Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ınsanlar neden ınanma ıhtıyacı duyar?

puzzles

Öne çıkan mesajlar

said:
Chiptech, 19 Ekim 2004 21:49 tarihinde demiş ki:
said:
Suark, 19 Ekim 2004 21:10 tarihinde demiş ki:
Abartma lem..
Zayıflarsın kasma o kadarçç bu arada pisklojık rejımı bılıyromusun?Fecı ıse yarıyor..

o ney?

her gun farklı birşey yapıyorsun..
Mesela bugun merdiveni çıkarken sol ayagımın uzerınde bır tur attım; ya da bu gun kompozisyon yazdım vs vs..
her gun farklı bir şey yaptıgında bak bugun farklı bır sey yaptım zayıflıyorumd dıyorsun..
Ve hep aklında olsun zayıflıyorsun..[signature][hline]Nature and nature's Laws lay hid by night.God said ''Let newton be'' and all was light..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 19 Ekim 2004 21:48 tarihinde demiş ki:
Noluyor yani? Bağırıp, çağırınca önüne gelene bebe deyip bilmişlik taslayınca bu saygımı oluyor? Yok en iyisi odunla dövmek zaten değil mi?

Bağırıp çağırmadım. Aklı selim sanıp kızgınlıkla cevap verdim. Neyse ben bu topiic terk ediyim kilo konusunda takılalım özelden konuşurum ben elvinle.[signature][hline]Novice fordfocus Kalhiae..[/i]

''büyük dağları ben yarattım.''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fordcus, 19 Ekim 2004 21:45 tarihinde demiş ki:
1)Onlarca bilim adamı yalan atıcak değil sanırım.
2)Önemli olan niyet ise iyi ya o zaman türbanlı kızlar okula alınsın onların niyeti okumak der birileri de .. O zaman bu memleketi bok götürür. Niyet önemliyse de kimi şeyleri de usulüne göre yapmak şart.
3)Kes! Hakaret etmedim ben. Babasıyla konuşurmuş gibi saygısızca benim kutsal saydığım şeylerden bahsedemez.

1)Yalan demiyorum..(aslında desteklıyorum)Ama uslubun dolayı olayı bızzat gormus ızlenımı verıyor.
2)Dedigin gibi memlekti bok goturecekse zaten nıyetlerı ıyı degıldır..
Adam belki cocuk ama toplu alanda konusmasını gayet ıyı bılıyor.
Unutma saldırmak çözüm değil..[signature][hline]Nature and nature's Laws lay hid by night.God said ''Let newton be'' and all was light..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lord_elvyn, 19 Ekim 2004 21:50 tarihinde demiş ki:
çene kasların gerilirken harcadıgın kalorinin bilmem kaç katını kolunu havaya kaldırarak harcayarabilirsin.

lem akşam akşam guldurdun benı :)...
Psikolojik etkiden bahsedio o :):):)..[signature][hline]Nature and nature's Laws lay hid by night.God said ''Let newton be'' and all was light..
Sosyal ağlarda paylaş

Saldırmıyorum güzelim.. Hayret yani. Uzatmayalım sana göre öyledir bana göre değil.
elyvn caps lock'a bir harf için basıp o harften sonra bir kere daha basarak ne kadar rahat yakabilirsin kalori değil mi? :)[signature][hline]Novice fordfocus Kalhiae..[/i]
''büyük dağları ben yarattım.''

[Bu mesaj fordcus tarafından 19 Ekim 2004 21:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Insnalar ne guzel dunyanın en gereksı zısı olan felsefeyı yapıyordu (kı bana sorarsanız ınsalıgın buldugu en bos seydıri daha dogrusu ısımlerdırdıgı) bırbırınıze laf atarak bozmussunuz konuyu.

Konuya donersek sert cıkıcam bıraz, kabul eden ınsan ozgur degıldır ozgur ısnan guvende degıldır, guvende olmak ıstıyen ınsan cevapsız soruları kanıt dıye kabullenır.

Bu tıksındırıcı bırseydır, ınsanın hayataı boyunca yapabılcegı en kotu ıhanettır.

Ben ozgurmuyum hayır degılımi cunkı butun ınsanlar haindır.

...bence.[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

kabul etmek çeşitli özgürlüklerinden taviz vermektir doğru, ama özgürlük kavramından değil. Ki zaten bu dünyada sadece özgürlüklerine sahip olarak yaşayamazsın. Bazı özgürlükler vardır asla verilemez ama feda edilmesi gerekenlerde çoktur. Toplum, devlet, aile bunların hepsi kabul etmektir, özgürlüklerinden taviz vermek ama içinde bulunduğumuz çağda bunlar olmadan yaşayamazsın.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Neden? derım sana ve bunu en derın "inancımla" soyluyorum =) kı butun korkak ınsna dogasının sacma bırsekılde en yakındakı en guclu seye sarılamsı olacaktır =)[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

senın ozgurlugun baskasının ozgurluguyle cakısıyorsa;ıkı tarafta fedakar olmalı..olmaması zaten savas anlamına gelıyor :)..[signature][hline]Slat, 07 Ekim 2004 13:33 tarihinde demiş ki:
Sol omzun sağ omzuna göre daha gelişmiş çünkü ordan şey ettim..

Silthanas, 10 Ekim 2004 00:10 tarihinde demiş ki:
sol elle masturbasyon yapiyordur..
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun korkaklıkla ilgisi yokki cüce, bir bireyin onca devlet karşında ne şansı olabilir? 5 yaşındaki bir çocuğun ailesiz tek başına ne şansı var? Bunların hepsi ihtiyaç ve yaşayabilmek için. Devlet gibi şeyler, bir şeyleri düzene sokmak yada diğerlerine göre daha güçlü, dayanıklı olmak için zamanında oluşturulmuş şelyer sonuçta, yada hayatta kalmak için gerekli görülmüş şeyler. Onların varlığını şuanda inkar edemezsin ve onlara tutunmak zorundasın. Ha şeklini şemalini beğenmez değiştirmeye çalışırsın ama bir devlete tutunmak zorundasın elinde sonunda.

nasıl desem, artık hücreler organları, organlarda vücudu oluşturmuş bile bunun geri dönüşü yok yaşam için bu uygun görülmüş ve nitekim dünya üzerinde bunca insan varken herkes bireysel yaşarsa olacakları bence tahmin bile edemeyiz. Bence size rahat batıyor arkadaşlar.

hatta birde dünya üzerinde bireysel olmasan bile bir toplum içinde bireyselliğini gösterebilirsin illa aynı toplumu devleti paylaştığın insanlarla birebir olaman gerekiyor diye bir şey yok.

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 20 Ekim 2004 02:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yanlıs.

Unıversıte bıtırmıs bir kac mılyon kısının para karsılıgı calısmayı red etmesı bır suru buyuk sırketın ınanılmaz zararlar etmesı demek. bu sırketlerın zarar gormelerının tek sebebı bu ınsanların var olamsı ve ozgur olmaları.

Amerikanın ırak petrollerıne sahıp olması, "amerıkan ruyası"nda yazısan tonlarca amerıkanın dunyanın en ıslevsız ve verımsız yerlesım ısıtemınde kalarıfer yaklamarı her gun ıse kendı ozel benzın su gıbı ıcen devasa aile arabalarıyla gıtmesı, Amerikan ekonomisin canlı kalmesı demek. Irak halkının amerıkaya verdıgı tek zarar var olmaktan doguyor.

yuz bınlerce ressamın muzisyenın yazarın eserlerını dunya tarafından okunması dınlenmesı ızlenmesı, sonucta dunyanın "farkına varması" sıtemın cokmesı, dunya uzerındekı hiç bir devletın ısene gelmıyor. her yıl bınlerce ısnan dusunce sucundan ıdam edılıyor dunyanın her yerınde, fark etmıyor. Tek sucları sanactı olarak varolmaları.

Savas icin bir kisinin cıkarları yeter Suark.[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth sana gelırsek, insanlar devletler olamadan oncede yasıyorlardı,

ınlarlar mutlak guc den oncede vardılar, insanlar en kalın kafalı homo sapiense boyun eymeden oncede hayatta kalıyorlardı.
bu senın ıcın yeterlı degılse sana sunu soyluyorum: su anda yasadıgın toplumun ve ısstemın magra adamı dedıgımız adamların hayatından daha rahat oldugu ıcın sana guven verdıgı ıcın devlet denılen guclu seye sarılıyorsun, cunkı her gun ormanda geyık avlamaktan korkuyorsun.[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sence toplum veya devlet insanların yaşantısını kolaylaştırmasa insanlar bu sisteme geçermiydi? Dünya üzerinde nüfus çoğaldıkça rekabette arttı. Rekabet artınca böyle sistemlerele ayakta kalma yoluna gidildi. Sen şuandaki insan nüfusuyla mağra çağındaki insan nüfusunu hatta koşullarını karşılaştırırsan gülerim sana kusura bakma =) Bence burda asıl korkulan takıntılı bir şekilde bireyselliği kaybetme, zombileşme, özgürlüğü kaybetme korkusu ama bu senin hayatta kalmanı sağlayan sistemleri yıkarak değişmez bunlara yapıcı ve radikal yenilikler getirerek değişir.

evrim gibi düşün, dış etkenler değiştikçe, vücutun (vücut derken insan nüfusunun bir arada bulunma şekli) yapısı ve şifreside değişti. Hayatta kalmak için ilerlemek, organize olmak ve gelişmek zorunda kaldı.

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 20 Ekim 2004 02:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benım evimde rahat rahat oturmak ıcın verdıgım bedeller, ılerde ac kalmamak ıcın verdıgım bedeller acıkcası fecı oyuruyor ıcıme,

Cok koyuo bana ıstedıklerımı gorenmek ıcın tonlarca sınava gırmek, cok koyuyo ıkı tutucu manyak arasında secım yapmak, cok koyuyo bana kemalettin tugcu okumak zorunda olmak, cok koyuyo bana hukumetlerın sırketlerın gazetesını okumak, cok kouyo bana ınsnalar ac kalırken ınsanlar acken yemek dokmek, cok koyuyo bana cok koyuyo bana Mandelanın hapiste yatması, cok koyuyo bana eğitim görmek, cok koyuyo bana cocugumun egitim gorecek olması, cok koyuyo bana bır kagıt parcasının bu kadar guclu olması, cok koyuyo bana o kagıt parcasının gucunu korumak ıcın olusturulan sıstemler, ve cok koyuyo bana o sıstemlerın oldurdugu ınsanlar....

...ve hepsinden cok koyuyor ben dusundeklerını sergileyemıycek kadar acız gucsuz oldugumu dusunmem, ve bırseyler yapmam. Nefret edıyorum kendımden bu yuzden, her gece daha fazla. Ve daha fazla nefret edıyorum kendımden hainlıgımın bedelını kendıme odetmedıgım ıcın, Ve dahada fazla nefret edıyorum kendımden benı soktukları kalıbı kırmaya cesaretım olmadıgı ıcın.

butun bunlardan sonra gerek kalmıyo nefret duymaya baska ınsanlara ve belkı sevmeye, ve belkıde yasmaya, zaten kalıbın ıcın yeterınce dolu.

ama....... o kadar ac gozlıyımkı hala yasıyorum, hala sevıyorum, hala nefret edıyorum. fırsat buluncada ac gozlulugumden nefret edıyorum.

Ben kendımı hıcmı sevmıyorum? evet, bazen: bütün bunları unuttuğumda.[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Chan chan da calıyor patı radyo. ınandıkları sevdıklerı seyler ıcın savasanların sarkısı, haketmedıgım halde bu sarkıyı sevdıgım ıcınde nefret edıyorum kendımden, ama sarkı guzel unutuyor ben.[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet aslında korkaklıga giriyor biraz..
Ya harbiden bir seyler yaptırılmak zorunda bırakılmak ınsana harbiden koyuyor...[signature][hline]Slat, 07 Ekim 2004 13:33 tarihinde demiş ki:
Sol omzun sağ omzuna göre daha gelişmiş çünkü ordan şey ettim..

Silthanas, 10 Ekim 2004 00:10 tarihinde demiş ki:
sol elle masturbasyon yapiyordur..
Sosyal ağlarda paylaş

bilimadamları tanrının warlıgını kabul ediyor diye biri yazı yazmıs.merak ettim bu da allahın mucizelerinden mi? birden hepsi imanamı geldi?ve de bircok kisi bahriye ucokların neden olduruldugunu bilmiyor.dogrudur.ozellikle 80 kusagı ve sonrası turkıyenın yakın tarihinden baya bir uzak.devlet politikası olarak uzak kalması icin hersey yapılıyor zaten normaldir.konuya donersek(gerci hepsi birbiriyle baglantılı)acaba einstein inanıyormuydu.artık teknoloji gelistikce hersey acıklanıyor.cozumsuz kalan konular azalıyor.ama bu da normal.cunku insanlar bilmedikleri seyden korkarlar ve inandıkları seylerin degismesini istemezler.ortacagda bunun cok daha baskıcı bir sekilde oldugunu herkes biliyordur sanırım.sorarım din savasları acaba gercekten din icin mi oldu yoksa cıkar savasımıydı?din kullanılarak insanlar(ozellikle gariban kesim)gaza getirilip meydanlarda öldü öldürüldü.sırf birileri daha cok toprak ve para kazansın diye.sanki su anki zamandada tanıdık geliyor bu manzaralar.
tv.deki programlara bakın hep sır kapısı,allah yolu,gizemli isler filn boyle aptal aptal programlar.neden acaba? insanların beynını yıkamak icin olabilir mi?hep ahiret inancından ve ilahi adaletten bahsediliyor.cunku insanların somuruye baskıya adaletsizlige isyan etmesi istenilmiyor.ahirette hesab werilir densin sukur edilsin susulsun isteniyor.butun bunlar ne kadar birbiriyle baglantılı degilmi?dinde hicbirsey tesaduf deildir deniyor.dogru. cunku din cok akıllıca hazırlanmıs ve gene cok akıllıca kullanılan bir duzmeceden ibaret.[signature][hline]kofte+piyaz
Sosyal ağlarda paylaş

imsomnia dediginden yola çıkarak halk her zaman imanındadır, ama politik olarak sozu gecenler dinsiz kitabsızdır diyesim geliyor. evet dogru kullanıldı din. ve ben merak ediyorum papazlar arasında şoyle bir konusma gecti mi diye.

-lan piyer geçen bi karıyı fena duzdum din ayagıyla
-o da bişey mi ben de ahiret korkusuyla adamın evini zimmetime geçirdim
nıaıhahahah[signature][hline]if you believe in something, that something begins gain money...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...