en büyük sıkıntısı understeer. Bu konuyu 3. jenerasyonda çözmeleri lazım. Diger Mini haberleri: Mini rocketman projesi, aracın boyutları sebebi ile güvenlik normlarının tutturulması zor oldugu için rafa kaldırılmış. Mini Paceman isim degiştirerek Mini countryman coupe ismini almış. Mini countryman i 2017 - 2018 yıllarında güncellemeyi planlıyormuş Bazı render ve spy fotola image hosting jpg[img=http://s15.postimage.org/xsi389gzf/002_640x325.jpg]hosting images[img=http://s7.postimage.org/gik94izuv/01minicitynewmodelmini.jpg][img=http://s18.postimage.org/uag763srd/2013_mini_cooper_spy_photo_inline_wide_photo_404.jpg]image upload[img=http://s18.postimage.org/gsdw7k5zt/Mini_3g03_KGP_ed_thumb_717x478_112112.jpg]image upload[img=http://s15.postimage.org/on9qeedkr/3rdgenminicooperspy.jpg]image upload Sizin düşünceleriniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Eger bu understeer ı halledemezlerse en kötü F56' de ALL4 seçenegi olsun isterdim açıkcası :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 En güzel haberi en sonda vermişsin neyseki :) 3. ayda kasa elimde patlasa buna biraz bozulurdum hehe Render'lar sallamasyon, spy'da güncel kasaya çok benziyor. Motoru biraz geliştirip 200 HP civarına çıkarırlar sanırım. Ben henüz MINI'nin kötü yanı şu diyebilecek kadar tecrübe etmedim. Biraz daha az sert olsaydı ve giriş seviyesi markalardaki bazı standart donanımlar Chili paketin de üstünde opsiyon listesinde olmasaydı iyi olurdu. Örneğin benimkinde bazı ekstralar da olmasına rağmen USB, SD Card girişi yok. Bir de 90 bin TL'den fazla para verilen arabada 3 kuruşluk bir LCD ekran arıyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Mini nin zırt pırt kasa degistirme huyu yok. Spy lara aldanma. Şuandaki güncel kasanın tavanını kullanmışlar. Açıkcası çok bir şey anlaşılmıyor. Şuna eminim her jenerasyon daha performanslı ve daha ekonomik olmak durumunda. 1.5 Lt 3 silindirli motorun BHP si ne kadar olur emin olamıyorum. Yalnız 1.6 L 4 silindirli motor için 230 250 BHP diyorlar ama bence abartı. Dedigin gibi cooper s 200 filan olup, jcw 220 bhp ye çıkarabilirler. Countryman R56 lara kıyasla daha rafine bir araba. Suspansiyonları çok daha yumuşak ( r56 kullanıp farkı tecrübe etmen lazım ) iç hacim haliyle geniş, 2 fazla kapısı ve makul sayılabilecek bir bagajı var. yuvarlanması haliyle fazla ve bir R56 kadar çevik ve kıvrak degil. Benim eksikligini hissettigim nokta oydu. virajlara neredeyse 4 tekerden kayarak bile girdigim oldu ama makas tabir edilen hızlı şerit degistirmelerde bana çok güven vermiyordu. Dolu depo ile arabanın fren mesafesi oldukça artıyor zınk diye durmuyor mesela. Bir çok defa dururum dedigim mesafelerde ani frende abs bile devreye girmişligi var. Bunun haricinde biraz konfor biraz performans bolca eglence sunan bir araba :) Valla o ekran için 2000 veya 3000 euro mu ne istiyorlar çok gaddarlar orası kesin. Donanım da Borusan ın da faktörü yok degil. Artık yeni jenerasyonda bazı şeyleri standart olarak sunmalarını rica ediyorum bende :) Vodan said: En güzel haberi en sonda vermişsin neyseki :) 3. ayda kasa elimde patlasa buna biraz bozulurdum hehe Render'lar sallamasyon, spy'da güncel kasaya çok benziyor. Motoru biraz geliştirip 200 HP civarına çıkarırlar sanırım. Ben henüz MINI'nin kötü yanı şu diyebilecek kadar tecrübe etmedim. Biraz daha az sert olsaydı ve giriş seviyesi markalardaki bazı standart donanımlar Chili paketin de üstünde opsiyon listesinde olmasaydı iyi olurdu. Örneğin benimkinde bazı ekstralar da olmasına rağmen USB, SD Card girişi yok. Bir de 90 bin TL'den fazla para verilen arabada 3 kuruşluk bir LCD ekran arıyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 silindir basina 500cc motorlari ben de merak ediyorum, cok keyifli olucak 1.5l motor. Retro tasarimi bozmasi da hic hos olmazdi ama leaked bi kac bisey gayet modernize bi ic mekan gosteriyordu, insallah sadece mule lar icin gecerlidir bunlar. surus dinamigi olarak ise bence hic bozmasalar daha iyi , karakteristik bi understeer( ki bence asiri degil) mini yi surmesi daha keyifli bir arac yapiyor. Zaten basarili yol tutusu olan bir aracda ya understeer ya oversteer a dusmeli, ikisini de yaparak beklenmedik tepkiler veren bi arac kotu aractir. standart donanim mevzusuna da tamamen katiliyorum, ama borusan in da parmagi yok degil bunlarda. parayla rezil olunan rakipsiz yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Şöyle bir şey buldum: motoringfile said: And what about MINI? Expect similar technology packed in that 1.5L 3 cylinder design that we spoke about earlier. Power will range from approximately 122 hp on in the Cooper and 180 hp in the Cooper S. Yes that means MINI will have lighter engines with less cylinder making the same if not more horsepower. And efficiency? Expect upper 40s on the highway for the US cycle. Not a bad change in our book. 3 silindirli motorlar niye daha keyifli? KHaRoN said: silindir basina 500cc motorlari ben de merak ediyorum, cok keyifli olucak 1.5l motor. Retro tasarimi bozmasi da hic hos olmazdi ama leaked bi kac bisey gayet modernize bi ic mekan gosteriyordu, insallah sadece mule lar icin gecerlidir bunlar. surus dinamigi olarak ise bence hic bozmasalar daha iyi , karakteristik bi understeer( ki bence asiri degil) mini yi surmesi daha keyifli bir arac yapiyor. Zaten basarili yol tutusu olan bir aracda ya understeer ya oversteer a dusmeli, ikisini de yaparak beklenmedik tepkiler veren bi arac kotu aractir. standart donanim mevzusuna da tamamen katiliyorum, ama borusan in da parmagi yok degil bunlarda. parayla rezil olunan rakipsiz yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 2009 model bir mini cooper sahibiyim. kusura bakmasınlar ama mini ye ne yapsanız adam olmaz. borusan resmen ayakta adam *biiiip* meye kullanıyor mini yi. bmw nin standart güvenlik donanımını yıllarca ekstra paketlerde sattılar, üstelik 1 serisi ile aynı fiyat çektiler arabaya. zaten araba falan degil kendisi. hanım başımın etini yemese hayatta almazdım, isteyerek alanı da neden alıyor anlamıyorum. sıkışık trafikte her yere burnumu sokuyorum, bir tek o işe yarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Park da kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Yalnız ben yeni 1 serisini göz önünde bulundurarak tam tersini düşünüyorum. Countryman ile aynı paraya satıyorlar tabut hissiyatındaki arabayı. Hatta daha da pahalı. Frenler konusunda katılıyorum prozzak, önceki arabamın fren mesafesi çok çok daha iyiydi. Tabi bunda otomatik şanzımanın sürekli ileri hareket gücü veriyor olması ve arabanın 1500 kg civarındaki ağırlığı da etkili. Zaman zaman beni de durmayacak galiba diye tedirgin ediyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 bneim yaşım geçti bunlar için ya yoksa almak isterdim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 hiç sevmedim bunları mini jeep gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 ben mini sevmeyen biri olarak countryman'in dış görünüşünü çok beğeniyorum ama hiç binmedim daha, bilemicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Vodan said: Yalnız ben yeni 1 serisini göz önünde bulundurarak tam tersini düşünüyorum. Countryman ile aynı paraya satıyorlar tabut hissiyatındaki arabayı. Hatta daha da pahalı. yeni 1 den bahsediyorsun. eski 1 serisi ile o donemki mini cooper (s olmayan) neredeyse kafa kafayaydı fiyatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 sıkı pazarlıkla 24 bin euro ya galeride kalmış otomatik makyajlı ve premium paketli (o dönemin premium paketinde xenon far yok) 1.16 bırakıyorlardı, manual klimalı cooper a ise 23-24 bin euro fiyat çekiyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Llama said: hiç sevmedim bunları mini jeep gibi ben de mini cooper s ve jcw hastasiyim ama countrymani sevemedim, yok yani olmamis o arac. mini coupe de cok guzel degil. roadster fena degil gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Spiegel said: Llama said: hiç sevmedim bunları mini jeep gibi ben de mini cooper s ve jcw hastasiyim ama countrymani sevemedim, yok yani olmamis o arac. mini coupe de cok guzel degil. roadster fena degil gibi. Sokakta Coupe gören var mı? 2 3 aydır satılıyor. Bir Allah' ın kulu almamış olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Vodan said: Yalnız ben yeni 1 serisini göz önünde bulundurarak tam tersini düşünüyorum. Countryman ile aynı paraya satıyorlar tabut hissiyatındaki arabayı. Hatta daha da pahalı. Frenler konusunda katılıyorum prozzak, önceki arabamın fren mesafesi çok çok daha iyiydi. Tabi bunda otomatik şanzımanın sürekli ileri hareket gücü veriyor olması ve arabanın 1500 kg civarındaki ağırlığı da etkili. Zaman zaman beni de durmayacak galiba diye tedirgin ediyor :) Dün Countryman i kaçırdım. Yok yok frenlere kesinlikle bir iyileştirme lazım. Acaba countryman jcw nasıl :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 prozzak said: Sokakta Coupe gören var mı? 2 3 aydır satılıyor. Bir Allah' ın kulu almamış olabilir mi? izmirde kaynıyor valla ben 10 tane falan gördüm nerde ise Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Llama said: prozzak said: Sokakta Coupe gören var mı? 2 3 aydır satılıyor. Bir Allah' ın kulu almamış olabilir mi? izmirde kaynıyor valla ben 10 tane falan gördüm nerde ise izmiri bilemem de istanbulda ben de daha bir tane gormedim yollarda. cok tutan bir model olmadi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Spiegel said: Llama said: prozzak said: Sokakta Coupe gören var mı? 2 3 aydır satılıyor. Bir Allah' ın kulu almamış olabilir mi? izmirde kaynıyor valla ben 10 tane falan gördüm nerde ise izmiri bilemem de istanbulda ben de daha bir tane gormedim yollarda. cok tutan bir model olmadi bence. Izmir de 10 tane olması ve Istanbul da hiç görülmemesi çok enteresan. bende hiç görmedim. Coupe tutmadı bencede. Roadster içinde kabin içi rüzgar sorunsalı mevcutmuş diye okudum blog larda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 la bi saniye ben mini Coupe görmedim sory şimdi resmine baktım bu yeni jeeplere benziyen gördüm... bolcana onuda nasıl alıyorlar diye hayret ettim işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Llama said: la bi saniye ben mini Coupe görmedim sory şimdi resmine baktım bu yeni jeeplere benziyen gördüm... bolcana onuda nasıl alıyorlar diye hayret ettim işte :) Countryman her köşede var valla neredeyse ii sattı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 2011'de 700'den az MINI satılmış. Tam rakamı da biliyordum da sallamayayım şimdi. Özellikle Countryman bu ara çok sattı ama yine de bir Beyaz Scirocco değil neyseki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Vodan said: 2011'de 700'den az MINI satılmış. Tam rakamı da biliyordum da sallamayayım şimdi. Özellikle Countryman bu ara çok sattı ama yine de bir Beyaz Scirocco değil neyseki :) 2011 zor bir seneydi kur yüzünden. Kurlar düşerse bu sene satış rakamları artar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 düşmez kur o yalan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar